Eve Online > NoobGarten

Bieżąca sytuacja w EVE

(1/2) > >>

galer:
Witam!

To mój pierwszy pościk tutaj, więc wypada się przedstawić.  :coolsmiley:

Mam na imię Maciej i w EVE grałem troszkę jaieś pół roku temu. Miałem od tamtej pory przerwę i teraz chciałbym powrócić do gry. Muszę zacząc postać od początku i tutaj pytanie mam. Co się zmieniło przez to pół roku? Chodzi mi o to jak wygląda sytuacja dla nowych graczy. Jak wtedy zaczynałem to bardzo dobrym rozwiązaniem było wytrenowanie skilla....."salvaging" bodajże (do zbierania złomu z wraków). W ten sposób można było robić całkiem niezłe pieniądze na początku.
Jak wygląda sytuacja teraz?
w co najlepiej inwestować na początku, by zarobić pierwszych kilka..set milionów?
Czy powstały jakieś nowe i użyteczne skille, sposoby itd.?

pozdrawiam!  :police:

Ellaine:
Najlatwiejszym sposobem zarobku pierwszych paruset milionowjest kupic TC za dolary i sprzedac za ISK ;)
Salvaging dalej oplaca sie poczatkujacym i w ogóle wszystkim niemal :)

galer:
No tak. Najlepiej kupić ISKi za real pieniążki, ale nie o to chyba chodzi.  ;)  Pamiętam, że tym salvagingiem można było ładną kaske jak na początek zrobić. Zresztą z tego co pamiętam to ogólnie nie było większego problemu z robieniem w tej grze mamony.

Chodzi mi bardziej o opisanie sytuacji jaka panuje teraz w EVE. Może wyszły w międzyczasie jakieś patche zmieniające jakieś konkretne rzeczy w grze? Nie wiem, czy dobrze czytałem, ale wydawało mi się, że gdzieś było napisane że nie ma już kompleksów na przykład. O takie info mi chodzi.

Pozdrawiam!  :police:

misao:
wyszlo sporo patchy.. ale dla ludzi co zacuzynaja niewiele sie ynienilo. zmiany dotyczy t2 shipow, posow, capitali...

Ellaine:
Najnowszy patch wprowadza rakietowe statki Amarr (Khanid). Oczywiscie nie bedziesz nimi latal odrazu, ale jesli jestes Amarr albo chciales byc Amarr ale bales sie ze rolnictwo w zlotym czopku jest za trudne, Teraz mozesz (ale nie musisz) w swoich planach skillowych uwzglednic statki khanidzkie - rewelacyjny tank, dobra sila ognia w rakietach, niestety krotki zasieg.

Nieco wczesniej weszly Tier 3 BSy i tier 2 BC. Dla poczatkujacego zmieniaja one duzo, Caldari i Galente nowe BC sa bardzo dobre i do pve i do pvp, co moze wplynac na Twoje plany w skillowaniu. No ale one chyba juz byly razem z rigami wiec wiesz.

Dalej, jesli idzie o zarobek, ustabilizowal sie rynek mineralow po wejsciu jakis czas temu drone regionow. W sumie ustabilizowal sie juz dobre pare miesiecy temu. Teraz juz wiadomo, ze jesli planujesz zostac gornikiem i dorobic sie na tym fortuny, zmien plany, chyba ze masz dostep do regionow z arkonorem. Chyba ze lubisz kopac w bezpiecznym kosmosie, mienraly nizszego sortu maja dobre ceny.

kompleksy teraz podchodza pod eksploracje, musisz je najpierw znalezc.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej