Eve Online > NoobGarten

PROSZĘ O POMOC W SPRAWIE SKANOWANIA

(1/9) > >>

Sawolos:
Witam.
  Do tej pory robiłem tylko misje - ale ileż można.
Zakupiłem komplet sond (Sondy do eksploracji) wyrzutnię do tych sond i mówie sobie polecę spróbuję swoich sił w skanowaniu.
 Wywaliłem sondę zgodnie ze wskazówkami jako pierwszą Multispectral Frquency Probe odczekalem 10 min - poniewaz skilli do szybkiego skanowania nie posiadam i nic.
 Skill główny astronometric mam na lvl4, skanowałem na 0.5.
Mam odczucie jak gdyby ta sonda poprostu znikła a jka zrobiłem coś nie tak.

Sawolos.

Dormio:
A wziąłeś pod uwagę, że system może być pusty ?
Rozumiem, że wszystko robiłeś wg poradnika zamieszczonego tu na forum...

Sawolos:
Witam Darmio.
  Tak, staram sie robić wszystko według poradnika tylko że licznik czasu który się pojawia nie dochodzi nawet do połowy czasu końca skanowania i wszystko się jak gdyby przerywa.

Sawolos

Xarthias:
Zauważ, że sondy mają ograniczony czas życia. Moim zdaniem nie wyrobiłeś się w nim. Spróbuj użyć statku z bonusem do szybkości skanowania (heron, probe, imicus, coverty) i/lub zrób skill pt signal acquistion (nie jestem pewien pisowni - w każdym razie dział science).
Aha, no i pamiętaj, żeby nie warpować, dokować, zmieniać systemu itd w trakcie skanowania.

Sawolos:
Dzieki  spróbuję tak zrobić.
  Skanuje system fregatą narazie tech I - z bonusem 5% do szybkosci skanowania per level.
Muszę zrobić małą odskocznie od misjonowania, w sumie zarobek przyzwoity robie solo misje LVL 4 Dominixem z ogrami TECH II ale chciałem trochę fajnych żeczy poznajdywać na exploracji.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej