Eve Online > NoobGarten

Total Newb Questions

<< < (37/83) > >>

NeX:
W zasadzie się E... Albi zgadzam, ale kolega nie ma jeszcze nawet 14 dni, więc w najbliższym czasie nie wyprodukuje nic opłacalnego poza RIGami i w tym kontekscie młodej postaci, najczęściej lądującej w równie młodym corpie jego produkcja jest przeznaczona głównie na własny użytek gdy w okolicy zabraknie przydatnego stuffu. Zanim się dorobi BPO T2, czy chociaż zwykłego na BSa, to morze kawy wypije, a cen na pospolite itemy za nic w świecie nie przebije przez wiele miesięcy skilowania produkcji, refiningu etc.

Solować można w sumie wszystko. Iluż to PVP snajperów kampi solo bramy wyjściowe z Empire. Tylko po cholerę? Bo ani w tym kasy, ani sensu. Nie, przepraszam, można sobie killboard założyć i z dumą kolejne indyki wklejać.

Kupiec solo mi się nie podoba. Jako były handlowiec w realu protestuję, to jest aspołeczne i dlatego towary bezużyteczne w produkcji (grupa TRADE) powinny zostać zlikwidowane, a handlowcy są od tego aby równoważyć podaż i popyt w różnych regionach wszechświata EVE. 8)

Cerber:
Jestem nowym graczem, przeszedlem tutorial troche pogralem rasa caldari i mam jedno zasadnicze pytanie. Jaka rasa i czyje statki sa najlepsze do PvP? Prosze was bardzo o pomocy i jakies wskazowki. Z gory dzieki i pozdro. :-\

NeX:
Każda rasa jest dobra jak się dobrze w niej czujesz. Statki również są lepsze w tym, lub gorsze w tamtym, ale generalnie wszędzie znajdzie się dobry ship do PVP. Problemem w typowej, pirackiej walce PVP są sloty medium na statku. Jeżeli jest to statek Caldari oparty na tankowaniu shieldem, to chcąc wmontować moduły elektroniki np web, scrambler będziesz musiał zrezygnować z dużej ilości własnego shielda. To ogromne ograniczenie dla walk zaczepnych solo. W gangu w którym inny pilot zajmie się łapaniem wroga, a ty jego niszczeniem nie będzie już tak źle. Pozostaje druga wada Caldari. Większość graczy zaczyna grę piejąc z zachwytu nad rakietami, bo trafiają  cel nawet na słabiutkich skilach i mają spory zasięg i damage. W PVP są one jednak powolne i im dalej jest przeciwnik tym szybciej  zlikwiduje ciebie, nim twoje rakiety go dosięgną. Takie opóźnienie jest w walce z innymi graczami zabójcze. Inne typy broni choć wymagają dłuższej nauki są skuteczniejsze. Dlatego jeśli wybierasz Caldari do PVP, to miej świadomość, że musisz intesywnie uczyć się walki hybrydami, a nie rakietami. Najprawdopodobniej również lepiej wyjdziesz ucząc się równocześnie statków innej rasy - głównie Gallente co da ci zgodność w szkoleniu broni. Przynajmniej jeśli chcesz brać się za PVP od samego początku.

Co do innych ras, to warto wiedzieć, że każda ich zaleta może być w określonej sytuacji wadą. Amarrskie lasery zadają tylko dwa typy obrażeń co jest wadą w porównaniu do czterech typów amunicji w innej broni, ale prawdą jest też, że są, to całkiem uniwersalne obrażenia w dodatku nie wymagające wożenia ładowni zapchanej amunicją. Działają zawsze i skutecznie, a im lepsze skile i większy statek tym przyjemniej się laserów używa. Blastery są wyjątkowo skuteczną bronią zadającą ogromne obrażenia, ale trzeba ich używać na skrajnie krótkim dystansie inaczej w nic nie trafią. Masz wtedy do wyboru, albo ty, lub ktoś łapie przeciwnika webem i go dobijasz, albo masz bardzo szybki statek i jesteś w stanie atakować na styku z przeciwnikiem i oczywiście przeżyć jego kontrę. Większość graczy produkujących chara poleci ci do PVP właśnie Gallente walczącego blasterami i dronami. Niektórzy wolą Minmatara z szybkimi statkami i podobnymi w skuteczności do blasterów projectilami. Jedno i drugie do walki w close range. Jeżeli będziesz walczył w typowo piracki sposób i lubisz mniejsze statki, to będzie naprawdę dobry wybór.

Jeżeli mówiąc o PVP masz na myśli wojny flot, nawet tych mniejszych, oraz walkę ciężkimi shipami od BS w górę, to opowieści o wyższośći jednego shipa nad drugim są moim zdaniem zwykłą mitomanią. Każda rasa ma dobrze wyprofilowane statki do różnych zadań; zdolne do skutecznej walki. Nawet wiecznie marudzący Caldari mają znakomitego BS snajpera (Rokh), więc w dużym złomie będziesz zadowolony walcząc po dowolnej stronie :)
Wybierz więc rasę wedle upodoabań i najbardziej przemawiających do ciebie technik walki. Ja np porzuciłem do skilownia offline mojego uber Gallente, a świetnie się bawię Amarrem i jestem jak cholera zadowolony z posiadania laserów na moim  BSie :P

FaTuM:

Moje pytania brzmią:

1. Do czego służy rzecz w zółtej ramce? Moja angielszczyzna nawet przy 100% tłumaczeniu nie pozwala mi skapować.

2. Jak zwiększyć poziom rzeczy podkreślonej linią czerwoną?

3. Czym się różnia poszczególne rodzaje small amunucji do hybrid coś tam. Że jedna jest zółta, druga jeszcze inna.

4. Oraz czy moja siła ataku zależy od skillów? Czy od broni?

Michieru:
1) Eee... A to jest Shield Power Relay? Przyspiesza regenerację shielda, a spowalnia regenerację capacitora.

2) Skillami (Energy Management bodajze, albo Energy Systems Operation - jeden zwiększa ilość capa, drugi przyspiesza regenerację), oraz modułami (Capacitor Battery, Power Diagnostic System).

3) Poczytaj opisy amunicji. Każda zadaje różny damage, i ma różny bonus do zasięgu, trackingu, zużycia capacitora itp. Zasięg najważniejszy :P

4) Od jednego i drugiego, przy czym lepszą broń założysz mając lepsze skille, ergo - skille ważniejsze. :P

Pozdrawiam.

PS: Widzę, że szukasz korporacji - na recruitment channelu rzadko znajdziesz coś godnego uwagi. :P Poszukaj informacji o Unseen Academy tu na forum, powinno Ci się spodobać.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej