Eve Online > NoobGarten

Pytanie co do wyboru postaci

<< < (2/4) > >>

Goomich:

--- Cytat: Wallard w Kwietnia 10, 2007, 23:08:59 ---Po przeczytaniu tutoriala zastanawiam sie czy nie robic minera
wlasnie tej rasy

--- Koniec cytatu ---

Najlepsza możliwa.

--- Cytat: Wallard w Kwietnia 10, 2007, 23:08:59 ---aczkolwiek nie wiem czy by sie nadawalo takie cos
na pvp

--- Koniec cytatu ---

A dlaczego nie?

Ellaine:
Tutorial o rasach;

Jesli licza sie dla Ciebie tylko parametry postaci i masz gdzies jej wyglad i rpg ("background" rasowy), oraz poczatkowe skille, graj Achura.

Jesli odpowiada Ci klimat rasy aspolecznych, introwertycznych geekow, ktorzy interesuja sie tylko statystykami wyrzutni swoim Ravenie co przykrywaja bujda o "mistycyzmie" to graj Achura.

Jesli odpowiada Ci inny klimat i ma dla Ciebie znaczenie wyglad i klmat postaci, poczytaj background i graj czyms innym.

Jesli chcesz szybko zaczac to jest kilka ras ktore ostaja fajne poczatkowe skille, np;
-ktoras odmiana gallente dostaje frigate 5 i moze dosc szybko dojsc do ceptorow alboco.
-ktoras odmiana gallente dostaje drone 5 i bardzo szybko (tydzien szkolenia?) wciaga tymi dronami 0.0 raty i misje lvl 3 (w myrmi)
-khanidzi moga spokojnie zaczynac z gunnery 5 i skillami z ktorymi bardzo szybko dochodza do poziomu podstawowego fleet snipera (w Rokhu)
etc

Xarthias:

--- Cytat: Mona X w Kwietnia 10, 2007, 23:23:11 ---
--- Cytat: Wallard w Kwietnia 10, 2007, 23:08:59 ---aczkolwiek nie wiem czy by sie nadawalo takie cos
na pvp

--- Koniec cytatu ---
A dlaczego nie?

--- Koniec cytatu ---
Heh... A dopiero co był taki ładny wątek o Caldari w PvP  :2funny: :2funny: :2funny:

Wall - posłuchaj Ellaine...
Generalnie nie ma kiepskich ras... A i tak najlepsza będzie ta którą wybierzesz...
I tak jak ktoś już tam mnie zacytował.
Przejrzyj tło RPG lub portrety lub statki danej rasy, zobacz co ci się podoba i to wybierz...
A te drobne różnice w atrybutach ani na krótszą, ani na dłuższą metę nie mają większego znaczenia.
Kumpel ma ode mnie 4 punkty (albo 5, nie pamiętam) w cechach więcej (ja mam wysoką charyzmę, on will i perc) i po dwóch latach gry ma niecałe 10% sp więcej, co przy ponad 30mln naprawdę robi niewielką różnicę :)

Rhovana:
Ellaine Caldari Achurką można zrobić  gunnery V + small hybrydy V lub fregaty V. Każdą rasą można zacząć z tak zmaksowanymi skilami. Odnośnie wyglądu to sie nawet nie będę wypowiadał bo nie ma sensu nowej dyskusji powodować. Ja zacząłem caldari ze względu na  background, wygląd postaci, shipów itd  (kwestia gustu) i jestem bardzo zadowolony. Nie uważam Caldari za najlepszą rasę (pomimo tego ze mnie najbardziej sie podoba) bo po prostu moim zdaniem coś takiego jak najlepsza rasa nie istnieje. Różnice w tym czym sie lata i czym sie strzela zaciera czas i za pół roku będzie miało małe znaczenie kim zaczynałeś grać.

btw. ludzie dajcie sobie spokój z mówieniem ludziom ze caldari są do dupy bo to tylko świadczy o waszym lamerstwie. Jak umiesz grać to będziesz dobry nawet matarem >:D (roofi pewno mi tego nie wybaczy).

--- Cytat: Ellaine Tash-Murkon w Kwietnia 10, 2007, 23:24:51 ---Jesli licza sie dla Ciebie tylko parametry postaci i masz gdzies jej wyglad i rpg ("background" rasowy), oraz poczatkowe skille, graj Achura.

Jesli odpowiada Ci klimat rasy aspolecznych, introwertycznych geekow, ktorzy interesuja sie tylko statystykami wyrzutni swoim Ravenie co przykrywaja bujda o "mistycyzmie" to graj Achura.

Jesli odpowiada Ci inny klimat i ma dla Ciebie znaczenie wyglad i klmat postaci, poczytaj background i graj czyms innym.

--- Koniec cytatu ---

Mógłbym tu przytoczyć 50 różnych przykładów dlaczego nie grać gallente czy amarrem ale nie będę sie zniżał do tego poziomu... Ellaine to ze ktoś lubi inny klimat niż taki jak ty preferujesz wcale nie znaczy że lubi grac bez klimatu.

Horahte:
no to zrobilem :D
Caldari Achura
wyjsciowe staty to
3 char
9 int
9 memo
12 per
12 will

i musze przyznac ze bardzo mi sie podobaja
co do wygladu postaci male achura to wyglada koszmarnie
lub tez komicznie :)

Niedawno czytalem na forum ze rakiety, do ktorych dostajemy skile
bonusowe do tej rasy sa kiepskie na pvp :/

------
tak poprawdzie to fejsy Achury sa najgorsze w calej grze IMHO
mowie tu o male postaciach :)
Statki sa calkiem fajne takie bardziej symetryczne i kwadratowe :D
jesli mowimy o wygladzie...

I chyba wybiore Gallente/Gallente.... bo te staty da sie chyba nadrobic skilami co :) ?
potrzeba tylko troche wiecej czasu... :D

NAdal nurtuje mnie sprawa tutoriala czy tez sropiski statkow
dla roznych ras tak jak i jakiejs tabelki z podstawowym DMG danej broni

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej