Eve Online > NoobGarten
Kilka pyta?
Assari:
Zdaj? sobie spraw? z tego, ?e na trial to zaledwie rzut okiem na to co oferuje EVE i ?e pewnie kilka triali to te? za ma?o, ?eby si? rozejrze? 8)
Dlatego mam kilka pyta? i chcia?bym prosi? weteranów o w miar? zwi?z?e odpowiedzi. Aha, czyta?em poradnik RAVE i tu na forum to co znalaz?em ale albo nie ma tego co chc? wiedzie? albo nadmiar informacji spowodowa? memory overload, nie mam jeszcze implantów :lol:
1. Jak to jest z szybko?ci? statków? Czy to ze minmatarskie sa najszybsze przek?ada si? na wymierne korzy?ci w grze? To znaczy czy s? sytuacje w których ta szybko?? rzeczywi?cie pozwala nawia? gdy robi si? gor?co w obliczu wszystkich webów itd. czy po prostu s? troche szybsze ale to tylko nieistotny drobiazg?
2. Gram 2 dzie?, polecia?em sobie do 0,7 na belt. 2 Angels ok?ada?o jakiego? górnika, wygl?dali niegro?nie - bo górnikowi nawet za bardzo shield nie spada?. podlecia?em - mysl? pomog? mu. a tu, dwa trafielnia i nie mam shielda, nie mam armora :shock: dobrze, ?e mialem bookmarka ustawionego do nawia?em :lol: I pytanie, czy jest sposób ?eby rozpozna? piratów których moge atakowa? graj?c tak krótko?
3. Czy lec?c przez uk?ady 0,5- jako 2 dniowy leszcz 8) te? nara?am si? na odstrza?? Czy nikt si? mna nie zainteresuje? pytam w kontek?cie robienia misji w takich uk?adach?
4. Do czego mog? doj?? na trialu? NA razie chcia?bym zdoby? Rifftera
vulor:
1. Pr?dko?? ma znaczenie. Szybki statek np. trudniej trafi?, ale jest wiele innych czynników wp?ywaj?cych na jako?? statku i nie da si? tego krótko opisa?. Po kilku tyg/miesi?cach w grze b?dziesz ju? co nieco na ten temat wiedzia? :P
2. Fregata powiniene? sobie radzi? z wi?kszo?ci? NPCy w systemach >= 0.5.
Ja pierwsze kilka dni lata?em merlinem w 0.5.
3. Nara?asz si?. Mimo to uwa?am, ?e warto tam lecie?, bo mo?na sporo wi?cej zarobi? w low-sec. Jak b?dziesz mia? criusera to mo?esz si? d0 0.4 wybra?, tylko pami?taj, ?e mo?esz go tam straci? :)
4. Na trialu spokojnie mo?na cruisera zrobi?.
Assari:
--- Cytat: "vulor" ---
3. Nara?asz si?. Mimo to uwa?am, ?e warto tam lecie?, bo mo?na sporo wi?cej zarobi? w low-sec. Jak b?dziesz mia? criusera to mo?esz si? d0 0.4 wybra?, tylko pami?taj, ?e mo?esz go tam straci? :)
--- Koniec cytatu ---
Tiaa... ju? wiem, ?e si? nara?am 8) Kopi? sobie spokojnie w 0,4 (sprawdzi?em wcze?niej na mapie ?e nikogo tu nie zabili w ci?gu godziny) :lol:
Wi?c kopi? sobie Plagioclase a tu nagle.. BUM !!! ?UP !!! TRACH !!!! i... jajko :shock:
Przylecia? kole? Riffterem nie wiadomo sk?d, raz, dwa i po krzyku. Ale grzeczny, jak si? poskar?y?em ?e drugi dzie? gram dopiero to mi odpali? 80K ISKów na nowy ship :D
Assari:
--- Cytat: "ireul" ---
--- Cytat: "Assari" ---Ale grzeczny, jak si? poskar?y?em ?e drugi dzie? gram dopiero to mi odpali? 80K ISKów na nowy ship :D
--- Koniec cytatu ---
taak.. krakow mial zawsze klase.. ;)
podaj jego nick :)
--- Koniec cytatu ---
Kraków? Dlaczego Kraków? Te? by? odpali? kilka groszy w takiej sytuacji? :) To mo?e wspomo?esz mnie bez rozwalania mojego shipa 8)
Kole? twierdzi? w rozmowie, ?e jest anglikiem. Nicka nie pami?tam. Mówi?, ?e gra pó? roku. I lata sobie Rifterem - bo to najlepsza friga w grze. Czy to prawda??
BTW. Pytanie, czy maj?? np. Riftera i próbuj?c atakowa? niszczyciele, robi si? to na close (autocannony, missile) czy z daleka (artilery) maj?c nadziej?, ze destro b?dzie mia? problemy z trafieniem frygi z daleka??
Dormio:
--- Cytat: "Assari" ---BTW. Pytanie, czy maj?? np. Riftera i próbuj?c atakowa? niszczyciele, robi si? to na close (autocannony, missile) czy z daleka (artilery) maj?c nadziej?, ze destro b?dzie mia? problemy z trafieniem frygi z daleka??
--- Koniec cytatu ---
Generalnie to wg nale?y unika? close combat (zw?aszcza przy niskich umiej?tno?cia) je?li statek z którym si? walczy ma ten sam typ uzbrojenia (smal-smal, AC-AC). Oczywi?cie w wielu wypadkach wszystko zale?y od oceny sytuacji... na bierz?co... i mo?e si? okaza?, ?e da si? rozwali? takiego Destroyera bez problemu (zw?aszcza z noobem za sterami), ale generalnie to lepiej jednak ostro?nie podchodzi? do Deski we Frydze... chyba nawet atakowanie Cruza jest "bezpieczniejsze"... 8)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej