Eve Online > NoobGarten

Staty shipów

<< < (5/5)

Dormio:

--- Cytat: Michieru w Września 21, 2007, 16:24:45 ---Eh... tech2 "role shipy" nie mają podwyższonych resistów, bo wysoka wytrzymałość nie ma być ich głównym atutem. To się nazywa balans, proszę pana.

--- Koniec cytatu ---
Uważasz, że T2 są zbalansowane ?
Dla mnie wszystkie T2 to role ships... bez wyjątku. Dlatego fregaty szturmowe mają w nazwie Assault, dlatego krążowniki szturmowe mają w nazwie Assault.

Michieru:
I z racji bycia szturmowymi, mają podwyższone resisty. Masz rację, to też jest rola. Chodziło mi te bardziej finezyjne role, które w połączeniu z podwyższonymi bazowymi resistami byłyby ubarpwnzmobilami co do jednego.

Dormio:

--- Cytat: Michieru w Września 21, 2007, 17:23:34 ---I z racji bycia szturmowymi, mają podwyższone resisty. Masz rację, to też jest rola. Chodziło mi te bardziej finezyjne role, które w połączeniu z podwyższonymi bazowymi resistami byłyby ubarpwnzmobilami co do jednego.

--- Koniec cytatu ---
A recon i logistyk to uberpwnzmobile są ?
Daj spokój... po prostu wg mnie w pewnym momencie CCP zmieniło koncepcję użycia i stosowania T2 statków. Zuważ, że "nowoczesne" T2 mają role bonus (CBC, Recon, Interdictor - chociaż tu ona akurat nazywa się special  ablity - kolejny dowód na straszny bałagan w opisach), stare T2 czyli oba Assault i Interceptor są tego bonusu pozbawione. Widać jednak, że to się zmienia na przykładzie covertow - bombery już mają role bonus chociaż były go początkowo pozbawione.

Być może jest tak, że CCP wciąż nie ma koncepcji jak ten role bonus mógłby wyglądać. Wystarczającym dowodem mogą być tu cepy, które swój role bonus mają wpisany jako podstawowy - sig reduction - w końcu one powinny być uberszybkie ale również i ciężkie do namierzenia...

Poza tym dawanie bonusów też u CCP nie jest konsekwentne... weźmy na przykład tankowanie - Amarr jest rasą, której statki są przeznaczone do tankowania, bo to wynika z ich doktryny - mają być projekcją siły (tylko z tym dmg jakoś kiepskawo), czyli ich statki powinny sporo wytrzymać. Z drugiej strony mamy Gallente, której statki NIE powinny być nastawione na tankowanie (bo blastery są krótkozasięgowe - czyli im powinno zależeć by jak najszybciej dolecieć do przeciwnika, a tank to ciężar). Najlepiej chyba dostosowane do swojej doktryny są chyba Minmatarzy i Caldari (choć i tu mam wątpliwości). Wiadomo, że doktryna Matar to hit'n'run (chociaż ja bym ich zrobił odrobinkę szybszymi lub jeszcze zmniejszył im siga). Caldari zaś są nastawieni na trzymanie dystansu (stąd tank na shield - tracisz shield to warp-out i bonus do range dla dział), ale tu znów przydałoby się mieć jednak te statki nieco lżejsze (w końcu mają tego pancerza nieco mniej nie ?).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej