Eve Online > Patche i dodatki
Ambulation - Łażenie po stacjach
NeX:
Eee, nie jest tak źle :laugh:
Snapowanie okien można już całkiem wyłączyć. Jest nowa opcja po patchu QR.
Greyer:
Lagi zmniejszyły się przed pojawieniem Quantum Rise. Tak to prawda i było to odczuwalne (zresztą na eve-o ktoś pochwalił CCP że w walce 500 osób na localu lag na modułach był kilkusekundowy jedynie). Gorzej, że po wprowadzeniu QR znowu lagi się pojawiły, częste desynchro (wczoraj pierdolca dostawałem jak próbowałem rata na pasku zalokować przez 5 minut, bo za każdym razem miałem failed to lock), do tego po skoku do systemu od czasu do czasu znikający statek (napisałem do CCP petycję 5 dni temu i wciąż nie mam odpowiedzi), do tego liczyć wspomniany powyżej migające bronie po ich zgrupowaniu i to zarówno jak są aktywne jak i niekatywne co może wprowadzić niemały zamęt.
NeX:
Niuzasadnione miganie nieużywanej broni, to jest trochę starszy błąd niż QR, pojawia się często gdy najpierw aktywuje się broń, a potem namierza cel. Połączenie broni jednak go uwydatnia. Dodatkowo teraz, często statek znika przy próbie aktywacji modułów przed decoackiem i trzeba do ubicia celu latać takim niby niewidzialnym pudłem. :buck2:
Lagowanie gry jest dość mocno zależne od opcji cache. Ja ustawiłem na low i wydaje się zachowywać spokojniej. Wyłączyłem też logowanie czatów. Cóż sporo poprawek będzie :tickedoff:
Skeer:
Czytając relacje z walk z goonsami, widzę, że jednak CCP spieprzyło.
- w lagu broń nie strzela. idzie 1 salwa, a potem długo nic nic nic i kolejna salwa. ludzie tłukli czasem bsami długie minuty dany cel, a potem mieli 500-700 dmg na killmailu
- w trakcie większych starć klient się sypie - dostaje czkawki freezowej (1 klatka na 1-2 minuty)i na dobrą sprawę nie wiadomo jeszcze, co za to odpowiada. RAM nie zawsze pomaga, karta graficzna też nie, czy to kto ma super sprzęt, czy dziadowski - freezy go dopadną prędzej czy później.
Na petycje CCP odpowiada nieco z dupy, sugerując, że to gracz jest winny - każą grać na low ustawieniach, cache minimalizować, czy tam maksymalizować etc etc.
Tak więc Azbuga nie masz racji - nie jest dobrze. Po osiągnięciu pewnego zauważalnego postępu przed QR teraz znów im się popsuło.
W końcu pewnie naprawią, ale serwowanie w takim momencie filmików o Ambulation jest głęboko nie w porządku.
Egnostos:
ale... to chyba mial byc watek o ambulation :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej