Eve Online > NoobGarten

security status ?

(1/3) > >>

zbigniewcichon:
Witam

Mam pytanie. O co chodzi z  security status  ? Prosiłbym o jakieś szersze omówienie. Co daje np wysokie s.s. ?

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Goomich:

--- Cytat: zbigniew cichon w Września 09, 2007, 22:16:35 ---Mam pytanie. O co chodzi z  security status  ? Prosiłbym o jakieś szersze omówienie. Co daje np wysokie s.s. ?

--- Koniec cytatu ---

Zakładam, że chodzi o twój.
SS 0.0 to normalny, taki ma ktoś zaraz po wyjściu ze szkółki. Lepszego można się dorobić zabijaniem ratów na paskach.  Traci się za strzelanie do graczy w high i lowsecu ewentualnie gdy celnik przyłapie cię na gejcie z kontrabandą w cargo..

Wysokie SS oficjalnie nic nie daje.
Jeżeli masz niżeze ni 0.0, ale więcej niż -4.9, to świecisz się ludziom na żółto. Jeśli spadnie ci ponizej zaczniesz świcić się na czerwono i nie wolno będzie wlecieć do highsecu.
(Jest jeszcze standing do poszczególnych frakcji, jeśli spadnie poniżej -5, to po wleceniu w ich przestrzeń, zostaniesz zaatakowany przez policję. Według tego co mówił jeden z naszych są to strasznie kiepski stateczki).

LordJohny:

--- Cytat: Mona X w Września 09, 2007, 23:23:28 ---Jeżeli masz niżeze ni 0.0, ale więcej niż -4.9, to świecisz się ludziom na żółto. Jeśli spadnie ci ponizej zaczniesz świcić się na czerwono i nie wolno będzie wlecieć do highsecu.

--- Koniec cytatu ---

Warto by sprecyzowac ze ujemny standing zaleznie od wartosci nie pozwala ci wlatywac do konkretnych systemow:

< -2.0  systemy 1.0
< -2.5  systemy 0.9 i wyzsze
< -3.0  systemy 0.8 i wyzsze
< -3.5  systemy 0.7 i wyzsze
< -4.0  systemy 0.6 i wyzsze
< -4.5  systemy 0.5 i wyzsze

Jak do takiego systemu wlecisz to na gate nie tlucze cie concord tylko wlasnie statki policji poszczegolnych frakcji, w domain amarzy w lonetrek caldari etc. BSem mozna ich bylo tankowac i zwebowany doleciec do gate ale teraz nie wiem jak to wyglada bo mam -0.1i jestem po resocjalizacjiapare patchow juz wyszlo odkad migalem na czerwono. Swoja droga zwykle nie nadarzaja lockowac ceptorow ani shutli wiec tak mozna podrozowac pod warunkiem ze  nie wozi sie w cargo czegos drogiego bo wypadki sie zdarzaja.

Goomich:
Mylisz standing do frakcji z Security Status.

MMoroz:

--- Cytat: Mona X w Września 10, 2007, 14:13:01 ---Mylisz standing do frakcji z Security Status.

--- Koniec cytatu ---

Nie myli sie, wartosci podane sa dobre, a po wleceniu ze zbyt niskim statusem do highseca nie jestes atackowany przez concord tylko policje i mozna to tankowac - problem ze webuja i inne ew ( no i maja insta locka, znaczy to zalezy tak jakby od rozmiaru statku - malym sobie moge postac chwile a duzy jest momentalnie atakowany ).

Ogolnie:
SS < 0  -> jestes  "uber leet h4xor killah"

SS > 0 -> jestes carebear misio pysio ciastko z kremem

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej