Eve Online > NoobGarten

Staty shipów

(1/5) > >>

Kaira Voux:
Map pytanie - wsiadłem ostatnio w afke (retri)  i moje staty armor resów nie różnią sie od zrepakowanego shipa... Jak to jest, czy bonus 15% na explo i 10% na kinetic na lvl cruza jest już od razu doliczany?? I jeśli tak to czy bonus takich shipów jak sacri i absolution (5% resu na lvl) też już jest uwzględniony czy sie doda 25%??

Voulture:
CCP juz nieraz obiecywalo naprawic bonusy af'om. Takm tylko afy sa zepsute u innych statkow bous dziala dobrze.

Dormio:

--- Cytat: Voulture w Września 19, 2007, 15:53:07 ---CCP juz nieraz obiecywalo naprawic bonusy af'om. Takm tylko afy sa zepsute u innych statkow bous dziala dobrze.

--- Koniec cytatu ---

Gdzie masz ten zepsuty bonus ?
Retribution:
Amarr Frigate Skill Bonus: 10% reduction in Small Energy Turret cap use, 15% bonus to Shield and Armor Explosive resistance and 10% bonus to Shield and Armor Kinetic resistance per level
Assault Ships Skill Bonus: 10% bonus to Small Energy Turret optimal range and 5% bonus to Small Energy Turret damage per level

Powyższe w połączeniu z wymogiem: Amarr Frigate V oznacza, że wsiadając w statek od razu masz maksymalny możliwy do osiągnięcia bonus (nie zależy on bezpośrednio od poziomu skilla Assault Ships !).

Możliwości są dwie:
- show info pokazuje już statsy po dodaniu bonusu i jedynie opis może być niejasny
- show info pokazuje statsy przed dodaniem bonusu i bonus nie jest doliczany - wówczas należy napisać petycję o wykrytym bug'u

Wg mnie jest tak jak napisał Ireul - bonus jest wliczony.

Ellaine:
Z petycjami o wykrytym bugu jest o tyle do bani, ze GMowie przyjmujacy petycje odsylaja do specjalnego mechanizmu raportowania bugów, ktory jest na stronach i jest dosyc wymagajacy wobec raportujacego.

Kaira Voux:
Dormio niby masz racje tylko że w innych t2 shipach jak masz np. 5% do resu na lvl bazowego skila (np. 5% za bc lvl w commandach) to dolicza 25% do resów podanych w shipie jak na niego wsiądziesz....
Moim zdaniem z opisu wynika że powinno doliczyc te bonusy więc jeśli nie resy to powinni naprawić opis.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej