Eve Online > NoobGarten

Total Newb Questions

<< < (53/83) > >>

Gork:
Micheru, myślałem że to co napisałeś tyczy się ogólnie latania po 0.0 (obojętne czym). Ciągle wydawało mi się, że mając doświadczenie Covertami da się latać wszędzie i prawie bezkarnie.

Ja wyobrażam sobie to tak:
- do gate dowarpować można na cloaku (?) w odległości 0km.
- po jumpie pojawiam się, w bąblu lub nie, ale w cloaku (?).
- mam czas na włączenie swojego cloaka i odwarpowanie ( ewentualnie wylecenie z bąbla).

Czy tak to mniej więcej wygląda?  :o

Fizyk:
Można warpować w cloaku nawet na 0 km ( niektóre gejty są zbugowane - cloak powinien wyłączyć się 2,5 km od gejta, no chyba że coś się zmieniło ). Po jumpie pojawiasz się w cloacku ale zanim zniknie musisz właczyć swojego i teraz albo zdążysz albo nie możesz kamperom tylko mignąć ale możesz pojawic się na tyle aby jakiś szybki ceptor ustalił kurs i gdzieś po twojej drodze z bąbla zbliżył sie na mniej niż 2,5 km wtedy nikt na pewno nie da ci tak spokojnie odlecieć. Jeśli warpujesz się na brame przed którą stoi bańka wyciągnie cię z warpa a jeśli mądry kamper idealnie na trasie z poprzedniego gejta do tej bramy ustawi swój szip to w promieniu 2,5 km od niego zostaniesz zdekloakowany więc szanse na przeżycie marne. Jest jeszcze kilka innych historyjek których powinieneś się wystrzegać i obawiać. Jednym słowem nawet latanie covertem nie jest i nigdy nie będzie 100% bezpieczne. Znacznie gorzej sprawa wygląda gdy latasz afk reconem na terenie wroga wtedy jeśli wróg cipowaty możesz mu napsuć nerwów.

Pozdrawiam

Gork:
O, dzięki, właśnie o taką odpowiedź mi chodziło.

Jeszcze jedno w kwestii cloaka. Jeśli wpadnę w bąbla na cloaku to (zakładając, że nie ma nikogo w promieniu 2,5km) widać że ktoś niewidoczny w tego bąbla wpadł?

Goomich:
Nie.

Fizyk:
no jeśli jesteś niewidoczny to nie będzie cie widać w żaden sposób ani na zwykłym skanerze ani w żaden inny mozliwy sposób ale z kloakiem uważaj bo sam ledwo przeżyłem przypadek gdy zbugowany cloack pokazywał mi że jestem nie widoczny ( więc zakładałem że dla innych też ) a okazało się że jednek byłem więc prawie było przykro.

Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej