Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
[Stara North + Tri]
rafaello:
xeo... moze po czesci masz racje....
ale na 100% racji nie masz co do powodu dla ktorego sie wycofalismy
wycofalismy sie .. bo nas olano
jak trzeba bylo to bronilismy was
jak trzeba bylo to nie otrzymalismy pomocy - 5 posow postawilismyw k-8 w reinforca... wystarczylo podleciec i dobic.. ale waszemu szefostfu sie nie chcialo....
kolego moze nie wiesz...
ale my nie prosilismy o odsiecz malej roaming grupki ktora nie mogla przeleciec kilka j z bkg...
my prosilismy o pomoc floty kapitali w zdejmowaniu posow
nie masz pojecia misiek o czym mowisz...
wiec lepiej nie mow bo to zabawnie wyglada..
ja generalnei nie placze bo RAVE sprawdzil sie tak bardzo ze az mnie zaskoczyl...
a co do fs.. to ilosc ludzi w aliancie an statystykach jest inna od realnie grajacych - wiec nei wiem czego sie jakas dziwna cyfra podpierasz...
rownie dobrze moglibysmy miec jeden milion lub 200 osob na statystyce w aliancie - co to znaczy ? nic tak naprawde - dawno nauczylem sie ze sa to mylne pozory
Mikker:
--- Cytat: rafaello w Wrzesień 11, 2007, 15:36:18 ---xeo ? czy ciebie kufa glowa rozbolala ??
my - FS bronilismy zaciekle stacji MPIRE w bkg
tam stracilismy wiekszosc floty i wykrwawwilismy sie.... zeby pomoc koalicji bo byla taka potrzeba
jescze wprzeddzien ataku na k-8 bylem pomagac carierem koalicji (mpire/fatal)
tylko jak sie okazalo ze teraz trzeba nam pomoc... to nie byliscie w stanie doleciec.. bo ciagle ktos/cos was blokowalo
wiec teraz zginiecie raczej... ... majac na plecach zamiast sojusznika wroga ze stacja
ktos tam u was nie pomyslal
tak przy okazji jestem dumny z Rave - na CTA stawialo sie 90-100% ludzi online - gratz dla wszystkich korpowiczów!
--- Koniec cytatu ---
Ciekaw jestem jak duzo tych ludzi bylo online podczas walk skoro gangi FS nie przekraczaly 20-100 osob.A sam Rave to 82 luda ermm nawet odliczajac 50% altow to sporo ...jesli to przekraczalo 50% to gratki ...jak nie dobra okazja zeby czystki zrobic.I oglolnie czystki w alliance z korpow obecnych jedynie duchem :P(takze niektorych polskich ktore sa tylko kula u nogi- niestety) Zreszta pewnie ci co latali w gangach FS widzieli kto jest aktywny a kto nie.Jakosc > Ilosc.
Xeovar:
--- Cytat: Hoshino Rika w Wrzesień 11, 2007, 16:00:29 ---stracilismy duzo wiecej. ale nie liczysz mned shipow, cepow, covopsow, dictorow... liczsz BSy, o ktore ciezko ludzom co sie tam dopiero sprowadzili i nie mieli w sumie naprawde czasu zeby zaczac na nie kopac. nie liczysz tego ze kupa naszch tracila wiecej niz shipa bo czas. co z tego ze racac moge zarobic na 2 bsy dziennie, jesli siedze w posie w bkg i czekam przez 4h na 3 minutowa walke, w ktorej i tak nic nie zdzialam bo zanim dolece i odlaguje juz bedzie po hoscie? ale ci zh naszch co walczyli byli tam prawie non stop. a co z wami? po ataku mial byc gam, w momwecia ataku nawet cos sie zaczelo dziac.... po czym ustalilisice ze pomozecie... w niedziele. za 5 dni. dziekuje a uwage
--- Koniec cytatu ---
Podane kwoty podaja komplet statkow, pokazujac jedynie ze straty w BKG byly male w porownaniu z reszta tego co wtopiliscie.
Nie jestem zadnym dyrkiem wiec nie mam dostepu do tajnych danych ale zostalismy poinformowani ze codziennie nasi dyrkowie rozmawiali z Krallem.
Po ofensywie na UEJ, Krall podjal decyzje ataku na O-2 - fiasko logistyczne F-S a gang ktory lecial to okupowac skladal sie z 150 osob, w tym z FS 50 w tym MAX 10 bsow....
W niedziele od 17 flota capitali czekala na rozkaz ataku tak samo jak flota bsow. Zostalo wdupcone, glownie przez lag, co sie dalej dzialo nie wiem nie bylo mnie, tak samo jak nie wiem czemu capitale nie byly uzyte. Moze dlatego ze przy probie wskoczenia capami przy tym co siedzialo w c-4 wdupilibysmy nie tylko kolo 100 bsow ale tez i duzo capow.
Ofensywa jeszcze w trakcie, mozna sie jakos bylo dogadac to dzisiaj rano news, FS znapowane z rzr/mm i odlatuje.... no pyta, a mozna bylo np sie okopac w 1i odciac flote TRI i potem zajac sie odbijaniem... ale do tego trzeba miec logistyke ktorej nie macie... do wczoraj M. stalo na stanowisku ze trzeba sie wam pomoc przegrupowac i pozbyc wroga jak tylko TRI sie znudzi i przeriwe napa z rzr/mm no ale nie to nie....
Niestety, trzymanie outpostow w 0.0 przy duzej ilosci wrogow jest bardzo trudne. Wymaga z jednej strony liczb a zdrugiej strony duzej ilosci wariatow ktorzy po nocy beda repowac shieldy, stawiac nowe jammery, naprawiac servicesy w stacjach - i u was tego po prostu zabraklo.
PS. Nie twierdze ze te realia sa cool, wrecz przeciwnie, jestem calkiem rozczarowany fleet battlami, pos warami i tym c trzeba robic by trzymac outpost....ale tak to jest.
rafaello:
danielku robaczku kochany.. czytaj ze zrozumieniem :D
100% online ?
rafaello:
xeo.. carier RAVE padl podzcas naprawy cyno jamera... mielismy juz prawie polowe naprawiona..
swoja droga dobra robota wroga ze mnie udupili w tym carierze - nalezy im sie szacunek za ta akcje
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej