Eve Online > NoobGarten

Total Newb Questions

<< < (52/83) > >>

Gork:
Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek instrukcje bezpiecznego latania Covertem po 0.0. Czy to w ogóle jest możliwe? :)
Jak unikać campów, baniek i generalnie najlepiej wszystkiego. Kiedy włączać cloaka, kiedy warpować, a kiedy nie.
Na razie jeszcze nimi latać nie mogę, ale skille niedługo się skończą , więc nie chciałbym wtopić kilkanaście milionów w pierwszy dzień przez niewiedze.

Michieru:

--- Cytat: Gork w Sierpnia 03, 2007, 02:31:01 ---Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek instrukcje bezpiecznego latania Covertem po 0.0. Czy to w ogóle jest możliwe? :)

--- Koniec cytatu ---

Latanie covetorem po 0.0 też jest możliwe, bramy wpuszczają wszystko prócz capitali.

--- Cytat: Gork w Sierpnia 03, 2007, 02:31:01 ---Jak unikać campów, baniek i generalnie najlepiej wszystkiego.

--- Koniec cytatu ---

Po pierwsze, MYŚLEĆ. Żadna reguła nie zastąpi myślenia. Po drugie, nie skakać na pałę brama-brama, tylko brama-planeta-brama. Po trzecie, mapa (i zakładka Statistics) to twoja najlepsza przyjaciółka w wyznaczaniu sobie trasy. Znajdziesz tam większość potrzebnych informacji o systemach po drodze, zwykle dość aktualnych.

--- Cytat: Gork w Sierpnia 03, 2007, 02:31:01 ---Kiedy włączać cloaka

--- Koniec cytatu ---

ZAWSZE. W niczym nie przeszkadza, a może dupsko uratować.

--- Cytat: Gork w Sierpnia 03, 2007, 02:31:01 ---Na razie jeszcze nimi latać nie mogę, ale skille niedługo się skończą , więc nie chciałbym wtopić kilkanaście milionów w pierwszy dzień przez niewiedze.

--- Koniec cytatu ---

I tak wtopisz. :) Podążając za regułą, z zasady pierwszy nowy statek wdupia się najdalej w dzień po zakupie. :P

Fedajkin:

--- Cytat: Michieru w Sierpnia 03, 2007, 03:18:07 ---
--- Cytat: Gork w Sierpnia 03, 2007, 02:31:01 ---Jak unikać campów, baniek i generalnie najlepiej wszystkiego.
--- Koniec cytatu ---
Po pierwsze, MYŚLEĆ. Żadna reguła nie zastąpi myślenia. Po drugie, nie skakać na pałę brama-brama, tylko brama-planeta-brama. Po trzecie, mapa (i zakładka Statistics) to twoja najlepsza przyjaciółka w wyznaczaniu sobie trasy. Znajdziesz tam większość potrzebnych informacji o systemach po drodze, zwykle dość aktualnych.
--- Koniec cytatu ---
Nadal czuje się jak noob, ale tak lekko rozszerzę o co chodzi Michierowi, w owej zakładce możesz zobaczyć ilu ludzi jest w danym systemie... co pozwala ocenić czy jest po drugiej stronie bańka czy nie, lecz nadal będzie to jak wróżenie z fusów, bo musisz wziąć pod uwagę to czy w systemie jest stacja czy nie, czy jest tam POS czy nie itd itp.

Michieru:
To, czy jest stacja, również da się sprawdzić. Jeśli zaś oprócz kilku/kilkunastu osób w przestrzeni widzę dużo statków i podów zniszczonych w ciągu ostatniej godziny, znaczy to ewidentnie że w danym systemie za bramą może na mnie czekać "komitet powitalny". Zdrowy rozsądek, żadne wróżenie z fusów.

Fedajkin:
Fakt, zapomniałem, że też można sprawdzić ilość zestrzeleń... :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej