Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Polski zjednoczony ally

<< < (24/29) > >>

Venzon 2003:
nie zgodze sie z toba xart
po pierwsze jest po co leciec do 0.0, wszystko jest tam lepsze niz w empire (raty, ore, plexy, exploracja, cosmosy no i pvp)
po drugie dopiero w 0.0 zaczyna sie prawdziwy team play

Dormio:

--- Cytat: Venzon 2003 w Październik 10, 2007, 16:55:51 ---po drugie dopiero w 0.0 zaczyna sie prawdziwy team play

--- Koniec cytatu ---
Z tym się zgodzę... reszta - sumie nie jestem taki pewny - co mi z lepszego ore jak nie mam kiedy i jak pokopać, czy poracić (bo okolica roi się od roamów).
PVP w empire wymaga odrobiny więcej zachodu - trza wypowiedzieć wojne, ale może być równie emocjonujące co w 0.0 (15+j lotu w poszukiwaniu przeciwnika, a potem krótka bitwa w obecności lagu), jak masz szczęście i POS w lowsecu to i na oblężenie się załapiesz (i bitwę na 150+ osób). No i w empire nie ma takich ułatwiaczy jak interdictory czy bąble więc wymagają innego stylu gry i bardziej aktywnej formy PVP (pościg ?).

poconick2:
No i ja muszę wrzucić swoje 3 grosze, bo od dawien dawna podoba mi się wizja PA. Tylko, że jak na to wszystko patrzę to mam wrażenie, że ciągle się gada o tym samym, akademickie dyskusje prowadzi, a konkretów zawsze brak ;) Żołnierze są, statki są, brakuje tylko dowódców.

Celem dla takiego sojuszu może być przede wszystkim zabawa i chęć osiągnięcia czegoś razem. Wbić się do 0.0, wywalczyć stację, mieć sporo ubawu, a potem niech ludzie robią co chcą, kopią, npcują, eksplorują, ale cały sojusz musi opierać się na PvP, latać na akcje, mieć zabawę, bronić stacji jeżeli trzeba, prowadzić odpowiednią politykę. Trzeba tylko umieć dać tym ludziom powód aby walczyli i byli w tej grupie. Jeżeli ktoś (parę osób)  złapało by to porządnie za mordę to możliwości są. Dyscyplina musi być, zwłaszcza w takich korpach, które nie mają wielu doświadczonych graczy. Wszystko zaczyna się i kończy na ludkach w tej grze, a dowódców niestety w polish comunity brakuje i to bardzo, więc na razie kicha. Ale jestem optymistą, dorastają nowi.

Zmieniło się trochę od ostatniej dyskusji na temat PA, wydaje mi się, że teraz łatwiej wbić się w 0.0, zwłaszcza, że coraz więcej ludzi (pl) próbuje walczyć.

Dormio:

--- Cytat: PC5 w Październik 10, 2007, 17:40:57 ---No i ja muszę wrzucić swoje 3 grosze, bo od dawien dawna podoba mi się wizja PA. Tylko, że jak na to wszystko patrzę to mam wrażenie, że ciągle się gada o tym samym, akademickie dyskusje prowadzi, a konkretów zawsze brak ;) Żołnierze są, statki są, brakuje tylko dowódców.

--- Koniec cytatu ---
Chyba nie zauważyłeś, że jak dotąd istniały 3 polskie sojusze. Jak dla mnie to już nie jest akademickie gadanie, inna rzecz, że wszyscy oczekują jednego wspólnego, a to się IMHO nie sprawdzi z powodów podanych już przez innych.

MightyBaz:
dormio, moze sie sprawdzic o ile nie bedzie za ambitnych planow...zaden problem zeby sobie polatac na luzie po poludniu czy wieczorkiem...
podam przyklad co prawda anglojezycznego sojuszu - cva - tam nic nie ma sile, trzeba dac komus lomot, to ludzie zbieraja sie dosc szybko i leca , czasem tracac statki, trzeba zrobic eskorte fratchtowcom, to samo, rzucasz haslo i juz jest gang itd.
Fakt , ze ze alians robi powazny casting - nie da sie zlozyc aplikacji i juz jestes, potrzeba wiecej czasu , ok pol roku - ludzie musza cie poznac, sprawdzic czy aby napewno nie jestes "zlym corpem"....
Wydaje mi sie ze w CVA zaciera sie tez granica ze "my som" z tego corpa a ty z tego...po kilku miesiacach ludzie mowia o sobie ze sa CVA i tyle. Czyli jakies ambicje polityczne ida w kąt...

Zreszta sami zobaczcie jakie alliance lataja w tej chwili  - rozne - i w strefie europejskiej i usa.
Gram na tyle dlugo, ze moge spokojnie powiedziec o jednej rzeczy, zeby takie ally mialo sie dobrze, musi przyciagac ludzi dlatego ze:....i tutaj warto zastanowic sie czy organizacja powinna byc na swoj sposob elitarna? tzn nie kazda od reki moze sie zapisac, albo ze jest niepisany zwyczaj ze wichrzycieli corpy natychmiast wywalaja, albo ze ...itd itd

Samo myslenie o polskim sojuszu niczego nie zalatwi...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej