Eve Online > NoobGarten
Metody płatności - dyskusja
Shkeec Umbra:
Cze??
Jako ?e jest to dzia? dla noobów , mia?bym pro?b? o instrukcj? (step by step) Jak aktywowa? triala . Szukaj?c na forum mo?na znele?? mas? informacji na ten temat ale jest do?? ci??ko doj?? do tego które rozwi?zanie jest najlepsze.Wg. mnie ca?o?? wygl?da tak:
1. Kupujemy wersj? pude?kow?
- i w?a?ciwie tu temat si? ko?czy :D
2. Upgrade konta trialowego
a) mo?na kupi? wersj? pude?kow? i aktywowa? kodem tam zawartym (tak ?)
b) mo?na aktywowac z oficjalnej strony eve
- Pierwsza p?atno?? jest o tyle wa?na ?e nast?pne dokonuj? sie w walucie w jakiej zosta?a dokonana. Dlatego aktywuj?? triala najlepiej by?oby zrobi? to w dolarach (Tutaj opini jest masa i nie do ko?ca wiem czy w ogóle jest mo?liwo?? zap?acenia w dolarach, je?li tak jak to zrobi? ?)
- kupi? aktywacj? (allegro / ebay) - raczej nie polecane du?e prawdopodobie?stwo oszustwa
c) nie mo?na go zrobi? zwyk?ym Timecodem
Zweryfikujcie mnie je?li gdzie? si? pomyli?em
i z góry sorki je?li jedna z odpowiedzi by?a gdzie? na forum :) (temat jest podzielony w kilku podforach i znalezienie jednoznacznych odpowiedzi jest do?? hmmm czasoch?onne ;))
Xarthias:
2a. Kod z pude?ka to o ile dobrze wiem daje tylko samego triala.
2b. Tak, jak ju? masz konto trialowe, to do pe?nego przechodzisz u?ywaj?? której? z metod p?atno?ci na stronie oficjalnej. Czyli:
I. Gotówk? (western union, paypal czy co tam jeszcze jest) - wychodzi potwornie drogo.
II. Kart? kredytow? lub do p?atno?ci internetowych (jakie karty dzia?aj? jest w kilku w?tkach wi?c nie b?d? si? powtarza?). Przy czym u?ycie proxy z USA lub Japonii przy pierwszej p?atno?ci oznacza p?acenie w dolarach (troch? taniej ni? w euro w tej chwili).
III. Za pomoc? Time Code.
Na allegro chodz? dwa typy kodów. Po pierwsze takie, za pomoc? których tworzysz nowe konto i masz je aktywne przez 30 dni, ale nie mo?esz nim przed?u?y? ju? aktywnego konta, b?d? aktywowa? triala. A po drugie normalne time cody - przed?u?aj? aktywacj?, aktywuj? triala. TC kupi?em na allegro i nie mia?em z nim problemów. Ale jak to na allegro - ryzyko jakie? zawsze jest.
Co? przeoczy?em?
pticu:
--- Cytat: "xarthias" ---2a. Kod z pude?ka to o ile dobrze wiem daje tylko samego triala.
--- Koniec cytatu ---
pudelko kupujesz za 20E/$ wiec nei jest to trial, a pelna wersja miesieczna.
Xarthias:
A, to nie wiedzia?em w takim razie :)
Shkeec Umbra:
To by mia?o sens , je?li piewsza op?ata jest op?at? za gr? , to kupienie pude?ka za?atwia spraw? :) , tylko pojawia si? nast?pne pytanie , gdzie w Polsce mo?na je dosta? ? Wiem ze dystrybucj? gry zajmuje si? CDProject , ale nie znalaz?em w ich ofercie EVE.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej