Eve Online > Patche i dodatki

KALI 2.2 patch info

<< < (6/6)

LosBekoczoS:
Mi sie tylko mapa pierdoli nie przecietnie lagujac znikajac ( czarny ekran ), badz tez powodujac ctd...

KKRT:
Takie male ostrzezenie ;]

Gdy stracicie statek pod brama, to nie probojcie przeskoczyc jajkiem przez brame. Wczoraj mialem wlasnie taka sytuacje: normalnie po stracie statku wcisnalem jump, potem jeszcze raz dla pewnosci i dostalem typowy dla EVEi komunikat "Session change already in progress.", no to uspokojony czekam, az mi sie zmieni system - czekam, czekam, czekam [w tym czasie pare razy jeszcze aktywowalem brame dla pewnosci - norma], nagle patrze, ze jajko mi obrywa od megasa [wtf?], probuje wywarpowac na slonce, dostaje info Warping to Avyuh - Star i budze sie w stacji ... - nie ma to jak mozliwosc targetowania statku podczas zmiany sesji ...

Dzis powinnienem dostac odpowiedz od CCP w tej sprawie, zobaczymy czy cos mi zwroca.

Xarthias:
Ale to już dawno tak jest. Masz session change - czyli zmianę statku, a nie skok przez gate. Przez 30 lub 60 sekund (nie jestem pewien) nie przeskoczysz przez bramę i nie zadokujesz. Zwrotu raczej nie dostaniesz.

Tomash Kovahlsky:

--- Cytat: Karantha w Sierpień 30, 2007, 14:02:05 ---Takie male ostrzezenie ;]

Gdy stracicie statek pod brama, to nie probojcie przeskoczyc jajkiem przez brame. Wczoraj mialem wlasnie taka sytuacje: normalnie po stracie statku wcisnalem jump, potem jeszcze raz dla pewnosci i dostalem typowy dla EVEi komunikat "Session change already in progress.", no to uspokojony czekam, az mi sie zmieni system - czekam, czekam, czekam [w tym czasie pare razy jeszcze aktywowalem brame dla pewnosci - norma], nagle patrze, ze jajko mi obrywa od megasa [wtf?], probuje wywarpowac na slonce, dostaje info Warping to Avyuh - Star i budze sie w stacji ... - nie ma to jak mozliwosc targetowania statku podczas zmiany sesji ...

Dzis powinnienem dostac odpowiedz od CCP w tej sprawie, zobaczymy czy cos mi zwroca.

--- Koniec cytatu ---

Zwrotu raczej nie dostaniesz.

Session change masz zawsze gdy:
- wydokowujesz
- skaczesz przez brame
- wchodzisz/wychodzisz do/z gang'u
- gang jest konwertowany do floty
- wyskakujesz ze statku (czy to przez Eject, czy przez jego strate)
- wsiadasz do statku (board ship)

Majac Session change, nie mozesz wykonac zadnej z operacji powodujacej session change, przez 15 do 30 sekund.

W Twoim wypadku miales session change przez strate statku, dlatego nie mogles skoczyc przez brame.

Taka rada... jesli wiesz ze stracisz statek, to klikasz w WARP jak oszalaly, na jakas planete czy inne badziewie wiszace w kosmosie. Wtedy masz 95% szans na to, ze jajko ci odskoczy pomimo lagu jaki generuje wybuch statku i zmiana sesji (oczywiscie jesli nie jestes aktualnie w sferze czy innym babelku).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej