Eve Online > NoobGarten

Krociutko o starcie

(1/2) > >>

ddarko:
Witam,
moje pierwsze podejscie do eve skonczylo sie: "ta gra mnie przerasta", teraz mam wiecej czasu (i cierpliwosci, tak mi sie wydaje...) wiec zaczalem nowa gre, mam dwa pytanka - czy sa jakies strategie rozwoju w poczatkowych fazach gry (rob to i to dopoki nie bedziesz mial xxx, rozwijaj ten i ten skill dopoki itp) ktorych powinno sie przestrzegac zeby zrobic sobie w miare fajna postac/zaplecze na start? Ja narazie zbieram rude, nudne to i kasy malo ale przynajmniej zadna rakieta mi w tylek ni wleci...I drugie - warto juz na poczatku dolaczyc do jakiejs yyy...frakcji ? organizacji ? czy jednak grac do jakiegos momentu samemu ?

No i trzecie (najglupsze):
Co to znaczy "Warp -> within 0/1500/2500 meters"? (warp to wiem, ale ten zwrot within i odleglosci...)

Z gory dziekuje i pozdrawiam, jakby ktos sie czepial to szukalem i oczywiscie nie znalazlem ;)

Ellaine:
Strategia rozwoju jest taka;
1.uczysz sie skilli learning az bedziesz mial wszystkie 11 skilli tej kategorii na poziomach 4-5, co zajmuje okolo 1-2 miesiecy
2.kiedyzdajesz sobie sprawe ze chcesz umiec uzywac jakiegos statku i modulu bo chcialbys robic cos nowego, albo chcialbys robic cos lepiej, albo chcialbys mniej umierac - przerywasz nauke learningow i uczysz sie tego.
3.starasz sie sprobowac wszystkiego i zobaczyc co sprawia Ci radoche i/lub daje kase. Rzeczy ktore warto sprobowac zeby wiedziec kim chcemy zostac jako dorosli to; pvp (potrzebujesz kolegow ktorzy pokarza Ci co i jak), misje, gornictwo, produkcja, handel, misje kurierskie, zbieranie zlomy (salvaging), a przy troche wiekszych skillach - eksploracja, inwencja, prowadzenie POSa. Nalezy sprobowac pare dni przezyc w 0.0 a pare w lowsec zeby wiedziec dlaczego ludzie z tamtad zwykle nie chca wracac do bezpiecznego kosmosu :)

Kiedy juz wiesz co Cie bawi lub co daje Ci duzo kasy, specjalizujesz sie w odpowiednich umiejetnosciach

Nie warto za bardzo grac samemu a warto na poczatku zaraz po trialu zapisac sie do korporacji.

Jesli warpujesz na jakis obiekt w odleglosci 5000m, to po warpie jestes mniej wiecej 5000m od tego obiektu.

ddarko:
Dokladnie takiej odpowiedzi oczekiwalem, dzieki!
Jedno mnie nurtuje - jest mozliwosc przedluzania waznosci konta z kasy w eve, tylko pytanko - ile trzeba grac zeby uzbierac na 30 dniowa gre ?

Tratoc:

--- Cytat: ddarko w Sierpnia 14, 2007, 16:40:30 ---Dokladnie takiej odpowiedzi oczekiwalem, dzieki!
Jedno mnie nurtuje - jest mozliwosc przedluzania waznosci konta z kasy w eve, tylko pytanko - ile trzeba grac zeby uzbierac na 30 dniowa gre ?

--- Koniec cytatu ---

Tu nie liczy sie czas gry, tylko efektywnos tej gry. Raczej ciezko przez pierwszy miesiac osiagnac taka samodzielnosc finansowa. Zdarza sie, ale jest niezmiernie trudno. Bezpieczniej kupic od razu 90d.

FaTuM:

--- Cytat: Kieł Łowicz w Sierpnia 14, 2007, 16:55:24 ---
--- Cytat: ddarko w Sierpnia 14, 2007, 16:40:30 ---Dokladnie takiej odpowiedzi oczekiwalem, dzieki!

--- Koniec cytatu ---

Tu nie liczy sie czas gry, tylko efektywnos tej gry. Raczej ciezko przez pierwszy miesiac osiagnac taka samodzielnosc finansowa. Zdarza sie, ale jest niezmiernie trudno. Bezpieczniej kupic od razu 90d.

--- Koniec cytatu ---

To nie jest takie trudne, TC kosztuje średnio 160-180 mil ISK, z dobrym capitałem około 20 mil zarobisz w ciągu miesiąca na handlu, bez kapitału, trudno będzie postacią industrialna ewentualnie u gallente Brutixem czy Caldarysjka Ospreyowa koparką, ale to chyba po 5 h kopania na dzień ;). Ja zarabiałem KROCIE (jak dla nooba) na salvagu w 0.0 latałem deską z fitem takim

HS - 4x salvager
MS - AB
LS - 3/4 Staby (nie pamiętam ile wchodzi)

ludzię co ratują czasami nie zbierają wszystkiego i latają tylko dla bunty. Jak dorwiesz taki zaśmiecony pasek to na samym pasku można zrobić po 7/8 mil żerowania na kimś ;) zabawna strategia, ryzykowna ale jak masz około 10 mil to stać cię na strate około 10 desek z takim fitem ;) +clony. Solista PvP Ci gówno zrobi, bo nie widziałem zioma co by mnie scrambla walnął na więcej jak 2 ;) gorzej z kampami, ale jak już znajdziesz dobry rejon i znasz łatwa droge powrotną to nie ma problemu. ALe pamiętaj to zawsze 0.0 :)

Edit: przy okazji uczysz się latać po low sec

p.s: ja kupiłem tylko jedno tc za kase gram gram niedługo od początku czerwca a utrzymuję industriala i alta PvP. Ważne ile masz czasu i co lubisz robić, troche sprytu. i znajomości, bo jak ci korp zrobi zrzutke po 10 mil to masz tc ;p

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej