Eve Online > NoobGarten
PROSZĘ O POMOC W SPRAWIE SKANOWANIA
Morbius:
warpować można, a nawet trzeba bo skanowanie pojedyńczą sonda każdej planety po kolei to zabawa dla masochistów :crazy2:
tak jak koledzy wspomnieli używaj statku z bonusami - najlepiej coverta, kup tez rigi do szybkosci skanowania (nie pamiętam nazwy) skanują multi dostajesz albo wynik "nothing found" albo któryś z 4 sygnałów lub unknown.
co wazne skanowanie multi daje 100 % wynik za 1 razem więc skanuj tylko raz więcej nie ma sensu.
a potem to juz z górki - odpowiednie sądy - imho 5 au wystarczają - stawiasz ich tyle ile sie da :) by objąc max ilość planet (widok z f10 i mapa systemowa - takie ładne sfery się pokażą) t i skanujesz do bólu aż coś znajdzie
Bardzo żadko właściwy scan udaje się za 1 razem więc się nie zniechęcaj jeśli nie dostajesz wyników - czasem to i z godzinę trwa ;)
Dormio:
--- Cytat: Morbius w Września 25, 2007, 12:12:25 ---Bardzo żadko właściwy scan udaje się za 1 razem więc się nie zniechęcaj jeśli nie dostajesz wyników - czasem to i z godzinę trwa ;)
--- Koniec cytatu ---
Pod warunkiem, że mu multi wskaże, że coś w systemie się znajduje...
PS
RZADKO !
Sawolos:
dzieki za wszsytkie podpowiedzi.
Walnąłem tam przy okazji błąd ortograficzny - no ale zdaża się jak komuś na czymś zależy to szybko pisze.
Ja się tylko jednego obawiam bo wyczytałem gdzieś że może ta dana sonda za krótko wisi i nie zdąży zrobić odczytu - czy tak jest faktycznie? - robie skille do cover ops'a ale jeszcze troche mi brakuje wiec nie wiem czy zaczekac i nie marnować zasobu sond - czy mogę bez sklili do szybkosci skanowania jednak explorowac.?
Sawolos
Ellaine:
Skille do szybkosci skanowania na 3 i fregatka na 4 z bonusem do szybkosci skanowania napewno wystarczaja, ale trzeba szybko kliknac. Na ten poziom robi sie bardzo szybko.
Sawolos:
No to mnie Albi pocieszyles wobec tego kupuje odpowiednie ksiazki i próbuję dalej.
Czy wynik archeology lub hacking który ewentualnie kiedyś mi się ukaże - można ukończyć w 1 bs'a czy raczej całym gangiem robicie?
Pozdr.
Sawolos
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej