Eve Online > NoobGarten
Total Newb Questions
vulor:
LOL bank kradnie bounty za NPC :D
Gork:
Wróciłem po długiej przerwie i od razu seria pytań (ciągle na poziomie newb ;) ).
1) Recony (konkretnie Gallente - Arazu) - do czego to jest przydatne i co konkretnie się tym robi? Czy mogę sobie postawić za cel "wsiąść do Recona" czy raczej sobie to darować i rozwijać coś "tradycyjnego" BC/BS?
2) Jump Clone - dość dużo o nich czytałem, ale pare rzeczy ciągle jest dla mnie niejasnych. Zakładając, że mam standing ~8 do danego korpa, co i w jakiej kolejności zrobić żeby móc skakać miedzy dwoma stacjami?
Załóżmy, że jestem na stacji1, w której mogę mieć klona - kupuję klon1, lecę na stacje2 (która jest w posiadaniu tego samego korpa - do którego mam standing 8+), robię 'clone jump' -> ja, z dotychczasowymi implantami staję się klonem na stacji2 (jeśli coś źle to poprawiać), a pojawiam się w clonie na stacji1.
Co w przypadku gdy chciałbym zrobić clone jump ze stacji obcego corpa? możliwe czy nie?
3) Czy możliwe jest pominięcie skillowania BSów chcąc robić misje do lvl4?
Np BC z dobrym fitem (Myrmidon) da radę? Czy coś z T2? Czy jednak mimo wszystko BS niezbędny?
Skeer:
jeśli robisz w gangu, to możesz np sfitować BC na snajpera, a kolega w BS weźmie na siebie tank... :)
Ellaine:
--- Cytat: Gork w Sierpnia 02, 2007, 14:28:17 ---1) Recony (konkretnie Gallente - Arazu) - do czego to jest przydatne i co konkretnie się tym robi? Czy mogę sobie postawić za cel "wsiąść do Recona" czy raczej sobie to darować i rozwijać coś "tradycyjnego" BC/BS?
--- Koniec cytatu ---
Recony sa do pvp i stawiania cyno. Do farmowania przydalby Ci sie dodatkowo inny statek chyba ze nie planujesz farmować.
--- Cytuj ---2) Jump Clone - dość dużo o nich czytałem, ale pare rzeczy ciągle jest dla mnie niejasnych. Zakładając, że mam standing ~8 do danego korpa, co i w jakiej kolejności zrobić żeby móc skakać miedzy dwoma stacjami?
Załóżmy, że jestem na stacji1, w której mogę mieć klona - kupuję klon1, lecę na stacje2 (która jest w posiadaniu tego samego korpa - do którego mam standing 8+), robię 'clone jump' -> ja, z dotychczasowymi implantami staję się klonem na stacji2 (jeśli coś źle to poprawiać), a pojawiam się w clonie na stacji1.
Co w przypadku gdy chciałbym zrobić clone jump ze stacji obcego corpa? możliwe czy nie?
--- Cytuj ---Mozesz skakac z dowolnego miejsce w miejsce gdzie masz klona. W miejscu z ktorego skoczyles pozostaje jump clone z implantami ktore miales, a klon ktorego miales w miejscu docelowym staje sie tobą. Gdziekolwiek zainstalujesz klony po raz pierwszy, mozesz je dzieki temu przeniec w dowolne miejsce.
--- Cytuj ---3) Czy możliwe jest pominięcie skillowania BSów chcąc robić misje do lvl4?
Np BC z dobrym fitem (Myrmidon) da radę? Czy coś z T2? Czy jednak mimo wszystko BS niezbędny?
--- Koniec cytatu ---
Mozesz nie skillowac BSow, Myrmydion i Drake to bardzo mocne BC, Drake jest teraz bardziej popularny niz Raven do klepania NPCow. HACe ogolnie tez sa mocniejsze od BSow tylko drozsze.
Najlepszym rozwiazaniem problemu misji jest ich nie robienie bo sa nudne i glupie.
--- Koniec cytatu ---
--- Koniec cytatu ---
Michieru:
--- Cytat: Gork w Sierpnia 02, 2007, 14:28:17 ---1) Recony (konkretnie Gallente - Arazu) - do czego to jest przydatne i co konkretnie się tym robi? Czy mogę sobie postawić za cel "wsiąść do Recona" czy raczej sobie to darować i rozwijać coś "tradycyjnego" BC/BS?
--- Koniec cytatu ---
Recony, szczególnie właśnie Arazu/Lachesis, są zawsze mile widziane w gangach. Gallentyjskie akurat mają potężne dampy i scramblery.
--- Cytat: Gork w Sierpnia 02, 2007, 14:28:17 ---2) Jump Clone - dość dużo o nich czytałem, ale pare rzeczy ciągle jest dla mnie niejasnych. Zakładając, że mam standing ~8 do danego korpa, co i w jakiej kolejności zrobić żeby móc skakać miedzy dwoma stacjami?
--- Koniec cytatu ---
Jump clone'y tworzysz na stacji korporacji, do której masz standing 8+. I w sumie tu kończą się kwestie, które zrozumiałeś dobrze. :) Zakładasz sobie jump clone'a w w/w stacji z medicalem (jump clone'y mają osobną zakładkę w medical). Kolejne poziomy skilla Infomorph Psychology dają Ci możliwość zakładania kolejnych klonów. Po założeniu owego klona lecisz sobie gdzieś tam, dokujesz na byle jakiej stacji któregokolwiek corpa, po czym klikasz "Clone Jump" i budzisz się w miejscu, gdzie stworzyłeś tego klona, implanty pozostały tam, gdzie byłeś przed skokiem. Ergo - stacji ze standingiem potrzebujesz tylko, by takiego klona stworzyć, po czym możesz sobie je poprzemieszczać gdzie tylko chcesz.
--- Cytat: Gork w Sierpnia 02, 2007, 14:28:17 ---3) Czy możliwe jest pominięcie skillowania BSów chcąc robić misje do lvl4?
--- Koniec cytatu ---
Myrmiś da radę, z dobrymi skillami i fitem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej