Eve Online > NoobGarten

Total Newb Questions

<< < (39/83) > >>

NeX:
Jak to łatwo zapominieć czym się latalo, a kopałem kiedyś Thoraxem, tyle że szybko utwierdziłem wszystkich w przekonaniu, że wolę już haulować, a Thora używać w bardziej zbożnym celu :2funny:

Arbitrator, to chyba jednak najbardziej niedoceniany ship, a zarazem jeden z najlepszych T1. Można go spokojnie postawić na belcie w 0,5. Żadnego CPU mu nie zbraknie. Zakłdamy 1x Missle (FoF na freje), 1 Vampir (jeżeli nie ma interfejsu dron), 2x T2 mining laser, 2x Mining Laser Upgrades i jeden, lub dwa CPU Upgrades (kwestia skili). W med slotach shieldy wedle możliwości i upodobań. Takiego kopiącego kernit w 0,5 Arbitratora mogą NPCe w zadek cmoknąć, nawet gdy podlatuje Commander za 50k bounty z obstawą. Dwa lasery mało? Jak będziesz z ledwością nadążał z przekładaniem małej  ładowni do kontenera, czy jetisona, to będzie nawet za dużo. :P
Do zaliczenia jakiejś misji typu zdobądź 10k kernitu w 15 minut w sam raz, a drony są fajne na Amarrskich pancernikach :smitten:.

Zabawka za raptem dwie bańki, a wybierając postać ze szkółki Special Forces robisz skil na cruza pierwszego dnia. Po paru godzinach kopania masz na Mallera i Omena razem z fitem. Do tego czasu kopanie powinno już się znudzić, więc przesadasz dupsko na nowego cruza, którego sobie właśnie wykopałeś; albo jak grasz trochę dłużej niż 24h i masz dobre skile na drony z interfejsami, to z przyjemnością zostajesz w Arbitratorze i rozwalasz misje lev 2 + salvage za 3-4 razy większą kasę niż kopanie czegokolwiek w hi secu w takim samym czasie ;D

Generalnie nie jestem jakimś nienawistnym wrogiem kopaczy i rycia asteroid, ale za cholerę to się teraz nie opłaca - poza mining opem na własne potrzeby produkcyjne.

Voulture:
Gallente maja jescze jeden plus - execurora na expenderach z calkiem przyjemna pojemnoscia. Jesli nie ma sie indyka to chyba najlepszy pomysl :)

poconick2:
Kopanie nudzi się prędzej czy później, nawet najtwardsi odpadają, bo jest to nudne po prostu. Wniosek jest z tego taki, że skillpointy poświęcone na trenowanie np. dużej barki idą w marne na dłuższą metę, ponieważ nie korzysta się z nich w pełni, po prostu przychodzi moment, że żałuje się poświęconego czasu na 'koparkę'. Wiele osób popełniło ten błąd i dzisiaj słono tego żałują. Wiem, że na początku to kręci, kopanie itd, ale... są inne sposoby.

Proponuję najrozsądniejszą rzecz - jeżeli już bardzo chcemy kopać...
1. Wytrenowanie battleshipa i kopanie nim. (powinien posiadać co najmniej 6 hi-slotów na działa - tutaj minery). Przykład - Dominix, Megathron, Apocalypse. Taki BS kopie tyle co średnia barka a statki te przydadzą się w przyszłości wiele razy.

2. Kopanie cruzem z bonusami jeżeli nie stać nas na BSa, np. Osprey kopie też jak średnia barka.

3. Jak już zarobicie trochę isków - kupienie konta z barką/exhumerami i zabawa na osobnej postaci, wyspecjalizowanej w tym celu.

Co do transportu, powtórzyć można punkt 3. Myślę, że nie jest złą rzeczą wytrenowanie np. transport shipów na swojej głównej postaci, często się przydają te statki. Wiele osób posiada alty, które zajmują się takimi rzeczami jak haulowanie i kopanie. Main powinien się zająć wszystkim innym moim zdaniem (misje, pvp, npcowanie itp).

Nowy gracz nie ma łatwo i powyższe uwagi niech będą jakąś wskazówką dla początkujących. Polecam kopanie w cruzie z bonusami i nie napalanie się na barki na początek. Znam wielu zapalonych górników, którzy albo dzisiaj już nie grają albo w ogóle nie korzystają z kiedyś wytrenowanych umiejętności, bo chwilowe zauroczenie mineło i teraz pozostaje ból, że można było coś innego wyskilować...

FaTuM:
1. Czy poziom Salvingig powieksza JAKOŚ I ILOŚĆ wydobyty rzeczy?
2. Ktoś zna jakieś dobre złomowisko w rejonach GAllente?
3. Czy podczasz misji jak nie mam czasu na Call down czy cos w tym rodzaju. (tego napisu 15 minut itp) to moge spokojnie "ewakuować się" np resetem ? :)
4. jaki booster radzicie do deski?
5. Czy ilość skili jest ograniczona?
6. "Per skill level" np jesli chodzi o bonus do small hybrid weapon to chodzi o moje skile? czy o poziom statku?
(to mzoe głupie pytanie ale na "polish nikt nie potrafil mi powiedziec"
7. Co pisać Ludzią żeby mnie nie bili? jakas nazwa staku czy cos? czy jakiś skrót? ktos mówił żeby w nazwie staku pisać "Dont kill me pls :P "
8. jak kupie tc to przepadaja mi trial dni ? tzn czysie dodadza?
9. Co zrobic z itemem " militians" ? :| mam 20 gosci i nie wiem co z nimi zrobic, sa niemisjowi
10.  Po co jest woda antybiotyki itd?
11.jak opuscic korporacje ta pierwsza i jaka jest tata co mnie przyjmie z polakami?  (nie po polskiemu wiem)
12.Czy szybko salvingu na jednym obiekcie zalezy od ilość salvagerów?
13. Czy są rigi na dodanie np: Jedno kreskowego slota?

z góry dziękuje za fachową pomoc

Aeon Horax:
1. Tak
2. Oursulaert
3. Nie wiem o co chodzi...
4. Jesli deska nie sluzy do salvage to jest jeden: "zmien ship" :P
5. Przekonasz sie za jakies 6 lat ciaglego skillowania. Ale tak, ich ilosc jest ograniczona ale nie musisz sie o to jeszcze martwic.
6. O Twoje skile
7. Mozesz pisac co chcesz, jak trafisz na pirata to i tak Cie puffnie :P
8. Nie
9. Sprobuj dobrze sprzedac. [rpg mode on] Niech qwa sprzataja hangary...[rpg mode off]
10. Trade goods podobnie jak pkt. 9. do handlowania.
11. co?? NIe musisz pierwszej opuszczac poprostu złóż podanie do nastepnej
12. Tak
13. Nie

Bardzo Prosze :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej