Eve Online > NoobGarten

Total Newb Questions

<< < (60/83) > >>

Aeon Horax:
zostawić je w Jump Clonie, a nowe wsadzić w 'czystą' wersję  postaci :D

Onkei:
Witam wszystkich, jestem świeży, wertuje forum od 3 dni ale musze zapytać i proszę was bardzo o odpowiedzi:

Gallente -> Jin-Mei -> Military -> Special Forces o:
Int: 7
Perc: 9 + 2
Char: 7
Will: 9 + 4
Mem: 7
zda się  chłopak do PVP, ??

Tutorials już opanowałem i co najlepiej zacząć robić, misje na początek??
Co potem trenowac?? Bo na razie ładuje w lerning jak wyczytałem….
Chciał bym dołączyć do jakiegoś polish corpa… w grupie raźniej w tej bezkresnej przestrzeni…

A tak na marginesie: muza do gry wymiata

NeX:
Zdać się zda, aczkolwiek jak jesteś purystą wymagającym optymalnego rozłożenia czasu nauki, to musisz pamiętać, że o szybkości nauki decydują pary parametrów:

Jeden punkt głównego parametru wart jest dwóch w uzupełniającym. Dwie najważniejsze pary to:

Percepcja 100% + Willpower 50% = skile związane ze statkami i bronią (podstawa PVP)

Inteligencja 100% + Memory 50% = skile związane z obroną i nauką, produkcją etc

Ponieważ upakowałeś aż 14 punktów w Willpower który jest parametrem uzupełniającym, dającym połowę szybkości w porównaniu do głównej Percepcji na którą dałeś tylko 11 punktów, to w rezultacie spowolniłeś znacząco szkolenie w statkach i broni. Powinieneś był rozłożyć proporcje odwrotnie.
Podobna zasada obowiązuje w drugim zestawie Int + Mem.

Można też planując uniwersalną postać ustawić parametry równomiernie. Tak czy owak zmiany dotyczą jedynie czasu, który poświęcisz na naukę skili. Jeżeli gdzieś ma być więcej, to w Percepcji i Inteligencji, a w kazdym bądź razie nie opłaca się aby było mniej niż w innych parametrach.

Goomich:

--- Cytat: NeX w Września 15, 2007, 19:10:02 ---Ponieważ upakowałeś aż 14 punktów w Willpower

--- Koniec cytatu ---

13

--- Cytat: NeX w Września 15, 2007, 19:10:02 --- który jest parametrem uzupełniającym, dającym połowę szybkości w porównaniu do głównej Percepcji na którą dałeś tylko 11 punktów, to w rezultacie spowolniłeś znacząco szkolenie w statkach i broni. Powinieneś był rozłożyć proporcje odwrotnie.
Podobna zasada obowiązuje w drugim zestawie Int + Mem.
--- Koniec cytatu ---

Te +4 i +2 to learningi.

Shino Onkei:

Thx za podpowiedzi więc zmieniłem rozkład

1. Perc: 11 +2 (lerning)         2. Perc: 12 + 2 (lerning)
    Will: 7 + 4 (lerning)   lub           Will: 7 + 4 (lerning)
    Int: 8                Int: 8
    Mem: 6                Mem:5
    Char: 7                Char: 7                                     

Pomóżcie bo już nie wiem 1 czy 2 a różnica wydaje sie być tak niewielka  :-\  i na razie dam wam spokój  ;)
Patrzyłem na Achure jak tu pisali na forum ze przy niskiej charyzmie można lepiej podbić inne atrybuty… ale sorry, koleś wygląda jak nie powiem co, przepuszczone przez wentylator, zebrane ze ściany i z powrotem wrzucone do klopa, a mi się wydaje ze staty to nie wszystko i jakos bardziej mi pasuje klimat gallente i ładne shipy mają.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej