Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

[C0ven] Co się dzieje na południu?

<< < (95/120) > >>

Yogos:

--- Cytat: Maxima w Lutego 04, 2008, 14:22:23 ---Jaki odwyk? chyba "Kcesz" zebym ci wyslal roaming gang na chate z bejsbolami lysy amarze :D

--- Koniec cytatu ---

PWND

poconick2:

--- Cytat: Kalresin w Lutego 04, 2008, 12:46:37 ---PC wez przestan patrzyc w  kule i zacznij czytac posty. Najlepiej zacytuj mnie gdzie pisze o jakis taktykach ktore mogly by uratowac sytuacje albo gdzie twierdze ze remoty by jakos znaczaco pomogly

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: Kalresin w Lutego 03, 2008, 22:59:03 ---A ze przy takim firepowerze skasowanie dreda to kwestia  2 minut,  nie daje to zaduzo czasu zeby zmienic gacie na czyste i dobrze koordynowac obrone, bo zanim carriery zdaza wykonac rozkaz naprawiania capsa to tego capsa moze juz nie byc.

--- Koniec cytatu ---

Zdziwiło mnie, że w ogóle bierzesz pod uwagę coś takiego jak naprawianie i koordynowanie obrony między capitalami, gdzie walczą dredy, a to jest jakaś taktyka. No to Ci mówię, ze ta taktyka nie zda egzaminu i nie należy jej brać pod uwagę przy dredach, zwłaszcza w takiej sytuacji o jakiej mówimy. I nie ma sensu to co napisałeś. Wynika z tego też, że równie dobrze carrierów mogło by tam nie być w ogóle. Oczywiście trzeba próbować naprawiać jeżeli się da, ale nie tędy droga, da to może parę sekund więcej. Trzeba pomyśleć o czymś innym.

Yogos:
No z dredami to nie jest takie hop siup jak wygląda.

Siege daje dps zgoda ale pod paroma warunakmi.

1. cel jest nieruchomy.
2. ty jestes nieruchomy.

Wejdz sobie na sisi odpal siege na dredzie strzelaj w stacje z optimala a potem poproś kumpla nawet w cepie żeby cie bumpnął ...

Jak wrogie capsy sie ruszają to nawet te 50 m/s robi taki tracking że np. moros na blastrach nie trafia...

Ustawisz se dredy w sige blisko siebie ( a po wyjsciu z cyno wcale tak daleko od siebie nie są) i jak przeciwnik spuści na ciebie 2-3 nano bsy bumpując dredy to kurwa nawet w słońce nie bedą trafiać.
Wyjątkiem jest phenix który może być bumpowany tle że wróg ma stać nieruchomo bo jego rakiety w siege mają pently do explosion velocity.

Bez siega za to dred ma ciulaty dps. Może poza morosem ale on ma nienormalne drony ...

Zatem do walk capitalowych wg mnie bardziej wbrew pozorom nadają się cariery.
Raz że ich dps nie zależy od trackingu 2 że mogą się naprawiać.

Jedyny mankament to to że fightery można smartbombami zbić.

Owszem jak dredy spełnią te warunki i wejda w siege i trafiaja to skasują nawet MSa poniżej jednej minuty. Ale jest to ryzykowne. A siege ogranicza manewrowość do zera.

Kalressin:

--- Cytat: PC5 w Lutego 04, 2008, 14:26:17 ---Zdziwiło mnie, że w ogóle bierzesz pod uwagę coś takiego jak naprawianie i koordynowanie obrony między capitalami, gdzie walczą dredy, a to jest jakaś taktyka. No to Ci mówię, ze ta taktyka nie zda egzaminu i nie należy jej brać pod uwagę przy dredach, zwłaszcza w takiej sytuacji o jakiej mówimy. I nie ma sensu to co napisałeś. Wynika z tego też, że równie dobrze carrierów mogło by tam nie być w ogóle. Oczywiście trzeba próbować naprawiać jeżeli się da, ale nie tędy droga, da to może parę sekund więcej. Trzeba pomyśleć o czymś innym.

--- Koniec cytatu ---

Bralem to pod uwage bo byla to odpowiedz na wczesniejszy post Coldim ktory wam radzil, w kontekscie tej bitwy, zeby popracowac nad spider tankiem, fitami etc to by wam poszlo lepiej. I miala mowic ze przy takiej sytuacji g... by to dalo. Jesli mi ironia nie wyszla to oki moja wina.

Maxima:
Generalnie PC5 miotacz plemieni mailes skierowac w strone coldima bo Kalressin rozumie o co chodzi tylko ma trudnosci z kominikacja  ;D ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej