Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Polski zjednoczony ally
YANNICK:
Mozna prosic o podsumowanie? Na 3 stronie niestety stracilem juz wszelkie sily... ;)
FaTuM:
--- Cytat: Albi w Październik 08, 2007, 11:04:30 ---Semp raczej wydaje mi się zainteresowany lenistwem i opierdalactwem niż pvp (dlatego tam chcę się zapisać ;)
--- Koniec cytatu ---
oj bez przesady, sempy sa terytorialne, kiedy trzeba to umiemy się bronić, faktem jest że gdyby wszystkie polskie korpy zmobilizowaly się pod jednym sztandarem np Sempów, tzn jeden juz gotowy sojusz, to prawdopodbnie alliance stałby się czymś POWAŻNYM, przyznam ze fajna atmosfera jest z kim pogadać i polatać, ale Terytorium jest dość ważne, czasami aż zbytnio :)
Ellaine:
Podsumowanie:
Polskiego zjednoczonego sojuszu forumowiczow, ruszonego oddolnie z polskiego community i oflagowanego jako polski sojusz raczej nie będzie.
Natomiast duże sojusze zrzeszające masy Polakow którzy w ogóle są zainteresowani sojuszowaniem, już są, po ostatnich przesunięciach jeszcze bardziej zmasowane - C0ven, spory polski sojusz pvp przejął właśnie trochę korporacji dawnego Ion Core ostatnio będących w YouWhat, a Sempiternus, główny polski sojusz przemysłowy, bez szczególnego rozgłosu i udziału w community, trzyma się w Geminate i trzyma się raczej dobrze (chyba).
Te dwie grupy są spore, obie można nazwać polskimi sojuszami, ale nie mają za bardzo wspólnych zainteresowań i celów (o ile wiem). Zamiast walczyć o powstanie polskiego sojuszu sensowne może być zapisanie się do jednego z nich.
Jeśli ma być jeszcze większy polski sojusz, to przez rozmowy istniejących organizacji, przynajmniej korpów, bo przez dobre chęci mas zupełnie nie zorganizowanych - to się nie da.
Btw, jak po lacinie by bylo 'rzeczpospolita obojga narodów'?
Maxima:
"C0ven, spory polski sojusz pvp przejął właśnie trochę korporacji dawnego Ion Core ostatnio będących w YouWhat"
W gwoli scislosci, C0ven nie przejol tylko GBT i RAVE zdecydowaly sie dolaczyc do nas ,co przyjelismy z duzym zadowoleniem :)
Subtelna roznica ale znaczaca ;)
Ellaine:
Wydawało mi się że dobrowolność sojuszowania jest rozumiana sama przez się - wiadomo przeca, że nie wchłonął ich przez osmozę.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej