Eve Online > Patche i dodatki
nowe screeny po "upgradzie" grafiki :)
Goomich:
--- Cytat: ArchenTheGreat w Czerwiec 15, 2007, 14:22:37 ---
--- Cytat: Mona X w Czerwiec 15, 2007, 09:36:21 ---EEEeeee. W gangu nic nie przelicza, bo nie ma bonusów, a we flocie bonusy za zafiksowane.
--- Koniec cytatu ---
Co rozumiesz przez zafiksowane?
--- Koniec cytatu ---
To, że bonusy dają tylko commanderzy, wcześniej za każdym razem system musiał sprawdząć skille każdego "gangstera" z każdym. Więc powinno być lepiej. Teoretycznie.
Fizyk:
Jasne że efekty graficzne nie wymagają czasu pracy serwera to był przykład i przyznaję bez bicia że naprawdę idiotyczny, bardziej zależało mi niż na efekty graficzne skupienie uwagi na kompletności świata i jego szczegułowości. Same wybuchy jednak wpływają na mechanikę gry a przynajmniej powinny choć właśnie ich kosztem poczyniono ogromne oszczędności mocy serwera.
Raan Kern:
--- Cytat: Mona X w Czerwiec 15, 2007, 15:06:47 ---
--- Cytat: ArchenTheGreat w Czerwiec 15, 2007, 14:22:37 ---
--- Cytat: Mona X w Czerwiec 15, 2007, 09:36:21 ---EEEeeee. W gangu nic nie przelicza, bo nie ma bonusów, a we flocie bonusy za zafiksowane.
--- Koniec cytatu ---
Co rozumiesz przez zafiksowane?
--- Koniec cytatu ---
To, że bonusy dają tylko commanderzy, wcześniej za każdym razem system musiał sprawdząć skille każdego "gangstera" z każdym. Więc powinno być lepiej. Teoretycznie.
--- Koniec cytatu ---
Zgadza się, ale bonusy są przeliczane na nowo po wejściu floty do nowego sysa. (commander daje tylko bonusy dla ludzi w jego systemie).
iniside:
--- Cytuj ---Xavier pewnie ze mozna byłoby zrobic jeszcze coś więcej w grafice pod samą 9 ale po co i w jakim celu ta gra to pewna umowność i tej umowności CCP sie trzyma ( według mnie słusznie ) a kładzie nacisk na inne aspekty gry niz wspaniałe wybuchy, to wymagałoby przeznaczenia znacznie większej mocy zarówno po stronie klienta jak i serwera a lepiej przeznaczyć ja na obsługę baz danych naprzykład.
--- Koniec cytatu ---
Pierwsze i ostatnie. Grafike jest renderowana po stronie klienta. Skąd Ci wogóle przyszedł pomysł, że może się tym zajmować serwer :o :o :o :o :o :o (ja bym na coś takiego nigdy nie wpadł :D).
Tu nie chodzi o umowność, wlasciwie lata mi to. Chodzi o to, że grafika mogłaby być dużo ładniejsza (spojrzmy chociazby na X3, albo Nexus: The Jupiter Incident). A wybuchy rakiet czy wyglad strzałów to są może i detale, ale ich poprawienie znacznie by uprzejmniło eksterminacje. Przecież jakby ktos chciał, może ustawić na low, wyłaćzyc FSAA i po probleme. A kto inny jak np. ja, bedzie chciał wszystko na full + 4x FSS i 16xAS.
ArchenTheGreat:
EVE to w ogóle dziwny przypadek bo największe obciążenie wprowadzają elemeny 2D a nie 3D. Wystarczy wyłączyć overview i FPS skacze dwukrotnie. Doszło do tego, że FC radzi wyłączyć kolorki na overview bo to pozwala na grę bez laga. Jak dla mnie to potrzebne jest przepisanie klienta od zera.
Na szczęście wygląda na to, że CCP doszło do tych samych wniosków i nowy klient będzie szybszy. Pozostaje jedynie trzymać kciuki za programistów.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej