Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

[C0ven] Co się dzieje na południu?

<< < (91/120) > >>

poconick2:

--- Cytat: Coldim w Lutego 04, 2008, 00:09:01 ---A pisza w ksiazkach ze carrier=800m, dread 1,5b a nyx 18b+ ? Jak dla mnie prosty wybor... Pewnie w tych samych ksiazkach nie pisza, ze dreadami sie nie wchodzi w siege bez supportu. Najlatwiej sie obrazic i powiedziec ze to nic sie nie dalo zrobic.

--- Koniec cytatu ---

Nie wchodzi się w siega bez supportu? Jakiego supportu? Carrierów? Jeżeli już wejdą w siega i skoczy 40 dredów + 10 innych capitali (carrierów) to przecież te carriery zginą tam dodatkowo. Mogą nawet od nich zacząć egzekucję i skończą na tym co jeszcze jest w siegu. To jest 40 capitali (20+ dredów).  Siła że ch... Ile mieliśmy tam carrierów wystawić? 20? To była chwila. Gdyby te carriery tam były to jest mała szansa, że dałoby się więcej czasu temu MSowi i jakimś cudem zabiło się dictory, które stawiały tylko sfere i warp out, a nie orbitowały "żeby być na killu". Weź sobie oglądnij filmik, ten MS się stopił i całą teorię włóż między bajki. Góra 2 bańki dictorowe wystarczyły.

--- Cytat: Kalresin w Lutego 04, 2008, 00:14:38 ---
--- Cytat: PC5 w Lutego 04, 2008, 00:14:38 ---Z konika zsiąść, do książek marsz i uczyć się, że "dreda w siegu nie można naprawiać".

Jeżeli dobrze rozumiem to albo BoB 'poczuł' straty, albo to ta druga strona się podjarana ich ubiciem. Albo jeszcze coś innego. Tak czy inaczej c0ven dupę twardą se wyrabia, nie ma co ;))

--- Koniec cytatu ---

A pisalem gdzies o boostowaniu dredow w siege wogule?? Czy ze dredy covenu byly w siege??

Za to commenty o tu:
http://www.ndesert.com/coven/kb3/?a=kill_detail&kll_id=11189
I posty o tu:
http://myeve.eve-online.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=697541
Mowia mi ze dready byly boostowane przez carriery.

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: Kalresin w Lutego 03, 2008, 22:59:03 ---A ze przy takim firepowerze skasowanie dreda to kwestia  2 minut,  nie daje to zaduzo czasu zeby zmienic gacie na czyste i dobrze koordynowac obrone, bo zanim carriery zdaza wykonac rozkaz naprawiania capsa to tego capsa moze juz nie byc.

--- Koniec cytatu ---
Mówisz jasno i wyraźnie o dredach. Prędzej czy później dred wchodzi w siega, nie ma różnicy, naprawianie dredów to nieporozumienie, zwłaszcza przy POSie, tym bardziej w tym przypadku deathstarze + 10 carrierów. Może i przeczytałeś, że były boostowane, ale co to za różnica? Prędzej czy później wejdą w siega i całe naprawianie można między bajki wsadzić. A z drugiej strony jak mają nie wejść w siega? W końcu są tam po to by rozwalić tego POSa. Jeżeli nie od razu to po jakimś czasie siege on, wtedy hot drop i jazda, carriery jeszcze giną.

Błędy były - to jasne, ale skoro tyle mózgów w EVE nie wymyśliło jak obronić się przed hot dropem to nie wierze, że parę mózgów z centrali mnie oświeci. Rozumiem, że macie swoje teorie etc, ale trudno coś zrobić jak wpada 40 capitali i w 50 w sumie wali waszą małą flotkę.

Maxima:
Dolej tu ktos paliwa bo flejm gasnie :D

Kalressin:
PC5,  chyba ci sie z Coldem myle.
Wiesz to ze mamy ten sam ticker nie znaczy ze mamy to samo zdanie.
Ja uwazam (co czesciowo zacytowales) ze w tej sytuacji dobrze ze jakiekolwiek capitale sie uratowaly, a o organizowanu obrony czy tam zadawaniu strat glupio jest mowic przy przewadze w dreadach na poziomie 4 do 1.

Co do boostowania.
Z tego co jak narazie wiem wynika ze dready w momecie hot dropa nie byly w siege. I wczesniej w momecie rozwalania posa tez nie byly. A Jesli byly, to napisz ze byly, a nie pisz ze "predzej niz puzniej" musza w siega wejsc.
Mowimy o tej konkretnej sytuacji gdzie przy posie byly dready i carriery. Po cos te carriery tam byly. MS tez tam doskoczyl po to zeby sie poprzygladac dreadom w siegu i sobie bezczynnie powisiec?

PS
Domyslam sie ze przede wszystkim chcieliscie rozwalic jak najwiecej capitali massom i pos was malo obchodzil.
Pewnie to byl pierwszy raz kiedy massy sie wogule sie "postawily" przy posie. Dopiero po fakcie wiemy dlaczego :P

Maxima:
"PS
Domyslam sie ze przede wszystkim chcieliscie rozwalic jak najwiecej capitali massom i pos was malo obchodzil.
Pewnie to byl pierwszy raz kiedy massy sie wogule sie "postawily" przy posie. Dopiero po fakcie wiemy dlaczego "

Bingo, temu panu prosze polac!

Folko:

--- Cytat: Kalresin w Lutego 04, 2008, 02:06:33 ---Z tego co jak narazie wiem wynika ze dready w momecie hot dropa nie byly w siege.
--- Koniec cytatu ---

Byly, dopoki jeszcze bylem na posie i wysylalem fightery na naglfara, widzialem jak padal, a troche to trwalo ze 150 fighterami orbitujacymi go. Gdyby nie byl w siege, padlby momentalnie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej