Eve Online > NoobGarten

Caldari bezużyteczni?

<< < (8/17) > >>

roofi:

--- Cytat: Rhovana w Marca 25, 2007, 01:02:24 ---
Co do EW Roofi to ecm'ów da sie sensownie używać tylko na caldari shipach, ale target painterów, dampnerów i scrambli webów i wszelakiego innego ścierwa do EW nie zaliczasz?

--- Koniec cytatu ---

po pierwsze primo to masz [-] za roofi z wielkiej litery  :P
po drugie primo Rhovana, Mmoroz Ci odpowiedział, zamontuj mwd+warp distruptor+web +3 sloty na tank  O0, albo inaczej weź drejka umówimy się gdzieś w 0.0(ze świadkami żeby mogli potwierdzić przebieg wydarzeń lub sfrapsować) i złap mojego huricane jeśli ci się uda to 100M na dowolnie wskazane przez ciebie konto przelewam, jeśli nie to ja wskaże jakieś

... żadną sztuką jest wypchać medsloty shield extenderami i invu czy cokolwiek tam ten "majty" drejk przewiduje w twoim uber ficie, zrób tym coś ofensywnie a nie staraj się przeżyć lub tylko spamować rakietkami w gangu, zasadniczo to samo tyczy się ravena tylko że on dodatkowo jest jeszcze kurewsko wolny

po trzecie primo: co do EW chyba nie zrozumiałeś lub udajesz, miałem na myśli ten rodzaj EW do których caldari ma bonusy

dla formalności:

matar: web + painter
gallente: warpdistruptor/scrambl + damp
amarr: nosferatu/neutralizer + tracking distruptory
caldari: ecm 

i moim zdaniem caldari jest najłatwiejszą rasą do wyskilowania ale za to jest do .... :crazy2: :crazy2:

kiedy i gdzie sparing  :knuppel2: >:D

edit: jeśli wolisz może być sparing w command shipach  :coolsmiley:

Rhovana:
"... żadną sztuką jest wypchać medsloty shield extenderami i invu czy cokolwiek tam ten "majty" drejk przewiduje w twoim uber ficie, zrób tym coś ofensywnie a nie staraj się przeżyć"

roofi to jest brak konsekwencji --> "złap mnie to pogadamy" jest dobrze  a moje "zabij mnie nawet jak zdejme 3 med sloty tanku to pogadamy" już nie jest ok... Poza tym sam wiesz że jak wypchasz low sloty na speed tank to nie bede za tobą drakiem latał podobnie jak za phoonem bo to sie z celem mija ale prawde mówiąc niewielu ludzi lata hurkiem na speed tanku. Na każdy fit jest kontra fit wiec imo to jest po prostu kwestja pomysłu jak bedzie wyglądała walka. 

Zresztą podejżewam że  pamiętasz jak z Wciskiem sie testowaliśmy vaga vs drake i jakie były wyniki a to było jeszcze przed założeniem rigów. Wyglądało tak że vaga jak próbował sie trzymać poza webem to musiał wiać, dopiero jak wszedł głębogo w zasięg weba i scrambla to udało mu sie przebić i to też na styk bo jemu już kończył sie tank jak mnie dojechał. I myśle że pamietasz że mówiłeś mu żeby bił EMP bo jestem bez hardnerów ;). Pierwsza próba skończyła sie strukturą u vagasa druga strukturą u mnie a to było przed założeniem rigów.  Poza tym przy moim ficie zakłądam 2x large shield extender a jak na cokolwiek tankujące armorem wciska sie plate 1600 to jest ok? Popatrz na objętość hp obu a potem mów że się czymś okładam. :crazy2:

Kwestja szcześcia, pilota, fitu swojego i przeciwnika. Poza tym  sam sie zdziwiłem że w zasadzie to wszystkie myrmysie i inne hurricany to wieją z systemu jak widzą drake'a na localu bo wiedzą ze mu gówno zrobią. Co nie zmienia faktu że hurri i myrmyś są doskonałymi statkami w odpowiednich sytuacjach. Drake jest uber tankerem i co? znaczy że to źle?? Moim zdaniem bardziej liczy sie frajda kombinowania niż wsiąście w któregoś z matarskich commandów i powiedzenie "O teraz jestem MASTAH możecie próbować mnie zabić" równie dobrze ja moge powiedzieć że Matar jest kompletniei przegięty na pvp ale nie marudze do cholery. Fajnie że macie vagasa commandy i inne latające śmietniki i MNIE to nie boli a nawet na zdrówko. Tylko co wy sie tak przypieliście do caldari?? 

Poza tym roofi polataj jakimkolwiek caldari charem na pvp jak bedziesz miał 2M sp a polataj gallente na 2 mln sp to pogadamy co łatwiej sie skiluje. Missile zaczynają działać sensownie jak masz 5M sp + (najlepiej duży+)  w nich samych. Hybrydkami można już śmiało działać mocno przy 1M sp ale ni cholery o to nie marudze. Ja nie mam zamiaru porównywać broni i fitów jako uber czy nie bo imo ma to małe znaczenie jak sie na coś w pełni zdecydujesz jeśli masz łeb od myślenia a nie noszenia w nim gówna. 

Jeśli z chodzi o EW i o ecm'y no to tylko działa przeciwko waszej teorii że caldari jest do dupy. Ecm'ów da sie używać tylko na caldari shipach skutecznie (nadal). Oczywiście też zależy skili i fitu ale ciężko jest sie wydostać spod jammów dobrze wyskilowanego rook'a  który ma coś wiecej niż ECM Multispectral I :P

Dla mnie EOT bo taka rozmowa jest naprawde jałowa, jak chcecie pogadać na temat fitów to jest już inna bajka :)

Ellaine:

--- Cytat: Rhovana w Marca 26, 2007, 08:10:25 ---Missile zaczynają działać sensownie jak masz 5M sp + (najlepiej duży+)  w nich samych.

--- Koniec cytatu ---
Kazdy czymkolwiek lata to uwaza, ze wymaga to milionow SP zeby zaczac dzialac. Gdybyscie jezdzili na dziecinnych rowerkach trojkolowych to tez by bylo ze zeby sensownie takim rowerkiem jezdzic, to minimum 20 lat cwiczen (nie liczac markowego rowerka za co najmniej 20 tys, bo bez profesjonalnych przerzutek nie da sie jezdzic).
Tymczasem w DPS misle wygrywaja bardzo wczesnie. Raven spokojnie koszacy wszystkie raty torpedami to 90k SP w missle i 140k SP w shieldzie (testowane). Ten sam Raven 200k SP pozniej testowany na moim domim, walczy prawie jak rowny z rownym (2m SP w dronach, 1.5m w armor tanku).

roofi:
JPKM  :tickedoff:  Rhovana twoje myślenie w tym topicu jest mocno ograniczone, no offence

- "złapać mnie" nie znaczy że ja będe uciekał, znaczy tyle co zepsuć mi statek  :coolsmiley:

- to co ja sobie tam wepcham to wszystko co pomoże mi zepsuć "majti drejka"
- walka będzie wyglądała: do pierwszego jaja
- Wcisek tu nie zagląda więc nie będę o nim pisał, zresztą temat jakby go nie dotyczy, ani nie jest też o vagabondzie
- a jeśli już o tamtej sytuacji to nie miałeś ani warp disruptora, ani weba że już o czymś do szybszego latania nie wspomne, więc zwyczajnie mogłeś mu skoczyć na pindolek- to QWA nie był fit pvp

- to nie jest temat o plejtach i extenederach więc nie błądź a trzymaj się tematu  :knuppel2:

- nie wiem jak inni ale ja uważam że caldari są beznadziejni do pvp (co wczoraj udowadniałem Viperowi i jego nighthowkowi z gisti fitem-zdechł zanim zdążyłem przeładować ammo, możesz zapytać  :buck2:)
- piszę to po to żeby młode ludki(in game) zaglądające tutaj miały pełną świadomość że caldari to kupa ....., i trzeba omijać z daleka bo zwyczajnie śmierdzi i nie zostawie tutaj jednego topicu o uber caldari bez komentarza(chyba że przeocze  :police: )
NIE BĘDĘ LATAŁ CALDARI WŁAŚNIE OD KILKU POSTÓW O TYM DOŚĆ WYRAŹNIE MÓWIĘ

jeszcze raz o EW, bo chyba miałeś ciężką noc:

ecmy działają lepiej na caldari niż na statkach innych ras, są mocniejsze i są ogólnie beznadziejne
żaden caldari statek nie możę mieć warp disruptora na 60km - arazu/lachesis mogą
żaden caldari statek nie możę mieć weba na 55km - huginn/rapier mogą
żaden caldari statek crusie size nie może mieć med nosów działających jak heavy - piligrim/curse mogą
na żądnym caldari statku paintery nie działają tak jak na huginie ani tracking distruptory jak na piligrimie że o dampnerach (które są znacznie lepsze niż ecmy) nie wspomne !!

i to nie jest rozmowa na temat fitów i nie EOT tylko jak w temacie: caldari sux

EDIT: właściwie to ten temat nieco dotyczy Wciska, 2 dni siedziałem na forum, snipowałem aukcje i znalazłem tego matarskiego chara którego kupił, od tamtego momentu jego pierwsza caldari postać chyba nie widziała pvp na oczy i sądzę że nigdy nie zobaczy  :crazy2:

vulor:

--- Cytat: rooofi w Marca 26, 2007, 09:55:37 ---
- piszę to po to żeby młode ludki(in game) zaglądające tutaj miały pełną świadomość że caldari to kupa ....., i trzeba omijać z daleka bo zwyczajnie śmierdzi i nie zostawie tutaj jednego topicu o uber caldari bez komentarza(chyba że przeocze  :police: )

--- Koniec cytatu ---
Jedyne co w tej grze śmierdzi, to minmatarskie brudasy, co sie nie myją.  :knuppel2: :knuppel2:

Caldari to jest uber rasa, a wyższość pilotów caldari polega na tym że potrafią się przystosować i nauczyć latania statkami każdej innej rasy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej