Eve Online > NoobGarten

Jak się gra noobom?

<< < (8/10) > >>

nabu:
witam
nigdy nie grałem w Eve i mam pytanie czy jest mozliwosc dogonienia starych dobrych graczy i stanie sie im rownym po jakims czasie ? czy jak np. jak zaczne teraz to zawsze bede slaby maly itp..

Ellaine:
Jesli sie specjalizujesz, to w swojej specjalizacji doganiasz weteranow w ciagu pol roku do dwoch lat. W wiekszosci dziedzin jednak skille postaci nie sa tylko jednym z czynnikow - obok umiejetnosci gracza, wyboru sprzetu, wielkosci inwestycji w ten sprzet i przede wszystkim ludzi z ktorymi latasz.

Nie zeby to nie bylo walkowane ostatnio 80 razy

Mitzrael:
Gram od niedawna od siebie powiem tyle jeśli lubisz filmy SF, kosmos a nie bieganie z mieczem lub laską wyglądając jak ogr lub inny elf oczywiście nic do tego typu gier nie mam bo sam grałem nie ma obecnie alternatywy i wcale nie jest to wada bo w EVE można robić masę różnych rzeczy jest skomplikowana ale nie trzeba tego traktować jako wadę bo skomplikowaność powoduje że jest jeszcze ciekawsza. Startując miałem obawy myślę sobie latają tam gdzieś 3 letnie postacie czekając tylko jak mnie sprzątnąć jedną salwą (przy tym tracę statek i mając małe doświadczenie „jajo”). Zacząłem sobie kopać, uczyć się i zacznę robić inne rzeczy, wiem że aby być wartościowym potrzebny jest czas więc wieczorami gram a w pracy czytam :) jak mam czas. Powiem tak, jest tego masa latam w obrębie kilku systemów myśląc jak wielki jest ten świat. Ktoś gdzieś powiedział że należy EVE traktować jako hobby i miał racje liczy się nastawienie ja nie zmienię tej gry bo właśnie kosmos i przyszłość mnie fascynuje. Może obecnie jestem noobem mam zamiar to zmienić bo jestem dobrym graczem na razie jeszcze nie w EVE :). I myślę że za 0,5 – 2 lata dorównam wielu graczom.

Michieru:
Ja pierdolę... Znaki przestankowe, czlowieku! Tego się czytać nie da.

Blutbart:
Biorąc pod uwagę pytanie z tytułu - jak się gra noobem?
Tak jak w każdej innej grze online. Trafisz na przyjaznych ludzi - spoko, będzie dobrze. Jak próbujesz sam - to się rozglądasz dookoła i widzisz, że oni wszyscy latają "taaaakimi" maszynami, potrafią "tyyyyle" zrobić,  a Ty co? Możesz też ludzi poszukać - w końcu to MMO.
Czyli jak się gra noobem? Dokładnie tak - jak noobem.

P.S. Gram miesiąc. Wiem co mówię o byciu noobem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej