Eve Online > NoobGarten
Ratowanie w pierwszych tygodniach gry.
Kalressin:
dobry system do ratowania jest - pusty, ma stacje, ma duzo paskow. Do tego fajnie jakby byl dosyc duzy bo wtedy wiecej czasu schodzi na wyskanowanie. ( chociaz tu nie ma zasady)
Venec:
Spróbuj okolice Kor-Azor. Ostatni raz jak tam byłem (1,5 miecha temu jakoś) byłli tylko jacyś samotni ratterzy i naprawdę garstka anty-piratów (niech cię to nie zwiedzie, gdy się znudzą tak samo klepią na pasku jak prawdziwi piraci).
Michieru:
--- Cytat: Shadhun w Września 18, 2007, 15:12:41 ---A jakieś dokładniejsze namiary gdzie można pobawić się Kestrelem ? poleciec w dowolny 0.0 ? w jakis sposób wyłapać dobry sektor do ratowania ?
--- Koniec cytatu ---
Żadne 0.0, tylko w przedziale od 0.1 do 0.4.
poconick2:
--- Cytat: Shadhun w Września 18, 2007, 13:48:43 ---Jak to jest ?
Jakim rodzajem statków można zacząć ratować, gdzie i jak jest to oplacalne porównując z robieniem misji ?
Mam kestrela , opłaca się już coś tłuc (i w jakich sektorach) czy czekać na caracala ?
--- Koniec cytatu ---
Jeżeli chcesz szybko zarabiać w pierwszych tygodniach/miesiącach gry to Twój cel to statek Raven + torpedy (chyba w parę dni można to wyskilować) i dołączenie do korpa, który siedzi w 0.0 (jest pare polskich, póki co polecam polski alliance c0ven). Znajdziesz jakiś system, gdzie będziesz bez problemu zarabiał z 20m/h z samych nagród za NPCe. Dasz radę na 100%, zaufaj mi. Musisz mieć jednak jakieś umiejętności, tzn. wspomniane oglądanie locala, uciekanie na Safe Spota w razie kłopotu i jakieś doświadczenie, chociaż minimalne, żeby wiedzieć podstawowe rzeczy. Reszta to latanie po paskach, odpalanie torped i zarabianie. Jeżeli na początku chcesz NPCować w ten sposób dużo to zainwestuj w drugie konto, na którym będziesz miał postać, która pozbiera z wraków zdobycze i zrobi salvage wrecka. To dodatkowe min 10m isk/h.
Moim zdaniem jest to dużo lepsze niż robienie misji.
Shadhun:
Obawiam sie że Raven jest daleko poza moim zasięgiem finansowym (3 dzien triala, jak na razie na caracala uzbierałem). Dzieki za rady, postaram sie skorzystać.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej