Eve Online > Wsparcie techniczne
Monitor 32 (16:9) vs 34/38 (21:9 )
Zgudi:
--- Cytuj ---ja je..e, nawet grać nie ma kiedy bo ino czytam i czytam XD testy porównania
--- Koniec cytatu ---
To Ci utrudnię decyzję. >:D Również dużo czytałem i ludzie często piszą, że dużo zależny od konkretnej sztuki. Wiele monitorów ma sztuki lepsze i gorsze. Wcale nie chodzi mi o bad pixele, które można łatwo zareklamować. Zdarzają się często monitory wszelakich marek, które mają nierównomierne podświetlenie matrycy, srebrzenie ekranu, nierównomierna tonacja bieli, wyciek podświetlenia z pod matrycy na czarnym obrazie i inne tym podobne przygody. Nawet po przeczytaniu 100 testów nie zagwarantujesz sobie zakupu dobrej sztuki. To nie jest procesor, który działa albo nie działa, tu może zaistnieć wiele wad które nie podlegają reklamacji. "Panie, nie ma bad pikseli, obraz się wyświetla to co pan chcesz? Odsyłamy."
Miłego zarywania wieczorów na czytaniu komentarzy jak to ktoś kupił znanej marki fajny i drogi monitor z dobrą recenzją na jakiejś tam stronie a dostał nierównomiernie podświetlone może nie dziadostwo dziadostwo ale takie troszkę badziewie. :-*
Soulscream:
Im wiecej czytasz tym bardziej głupiejesz. Określ budżet i po prostu kup to co Ci się bardziej podoba dezajnersko. Jak nie jest to monitor za dzban złociszy to i tak na coś będziesz narzekać. Ja mam LG29 (21:9) i narzekam na obraz w niektórych grach. Do pracy bajka, do grania chyba wolałbym klasyczne 16:9 lub 16:10 FHD. Za rok zmieniam kompa i chyba pójde w tym kierunku.
mkx:
najgorsze jest to ze objechałem media expert media markt i hu wie co jeszcze i nie mieli na ekspozycji 34 + ultra wide nigdzie // bieda jak hu... nawet nie zobaczysz na żywo przed zakupem ;p.
Tak Zgudi też to widzę w tych setkach komentarzy .. ;p . Jesio debaty czy lepsza czerń i panele Va czy Ips.. btw nowe monitory takie z górnej półki po 8k zl z hdr gsync itd będą wychodzić, przynajmniej pierwsze modele na Va .
[SHCK] Crushall:
--- Cytat: mkx w Grudzień 13, 2018, 12:11:46 ---najgorsze jest to ze objechałem media expert media markt i hu wie co jeszcze i nie mieli na ekspozycji 34 + ultra wide nigdzie // bieda jak hu... nawet nie zobaczysz na żywo przed zakupem ;p.
Tak Zgudi też to widzę w tych setkach komentarzy .. ;p . Jesio debaty czy lepsza czerń i panele Va czy Ips.. btw nowe monitory takie z górnej półki po 8k zl z hdr gsync itd będą wychodzić, przynajmniej pierwsze modele na Va .
--- Koniec cytatu ---
Ja stosuję inną metodę - zamawiam online na próbę, testuję i jak mi nie pasuje oddaję. Nie mam problemu z pixelami, podświetlaniem itp. Nic nie tłumaczę po prostu zwracam. Najczęściej biorę w ten sposób w xkomie. Czasem nawet kilka egzemplarzy tego samego produktu wymienię zanim nie dobiorę czegoś pasującego.
Nie ma co bazować na komentarzach, forach itp. najlepiej samemu sprawdzić co odpowiada najlepiej. Jakość obrazu i ergonomia danego monitora to sprawa bardzo indywidualna, oficjalne parametry powalają wyłącznie na wstępne zawężenie grupy produktów.
mkx:
tak chyba będę musiał zrobić.. ;p
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej