Ktoredy droga
?
Troszke historii
Gralem w inna gre mmo okolo 3 lat - gdy konczylem bylem chyba 5 na swiecie na ktorym gralem zrezygnowlem gdy miaem 100% pewnosci jak czolowka gra zarabia ( boty moze nie wszyscy ale... ja po 15 godzin w grze
- wiem w eve ponoc tez sa ) Forum ogolne gry - zakladka inne ciekawe gry - znalazlem EVE przez przypadek i to forum
Pierwsze konto trialowe pierwsze kroki godzina w grze 4-5 na tym forum i tak przez pare tygodni - utknolem niemoglem sobie poradzic wiec 2 konto tamto w piach ( zresza to tylko trialowka byla... ) - UA moze ponoc zaoszczedzic zmarnowanego czasu bynajmniej na pocztku nie bylem - zreszta to na marginesie
Ze wszystkich postow jakie przeczytalem wybralem sobie amarra i postanowilem ze bede robil misje zreszta tak jest po dzien dzisiejszy
Z uwagi ze moglem grac w nocy + bardzo wczesny ranek ciezko tez bylo o korpa lub jakis aktywnych towarzyszy
Po 2 miesiacach zalozylem sobie 2 konto zawsze to jakas znajoma geba na over bo samemu to zeswirowac czasem szlo ( caldari - drake przy pierwszych lvl4 do abadona byl niezbedny
)
Z uwagi na to ze misje robie juz z wielkiego przymusu ( no jakos trzeba zarabiac ) ciagle w kolko te same - coraz czesciej mysle by dolonczyc do jakiegos corpa w low czy w 0.0
Wiec
Konto amarskie ( znaczy latam tylko amarskimi statkami ) okolo13 miechow 18 294 702 sp
paladin lvl 4 ; bs lvl 5 ; koncze legiona na 5 ; cruzy lvl 5 ; reszta shipow to bardzo slabe skile lub kompletny ich brak
konto caldari 2 miechy mlodsze okolo16 mln skp
bc lvl 5 ; cruz lvl 5 koncze tengu lvl 5 ; logistic lvl 4 reszta jak wyzej
tank na obu kontach lvl 4-5 ( znaczy amarr - amor bez shielda i odwrotnie ) slabe drony ; ganery - misile -> 4 reszta po trochu
Zastanawiam sie co dalej jaki kierunek skilowania wybrac dla 2 kont by byl on jak najefektywniejszy by moze juz za niedlogo mozna bylo polatac po nieznanych dotad terenach ( low lub 0.0 w jakims w miare stabilnym corpie jeszcze nie wiem w jakim - mialem jeden upatrzony ale kiepski ze mnie polonista
)
Opcje :
amarr - walic w dredy cariery super cariery - caldari maksowac tengu wyskilowac nightawka pvp wh ?
amarr - nightmare ( wery low skils in shield tank
do tengu - wh ) + ewentualnie skoro bym musial robic shield tank jakies statki innych ras ( w ganerach tylko specjalizacje procz misili ) caldari - ? chyba jak wyzej mozna dolozyc np electronics - jamery itp itd
amarr - moze comand ship , covert , zealot ? moze paladin na 5 pod zarabianie ( byle okolica byla spokojna i za czesto niespadal
) - czy raczej nie warto moze cos extra jak black ops bhalgorn
( tego na pewno kiedys zrobie na maksa
)
Bylbym bardzo wdzieczny za jakies sensowne sugestie amarr remap pod statki ganery - caldari bez remapu atrybuty mam po rowno
Ogolne zalozenie - lubie ladne niekoniecznie tanie statki takimi chcialbym latac ale chcialbym tez na nie w miare szybko zarabiac zwlaszcza ze pvp znam z youtobe i opowiadan lecz kiedys czas zaczac ...
Z gory dz