Eve Online > NoobGarten
Total Newb Questions
litestep:
--- Cytat: Gork w Sierpnia 02, 2007, 14:28:17 ---2) Jump Clone - dość dużo o nich czytałem, ale pare rzeczy ciągle jest dla mnie niejasnych.
--- Koniec cytatu ---
1. Kupujesz JC na stacji do której twój korp albo ty( tego nei jestem pewien) masz +8
2. Z dowolnej stacji możesz skoczyć do ciała które zakupiłeś
3. Twoje stare ciało zostaje nowym JC, a jedyne czym musiś się już martwić to limit 1 skon na 24h :/
--- Cytuj ---3) Czy możliwe jest pominięcie skillowania BSów chcąc robić misje do lvl4?
--- Koniec cytatu ---
BC generalnie dobrze tankują, przynajmniej drejk i myrmi ( chyba) nie mają problemów z lvl4. Nie wiem jak na myrmi ale z drejkiem prawdopodobnie zaśniesz na jakiejś misji lvl4 z powodu braku wystarczającego DPSa w porównaniu do tanka ratów :P Mi zdażało się wołać ludzi w caracalu na pomoc, zeby co twardsze sztuki rozwalić =)
Gork:
Dzięki za odpowiedzi. W miare już rozumiem kwestie jc.
Alibi ->
Niestety w hi sec poza misjami nie za bardzo jest co robić, a do 0.0, będąc newbem jakoś dziwnie mi wlatywać - padłbym na pierwszej bańce.
Brakuje imo tu w EVE nie-NPC korpów w low sec lub na granicy low i 0.0
Lecieć do deep 0.0 na start to tak jakby nie logiczne. :)
Dzieki temu własnie miałem kilku miesięczną przerwe od EVE - może teraz jakoś przetrwam to misjowanie na początku. :-\
Co to jest 'cyno' btw?
Michieru:
--- Cytat: Gork w Sierpnia 02, 2007, 15:03:17 ---Niestety w hi sec poza misjami nie za bardzo jest co robić, a do 0.0, będąc newbem jakoś dziwnie mi wlatywać - padłbym na pierwszej bańce.
--- Koniec cytatu ---
Jak dobrze, że nie wszyscy tak myślą. :)
--- Cytat: Gork w Sierpnia 02, 2007, 15:03:17 ---Brakuje imo tu w EVE nie-NPC korpów w low sec lub na granicy low i 0.0
--- Koniec cytatu ---
Źle szukasz. Takich corpów jest na pęczki.
--- Cytat: Gork w Sierpnia 02, 2007, 15:03:17 ---Lecieć do deep 0.0 na start to tak jakby nie logiczne. :)
Dzieki temu własnie miałem kilku miesięczną przerwe od EVE - może teraz jakoś przetrwam to misjowanie na początku. :-\
--- Koniec cytatu ---
Znajdź sobie corpa z dostępem do 0.0 i po kłopocie.
--- Cytat: Gork w Sierpnia 02, 2007, 15:03:17 ---Co to jest 'cyno' btw?
--- Koniec cytatu ---
Cyno = Cynosural Field = pole, które ktoś musi postawić w systemie docelowym, by capitale mogły tam wskoczyć.
Goomich:
--- Cytuj ---
--- Cytat: Michieru w Sierpnia 02, 2007, 15:12:41 ---Niestety w hi sec poza misjami nie za bardzo jest co robić, a do 0.0, będąc newbem jakoś dziwnie mi wlatywać - padłbym na pierwszej bańce.
--- Koniec cytatu ---
Jak dobrze, że nie wszyscy tak myślą. :)
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie. Do 0.0 trzeba lecieć jak najwcześniej, żeby nie wyrobić sobie złych nawyków.
Ellaine:
0.0 to nie kwestia skillpointow tylko stanu umyslu. Mamy w korporacji kilku noobkow od pierwszego tygodnia, bardzo dobrze sobie radza, teraz po kilku miesiacach nie maja zadnych problemow ani z rattingiem (zabijanie ratow w 0.0 jest duzo latwiejsze i bardziej dochodowe niz robienie misji lvl 4. Mozna to robic dosc spokojnie cruiserem na poczatku.) ani z pvp (maja sporo killi, sporo wiecej niz wiekszosc 3-letnich postaci w korpie, bo troche wiecej graja).
Postac z 40 milionami SP i Navy Ravenem wyposazonym za 2 miliardy ma takie same szanse przezycia wrogiego campa niż tygodniowa postać w cruiserze. A wlasciwie troche mniejsze. Wiec "umre na pierwszej bańce" nie jest zadnym argumentem za zbieraniem kasy zeby wiecej na tej smierci stracic. Zostawianie w imperium i zbieranie kasy zeby "byc gotowym" jest jednym z najczesciej powtarzanych bledow ktore koncza sie tragicznie (zakonczeniem gry w Eve z nudów pare miesiecy pozniej).
To tak jakbys po studiach nie chcial isc do pracy i na swoje tylko zostal na utrzymaniu rodzicow do 50tki po to zeby sie dobrze przygotowac do pierwszej pracy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej