Eve Online > NoobGarten
Total Newb Questions
Aeon Horax:
--- Cytat: Gork w Marca 24, 2007, 00:53:43 ---
--- Cytat: Aeon Horax w Marca 24, 2007, 00:35:39 ---lol, a czytaleś to:
EVE Online Player Guide
???
Milej lektury
--- Koniec cytatu ---
Straciłem właśnie 15 minut na przejrzenie guide, w której nie ma odpowiedzi na ANI JEDNO z moich pytań dotyczących mechaniki, a już na pewno nie ma tam nic o polskim ally.
Naprawdę, nie linkuj jeśli nie wiesz do czego te linki są.
Dzięki mimo wszystko za "dobre" chęci i czekam na konkretne wypowiedzi.
--- Koniec cytatu ---
Hmm, 15 min IMHO to nie za duzo czasu zeby przegladnac ten guide a co dopiero znalezc odpowiedz. Jesli nie znalazles tam nic na temat mechaniki gry to znaczy ze juz jest bardzo zle. Prosze nie obrazaj sie ani nie unos ambicja bo zaraz znowu rozwinie sie flame, czego nie chce :)
Na temat dronow i ich kontroli jest na przyklad to:
How do I control drones?
Wystarczyło troszke sie wysilic, zamiast tracic czas na wklepywanie postow.
Jesli chodzi o moduly to kazdy ma opis i raczej nie potrzebuje on dodatkowego wytlumaczenia.
Fakt, nie przeczytalem do konca Twojego posta i nie wiedzialem ze pytasz o sojusze. Tu Mea Culpa (czy jakos tak). O>
Pozdrawiam i miłego odkrywania mechaniki EvE O0
Ellaine:
--- Cytat: White_Haven w Marca 24, 2007, 02:28:10 ---W kwestii autotragettingu:
Auto ustawiasz w opcjach - tzn. ile konkretnie. Auto działa tak, że bierze na cel te shipym które CIEBIE biorą na cel, a są w zasięgu. Więc: możesz nie mieć zasięgu na stargetowanie pozostałych, lub masz zaznaczony autotarget np. tylko 2 naraz.
Co do zbierania lootu. Teraz, przy salvagingu potrzebny jest dedykowany stateczek to lootowania. Ja np. używam Stabbera - zakładam 3 salvagery i tractory i lecę. Niestey, sktrótu klawiszowego do automatycznego lootowania nie ma afaik.
--- Koniec cytatu ---
Ja zakladam 3 salvagery i 2 tractory na statek bojowy :)
Poprostu statki ktore wymagaja dzial i rakiet do walki nie sa przystosowane do wspolczesnego pola wal... znaczy uprawnego ;)
Xarthias:
--- Cytat: Gork w Marca 24, 2007, 00:53:43 ---
--- Cytat: Aeon Horax w Marca 24, 2007, 00:35:39 ---lol, a czytaleś to:
EVE Online Player Guide
???
Milej lektury
--- Koniec cytatu ---
Straciłem właśnie 15 minut na przejrzenie guide, w której nie ma odpowiedzi na ANI JEDNO z moich pytań dotyczących mechaniki, a już na pewno nie ma tam nic o polskim ally.
Naprawdę, nie linkuj jeśli nie wiesz do czego te linki są.
Dzięki mimo wszystko za "dobre" chęci i czekam na konkretne wypowiedzi.
--- Koniec cytatu ---
Troszeczkę za słabo chyba przeglądałeś. Większość informacji tam jest, trzeba tylko czegoś więcej niż "tracić" kilka minut. Na forum jakbyś poszukał też byś znalazł odpowiedzi na te pytania... Szybkie odpowiedzi wkleiłem w Twój post, bo mi sie nie chciało grzebać z cytatami :)
Aha, i rada na przyszłość - zapomnij tego, czego się nauczyłeś (do czego przyzwyczaiłeś) w WoWie czy innych mmo. Eve na szczęście jest inna i wymaga czegoś więcej poza klikaniem w kolejnego "moba".
:2funny:
Ellaine:
Chyba ze tak dobierzesz sobie profesje w Eve, ze nie ;)
White_Haven:
--- Cytat: Xarthias w Marca 24, 2007, 10:29:53 ---mmo. Eve na szczęście jest inna i wymaga czegoś więcej poza klikaniem w kolejnego "moba".
:2funny:
--- Koniec cytatu ---
O czymś takim jak Macro też zapomnij... jak w eve słyszę macro to lece po największe guny jakie chwilowo mam pod ręką >:(
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej