Eve Online > Wsparcie techniczne

Eve pod Linuxem?

<< < (35/35)

Trefnis:
co do tej postaci moze masz zwyklego stucka, petycja, albo popros kogos o zalogowanie na nia z innego kompa i przeskoczenie/zadockowanie (kiedys to sie zdazalo czesto, ostatnio juz mniej)

co do tsa to sprawa jest banalna ale wkurwiajaca bo za kazdym razen jak zapomne to sie mecze
http://teamspeak.com/?page=downloads
pobierasz twoja wersje (32 lub 64bit)
tylko teraz zalezy od przegladarki, jak zamiast po nacisnieciu agreed otwiera ci sie strona ze skryptem zamiast zapisac, to cofnij i daj na agreed prawym myszki i zapisz obiekt docelowy jako,
potem wal sh ./NazwaPlikuPodJakaZapisales  potem wyswietli ci licencje, dajesz q zeby zamknac i yes do akceptacji
po zainstalowaniu odpalasz poprzez sh ./sciezka/TeamSpeak3-Client-linux_x86/ts3client_runscript.sh
albo jak mu nadasz chmod +x /sciezka/TeamSpeak3-Client-linux_x86/ts3client_runscript.sh to juz tylko
/sciezka/TeamSpeak3-Client-linux_x86/ts3client_runscript.sh (bez sh)
najprosciej zrob sobie aktywator na panelu (skrot).

co do venta nie pomogo bo nigdy nie mialem potrzeby instalowac

ManganMan:
Co do pyt. 2 Ts3 jest na linucha, sprawdź ich stronę, a Ventrilo to nie wiem.

Pyt. 1 - podaj więcej szczegółów + wypis z konsoli

EDIT: Przystępuję do kompilacji WINE 1.3.15, ponieważ potrzebuję mieć wbudowany zewnętrzny odczyt mp3, bo zwykły źle działa.
I teraz: skąd zdobyć devy :
OpenGl'a
JPG
i innych devów (potem dam wypis braków)
Mniejsza - udało się (kompilacja trwała ch******nie długo, ale warto było)

EDIT2: Masz Ventrilo  tylko w wersji 32-bit, sry: http://www.ventrilo.com/dlprod.php?id=102

KennethWolf:
Dzięki za pomoc, postać załapała stucka petycja to rozwiązała.
Mam inny problem nie działa mi mikrofon, na pewno jest sprawny. Ehh normalnie mam same problemy, jak tak dalej pójdzie to za pół roku ide zrobić papiery na admina systemów linuxowych hahahah.... :)

ManganMan:
Alt+F2, piszesz alsamixer i odpalasz.
i podkręcaj mic na 100% +upewnij się że nie masz mute'a włączonego, wszelkie zmiany są zapisywane w trybie rzeczywistym, więc możesz po nastawach szybko zamknąć, i w końcu sprawdź mic'a w Skajpie, czy jest ok.

KennethWolf:
chyba dziala, dzieki :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej