Eve Online > Starsze dodatki

Kolejny Content Path w drodze - pierwsze dodane mozliwosci

<< < (11/14) > >>

adam000:
Teraz sobie poma?? poza g?ównym "w?tkiem" tego w?tku :)

Wiecie co by?o by fajne? Jakby rasy a w?a?ciwie frakcje mia?y wi?ksze znaczenie, do tego stopnia, ?e urz?dza?y by sobie wojny mi?dzy sob? i wynajmowa?y do tego alianse/corpy graczy. Albo np.: jakby zamiast CONCORDu by?y rasowe policje, i jak masz do jakiej? rasy du?y minus to ona w Twojej sprawie nie kiwnie palcem w ?adnym systemie, a nawet pomo?e Twojemu przeciwnikowi jak on ma du?y plus. Nie koniecznie by?o by ?atwiej gra? ale na pewno by?o by ciekawiej. A na przyk?ad wojny frakcyjne mia?y by konkretne cele, np. zniszczenie jakiej? stacji, zbudowanie swojej (a w?a?ciwie w imienu frakcji) i tym samym przej?cie systemu i na przyk?ad okre?lony czas na to. W takich wojnach nie by?o by zabawy w kotka i myszk?, chowania si? po k?tach i w ogóle tego wszystkiego co psuje zabaw? w PvP, trzeba by po prostu stan?? do walki i wygra? lub przegra?, polecie? po kolejny statek i znowu walczy?, tak a? do wyczerpania zasobów lub zapa?u. A rozwój technologi te? móg? by by? zwi?zany z frakcjami, jak jedna co? TL2 wprowadzi to inne by d??y?y do przej?cia tej technoligii i w ko?cu by?o by wiele BPO na te same/podobne rzeczy.

Ach poma?y? sobie :)

Mick:
Sheep - po pierwsze za bardzo si? denerwujesz na tych którzy maj? inny pogl?d ni? ty i za du?o tych znaczków %^@&!!.

Po drugie - rozumiem ogólne zasady ekonomii i fizyki wi?c nie musisz si? unosi?. Ja tu widze problem grywalno?ci z mojej strony. Jak latam w imperium latam na autopilocie i sie nie przejmuje. Ale chce mie? jakiekolwiek szanse "przemkni?cia" si? dajmy na to przez jakie? jedno, dwa 0.2 czy 0.3. Szanse te nawet teraz s? minimalne (jak na razie za kazdym razem mnie sklepali) ale sie tym nie przejmuje. Ale nie róbmy tak ?eby ka?dy kto tylko potrafi krzykn?? YARR! si? mo?e rzuca? na indyka czy cokolwiek, bo jest wielkim piratem.

Po 3 jakie bydlaki? Nikt nie mówi, ?e chce w godzine osi?gn?? tyle co ty bo mo?esz sobie pogra? ile chcesz. Twoja sprawa, ale ty to nie wszyscy. I prosze cie nie obra?aj naszej inteligencji.

Po 4 gram tyle ile mog?, p?ac? (ja jeszcze p?ac?, bo ty pewnie ju? nie) za to i mam prawo chcie? mie? zabaw? nawet przez t? godzin? gry. A nie w tym czasie leciec z jedngo gejta do drugiego.

P.S. to ostatni mój post w tym temacie - nie lubie tylko jak mnie ktos od nieinteligentnych bydlakow wyzywa.  :twisted:

StellarSheep:
Imho nie mowilem o tobie akurat. A co do znaczkow. Czasem sobie lubie przeklnac. To straszne.

dzikus:
Sheep, tak z ciekawo?ci, jak ci si? gra w ?wiecie, gdzie podró? z jednego kra?ca na drugi zajmuje kilka minut? Nie mówi?c ju? o przebiegni?ci ca?ego kontynentu w kilkadziesi?t?
No i jak w WoWie ryzyko ma si? do nagrody?

Dlaczego WoW wyci?gam? Bo to te? gra. Podobnie jak EVE. W EVE i tak rozci?gneli sprawy podró?y do granic wytrzyma?o?ci GRACZY - czyli ludzi, którzy przyszli si? bawi?. A je?eli zabawa ma polega? na podró?owaniu, to przepraszam, ale mamy chyba inne poj?cie zabawy - chocia? z tego co s?ysza?em dobrze bawisz si? w WoW, gdzie sprawy podró?y wygl?daj? jeszcze bardziej abstrakcyjnie.

Uwa?am, ?e pomys?y takie jak: wiele klonów na raz i mo?liwo?? skakania mi?dzy nimi, czy mo?liwo?? wskakiwania w statek za liniami wroga, s? super. I poprawi? grywalno?? EVE a nie j? obni??.

A co do braku Insta. O ile dobrze rozumiem pomys?, to mo?na b?dzie skaka? na cel na 0 km - z pewnym rozrzutem który b?dzie zale?ny od umiej?tno?ci i jakich? modu?ów na statku. Dzi?ki czemu insta b?d? ca?y czas "dost?pne" tylko b?dziesz musia? odpowiednio do tego skonfigurowa? statek. I co milsze - nie b?dziesz musia? ich wcze?niej robi?, spami?tywa? które sk?d i dok?d oraz b?dzie mo?na u?ywa? autopilota, ?eby skaka? z bramy do bramy.
Usuwanie Insta-bookmarków jest spowodowane g?ównie obci??eniem serwerów, które jest spowodowane potrzeb? ka?dorazowego przegl?dania tych?e bookmarków ilekro? kto? wskakuje do nowego systemu.

StellarSheep:

--- Cytat: "dzikus" ---Sheep, tak z ciekawo?ci, jak ci si? gra w ?wiecie, gdzie podró? z jednego kra?ca na drugi zajmuje kilka minut? Nie mówi?c ju? o przebiegni?ci ca?ego kontynentu w kilkadziesi?t?
No i jak w WoWie ryzyko ma si? do nagrody?
--- Koniec cytatu ---

Hehe wiem jak to wyglada w WoWie. Ale jest jedna malusienka drobniutenka roznica. W WoWie podrozowanie nie ma wplywu na zarobki,ekonomie etc. Proste? Proste. Dlatego jakos specjalnie mnie to nie boli. No i owszem jak sie ma mounta i wysoki lvl to mozna sobie przebiec a potem i przeleciec gryfem. Tylko tak jak mowie. Podrozowanie w WoWie ma sie nijak do wplywu na ekonomie na cokolwiek.

Jak sie ma ryzyko do nagrody? Nijak. WoW jest przykladem przegiecia w druga strone i idealne rozwiazanie jest pomiedzy wowem a eve. Tak czy siak z dwojga zlego ... wole juz chyba rozwiazanie wowa.

--- Cytat: "dzikus" ---Dlaczego WoW wyci?gam? Bo to te? gra. Podobnie jak EVE. W EVE i tak rozci?gneli sprawy podró?y do granic wytrzyma?o?ci GRACZY - czyli ludzi, którzy przyszli si? bawi?. A je?eli zabawa ma polega? na podró?owaniu, to przepraszam, ale mamy chyba inne poj?cie zabawy - chocia? z tego co s?ysza?em dobrze bawisz si? w WoW, gdzie sprawy podró?y wygl?daj? jeszcze bardziej abstrakcyjnie.
--- Koniec cytatu ---

Napisalem juz wyzej co o tym mysle :P
Dodam tylko ze gdyby w EvE mozliwosc spotkania innego gracza nie ograniczala sie do stacji/gate to moze bym sie tak nie przypierdzielal do tego podrozowania. A wszelka interakcja odbywa sie wlasnie tam gdzie napisalem. Oczywiscie nie mowimy o high security i kopaniu na beltach.

--- Cytat: "dzikus" ---Uwa?am, ?e pomys?y takie jak: wiele klonów na raz i mo?liwo?? skakania mi?dzy nimi, czy mo?liwo?? wskakiwania w statek za liniami wroga, s? super. I poprawi? grywalno?? EVE a nie j? obni??.
--- Koniec cytatu ---

Mozliwe ze poprawia ale i tak i tak musisz miec sprzet za linia wroga. Kolejna rzecza jest to ze wplyna tylko na stacje npc. Ktore imho w 0.0 byc nie powinny.

--- Cytat: "dzikus" ---A co do braku Insta. O ile dobrze rozumiem pomys?, to mo?na b?dzie skaka? na cel na 0 km - z pewnym rozrzutem który b?dzie zale?ny od umiej?tno?ci i jakich? modu?ów na statku. Dzi?ki czemu insta b?d? ca?y czas "dost?pne" tylko b?dziesz musia? odpowiednio do tego skonfigurowa? statek. I co milsze - nie b?dziesz musia? ich wcze?niej robi?, spami?tywa? które sk?d i dok?d oraz b?dzie mo?na u?ywa? autopilota, ?eby skaka? z bramy do bramy.
--- Koniec cytatu ---

Ba. Wg mnie lepszym rozwiazaniem byloby przyspieszenie statkow niz dodawania insta. Ale to moja osobista opinia. To dopiero mialoby lepszy wplyw na grywalnosc. Zreszta duzo rzeczy w balansie imho powinni zmienic. Z tego co mi ktos mowil to ponoc zaprzestali tego pomyslu to raz, dwa naprawia to tylko problem z lagiem i to wszystko.
Dziwie sie ze ludzie tak bardzo placza o narzedzia do uciekania przed "gankingiem" i "piratami". Sa transport shipy. Sa covert opy. Sa sentry guny. Sa wcsy. Mozna wziasc kogos do scoutowania. CZEGO CHCIEC WIECEJ. Ah juz wiem. Teleport ze stacji na stacje z full cargo. Takie sa moje odczucia i wasze gadanie tego nie zmieni. Mozecie mi wciskac ze nie latam indusem i nie wiem co to jest ... a ja powiem ze latalem i to nie raz i wiem co to jest. I latajac indusem bylbym gotow podjac to ryzyko. BA! Nawet je ponosilem nie raz. Jak wywozilem indykiem z 1.5miliarda kasy z fa w 1 locie to co lecialem sam? Nie lecialem z 4 osobowa obstawa a dokladnie scoutami. I jakos ominelismy bloby, kampy etc. A jakbym lecial sam to by mnie zdjeli bez 2 zdan. Na tym to polega. Na tym polega granie i na tym polega teamplay. I przelot 50j zajal nam troche czasu ale warto bylo.

--- Cytat: "dzikus" ---Usuwanie Insta-bookmarków jest spowodowane g?ównie obci??eniem serwerów, które jest spowodowane potrzeb? ka?dorazowego przegl?dania tych?e bookmarków ilekro? kto? wskakuje do nowego systemu.
--- Koniec cytatu ---

Napisalem wyzej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej