Eve Online > NoobGarten
Caldari bezużyteczni?
Rhovana:
Caldari, nie caldari ja nie wiem co was boli. Latam na pvp caldari shipami i nie narzekam, żadko trace. Fit jest ciut za drogi ale jak sie nie traci zbyt dużo to daje rade całkiem nieźle. Jak umie sie liczyć to z caldari shipów można duuużo wyciągnąć, zresztą jak ze wszystkich innych.
Imo, nie ma co dyskutować na temat przydatności: crowa, flycatchera, rokha. Aktualnie skończyłem testować drake'a na pvp i sprawdza sie baaardzo vs wszystkie inne bc (fakt wymaga to duużo sp w missilach i troche w inżynierii) tylko kwestja fitu i myślenia nad tym co sie robi (jak wszedzie). Podobnie z Ravenem w close jest bardzo dobry na torpedach i potrafi baardzo dobrze tankować (również kwestja fitu i myślenia).
Pisanie o tym że któraś rasa jest do niczego w pvp świadczy imo tylko o tym że trafiało sie do tej pory na słabych przeciwników lub źle sfitowanych co w efekcie nie znaczy nic.
Co do uciekania shipów przed missilami to nawet nie komentuje... Panowie jak coś jest na tyle szybkie żeby wiać przed missilami to nie trafisz go z turretów (chyba że to jakiś głąb lata) wiec jedyny rozsądny sposób na takiego to web, a skoro web to missile bedą bić. Snipe oczywiście odpada.
Zgadzam sie że caldari są uber na pve, ale nie zgodze sie że ssą na pvp bo ja sobie radze i nie narzekam a jak ktoś nie umie latać to już inna bajka. Latanie na pvp caldaryjskimi shipami solo i skutecznie wymaga niestety od cholery skilowania i zrobienia dobrego fitu bo na średnim sie nie da latać( tak jak innymi rasami).
Co do EW Roofi to ecm'ów da sie sensownie używać tylko na caldari shipach, ale target painterów, dampnerów i scrambli webów i wszelakiego innego ścierwa do EW nie zaliczasz?
Jeśli ktoś ma pytania odnośnie fitów do pvp na drake'a i raven'a na jakich latam --> pm me
Poza tym powiem to jeszcze raz: wole do końca świata latać caldaryjskim shuttlem niż wsiąść w matarskiego tytana >:D
MMoroz:
Masz weba i scrambla na swoich fitach? Movie o ravenie i draku - a to jest koniecznosc na solo. Dodatkowo jezeli ty chcesz polowac to potrzebujesz ab/mwd i zaczynaja sie problemy z caldari bo ci 3 medsloty odpadaja ;)
Venkhar Krard:
Poniewaz, jak juz stwierdzilo pelno osob, caldari ze wzgledu na shield tank srednio nadaja sie do solo pvp, duzo lepiej radza sobie w gangu.. zreszta to samo masz na przyklad z shipami matarskimi z shield tankiem, ktore do tego musza wcisnac jeszcze weba (bo maja turrety a nie misle).
Tak wiec caldari w pvp w gangu cool.. solo trza z czegos zrezygnowac. Zreszta drake na purgerach jest tak przegiety ze nawet z webem i scramblem ma tanka commanda ;]
Rhovana:
Ej albo ja czegoś nie kumam albo wy naprawde macie wielkie potrzeby latania uber shipami bez potrzeby myślenia. Tylko jaka w tym frajda...
Caldari lata sie niełatwo na pvp ale można. Jak chce sie latać ubershipami to efekt jest taki jak w jakiś grindfestowych mmo gdzie 3/4 ludzi lata z Eternal Broadsword of Penetration +21 i wszyscy mają te same skile bo z innymi grać sie nie da. Dla mnie to kompletnie jałowa dyskusje bo to zależy w 70% od pilota jak wygląda walka. To mi się w EvE najbardziej podoba właśnie że żeby poszaleć w pvp nie musze latać tak jak 3/4 ludzi w matarskich commandach i nanophoonach albo gallentyjskich carrierach. Co kto lubi panowie ;)
Wojak:
hmm. No zawsze to w uber szipach łatwiej być masta i wtedy można się sprawdzić w **** czy **** ale to takie moje zośliwości.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej