Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
[C0ven] Co się dzieje na południu?
Voulture:
Ok, ciachnalem. reszta tematu jest tu: http://eve-centrala.pl/index.php?option=com_smf&Itemid=2&topic=5302.0
Poki co dzial Oftopic, ale jak sie postaracie (wierze w was) to wyladuje we flejmie.
MIlej zabawy. Post Maxiego zostal bo jestfilmik ze starcia.
~~
Prawda jest taka, ze Mass tam byl, uzyl swoich capsow i czesc z nich stracil, no i pos, ktory troche namieszal. Nie wiem czy ich brak duzo by w walce zmienil. Nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie. Jesli maja kumpli co wdupiaja za nich capitale - to tylko pogratulowac. My mamy swoje wspolne cele ktore realizujemy. Jaki jest tu cel RA?
Folko:
3 maja 2008
Bitwa o I-ME POS, battleraport, MASS.
Wkrotce po wyrownanej walce gdzie c0ven stracilo spora czesc swojej capfleet, pojawil sie z naszej strony naturalny pomysl by wykorzystac sytuacje i zaatakowac POS korzystajac z chwili slabosci przeciwnika.
Plan zrealizowany zostal dzis. Z naszej strony podlecialo 6 carrierow, z czego 2 pilnowaly gate, i 8-10 dreadow (nie wiem, nie zainteresowalem sie :D ).
Poczatek poszedl niezle. Pierwszy neut padl szybko, przenieslismy ogien na drugi. Jednak juz w momencie kiedy pojawialismy sie na POS wiedzielismy, ze pulapka sie zamknela. Scout doniosl o przeciwnikach masowo logujacych sie w T-8. W tym samym czasie nasza capfleet byla babelkowana regularnie przez dictory.
Mimo to, na tym etapie wszystko jeszcze szlo gladko. Sila ognia jaka mogl polozyc POS nie byla wystarczajaca by nas zlamac jakos szczegolnie. Wkrotce jednak, zaczal sie pojawiac support c0ven. Co w sytuacji gdzie wiekszosc naszych lotniskowcow byla zablokowana ECMami, zdecydowanie przewazylo szale. Rozkaz dla carrierow (w tym dla mnie) brzmial by dziesiatkowac support wroga, i oczyszczac wlasne dready z dron przeciwnika. Staralismy sie to mnie lub wiecej wykonac. Pod koniec c0ven wskoczyl kilka capow - glownie lotniskowce. Silami jakie wtedy jeszcze mielismy, zmusilismy te okrety do ucieczki - chyba zdjelismy thanatosa - choc moge sie mylic. Te okrety posluzyly glownie do dobicia naszej przerzedzonej floty, nie wniosly one jednak nic nowego do sytuacji na polu bitwy.
Ze strony c0ven - kilka swietnych pomyslow :) moros thebolda padl, bo za pozno sie chlopak zorientowal, ze raven obok niego wysysa mu caly cap. Takze interdictory byly ciezkie do zdjecia, nawet przy pomocy warriorow t2.
Tak czy inaczej dosc szybko polapalismy sie, ze bitwa jest przegrana, i raczej nie uciekniemy - wiec po prostu dobrze sie bawilismy :) Ja ze swej strony dziekuje zaangazowanym, bo nie bylo za duzego laga - i dalo sie grac - i co wiecej - nie bylo to blob wars. Innymi byla to godzina ciaglej ciaglej akcji, bez rewarpow - czyste pvp :)
Maxima:
GF MASS , walka byla zacieta, bez smacku na lokalu i mam nadzieje wszyscy sie dobrze bawili :)
Wasz pomysl byl dobry ale nam pado tylko kilka dredow w starciu z RA to 1 a 2 to nie trudno sie domyslic co planujecie przezucaja caly dzien capsy hihi ;)
"Silami jakie wtedy jeszcze mielismy, zmusilismy te okrety do ucieczki - chyba zdjelismy thanatosa - choc moge sie mylic. Te okrety posluzyly glownie do dobicia naszej przerzedzonej floty, nie wniosly one jednak nic nowego do sytuacji na polu bitwy."
Nasz carrier mial fuksa bo byl zlagowany (ujowy komp) a byl na 2ch kontach i nie wlaczyl hardow lol odskoczyl na 50% hulla a jesli chodzi o to co te 4 carriery wnosly do walki to jakies dodatkowe 4k dps na tankujacego pos dreda :D
Moze nie zrocilem uwagi ale te wszyskie carriery dowarpowaly spowrotem pod pos i stojac z daleka dalej braly udzial :P
Battle summary z kb coven
http://www.ndesert.com/coven/kb3/?a=kill_related&kll_id=16094
GF i flye safe :)
Dragantis:
GF MASS oby wiecej takich walk, tym bardziej przy zwyciestwach po swojej stronie.
Folko:
--- Cytat: Maxima w Maj 03, 2008, 04:45:39 ---Moze nie zrocilem uwagi ale te wszyskie carriery dowarpowaly spowrotem pod pos i stojac z daleka dalej braly udzial :P
--- Koniec cytatu ---
Wiem wiem, mi chodzi o to, ze kiedy faktycznie wasze capy sie pojawily, bitwa juz byla dla nas przegrana. One tylko dobily to co wtedy pozostalo z naszej floty. Zreszta jakbym mial nie wiedziec, skoro to glownie one mnie zestrzelily :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej