Eve Online > NoobGarten

postawa defensywna Górnika

(1/5) > >>

obelixus:
WItam

Na razie zajmuję się głównie wydobyciem. Wszelkie skille związane z walką mam na podstawowych poziomach i do walki sie nie pcham. Ze szczurami w 0,8 0,7 sobie radziłem. Ale teraz przyszło mi latać w 0,5 i w niższych. Jakie metody mogę zastosować aby skutecznie uciekać czy da się skanowanie utrudnić itp ?   

Hastrabull:
najprostsza i najskuteczniejsza metoda to kolega obok, na wszystko poradzi ;)

poza tym powiedz gdzie latasz, przylece, pomoge ;)

Alibaba:
Samotny gornik na pasku ponizej 0.5 (a nawet w 0.5 nie jestes calkowicie bezpieczny) jest tylko tarcza strzelnicza, a czas zycia Twojego statku sie w minutach bedzie liczyl. Albo zostan w hi secu, albo wejdzo do korpa z dostepem do 0.0 i tam kop.

Xarthias:
a) nigdy nie kop/rattuj w granicznych low secach, bezpieczniej będzie 2-3j od hi secu.
b) zawsze kop/rattuj w systemie ze stacją i z jak największą liczbą pasków
c) uważaj na kanał local (zawsze na wierzchu), ludziom z ujemnym ss ustawiaj sobie minusowy standing, żeby ci się wyświetlali na localu z minusem
d) zawsze alignuj w kierunku ssa lub stacji
e) nigdy nie lataj statkiem na którego stratę Cię nie stać
f) a najlepiej dołącz się do korpa z górnikami, w kupie raźniej i bezpieczniej ;)

Alibaba:
Xart te rady sa super jesli idzie ogolnie o poruszanie sie po low secu i 0.0, ale sugeruja ze przy zachowaniu pewnej ostroznosci w low secu da sie kopac samemu. Jesli nawet bedzie ostrozny to co minute, z kazdym nowym gosciem na localu bedzie na stacje skakal. W ten sposob nic nie wykopie. A jezeli bedzie ostrozny troche mniej to straci statek zanim zdazy wypowiedziec zdanie "W low secu nie kopie sie samemu".

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej