Eve Online > NoobGarten
nub zaczyna gre
Zgudi:
GRiN bardzo dobrze, że nie tracisz zapału do tej trudnej gry i chcesz wiedzieć jak najwięcej. Jednak odnoszę wrażenie, że bardzo chciałbyś mieć to i tamto już teraz, żeby móc się super bawić. Większość ludzi tak ma, mam i ja. Niestety EVE to gra, gdzie na to co się chce i to o czym się marzy trzeba długo czekać, czasami nawet bardzo długo i to są miesiące a nie dni czy tygodnie. Takie klimaty.
GRiN:
po prostu brakuje mi radochy z ubijania graczy i okradania ich z lootu, wymuszania okupu itepe itede :S po prostu zwyklego chamskiego piractwa..
tak po prawdzie to wiecej czytam niz "gram" a granie ogranicza mi sie do skanowania i dropienia niezabezpieczonych relikow i innych datasajtow, albo okazjonalnego zgonu przy bramie lub jak sie na zawalonego enpecami sajta wladuje
a, przez przypadek udalo mi sie dzis zarobic 15 baniek w dosc kretynski wrecz sposob.. (jest na forum jakas ikona facepalma albo co?)
no urwal nac to po wuj sie meczyc, skanowac, i ganiac z ukladu do ukladu jak kase mozna w tak banalny sposob zdobyc siedzac na afku czytajac o pew i czekajac az sie skille wyexpia ...
latam sobie heronem z tymi dzialkami i jak na razie nic sie nie trafilo do upolowania >:(
Po dluzszym lataniu po pustym kosmosie i badziewnym loocie z sajtow przesiadlem sie na inna maszynke i wpadlem sobie do jakiegos ukladu o.4...
a tam na Dscanie pojawil sie gracz!
Dawaj warpowac po ukladzie az pojawi sie na overview i dawaj mielic dziada..
Nie bardzo bo zabezpieczenie nie pozwala..
No to wylaczam dziadostwo i miele..
Okazalo sie ze uwalilem Ibisa na stockowym ficie i chwile pozniej rozwalil mnie sentry gun ...
>:(
Zgudi:
No to jedyna droga, żeby nie czekać to PLEX za jedyne 249.99 212.49 Euro, akurat do 11 Maja jest promocja :D To oferta dla cierpiących na nadmiar gotówki.
Sprzedasz to za jakieś 23.5 miliarda ISK i kupisz 25 sztuk Large Skill Injector za 20 558 250 000 ISK i dopompujesz sobie w twoją postać (10 * 500 000) + (15 * 400 000) = 11 000 000 Skill Points. Przy standardowym urobku 1800 Skill Points na godzinę (bez uwzględniania dedykowanego remapa pod konkretne skille) przyspieszysz skillowanie o jakieś 8.5 miesiąca (konto Omega) lub 17 miesięcy (konto Alpha). A za resztę kupisz jakieś 250 sfitowanych punisherów.
Albo wyjście nr 2. kup całą postać i wchodzisz na gotowe. Kiedyś za 23.5b to można było kupić całkiem fajnego chara z 30-40mln SP, tak mi się wydaje. Teraz to ludzie chętnie tną chary na żyletki i sprzedają strzykawy na markecie. Ale może znajdzie się jakaś fajna z 25mln SP biorąc pod uwagę ok. 900 ISK PER SP: http://gemblog.nl/skill/ tu https://forums.eveonline.com/c/marketplace/character-bazaar :D
Zsur1aM:
--- Cytat: GRiN w Maja 04, 2018, 18:42:25 ---po prostu brakuje mi radochy z ubijania graczy i okradania ich z lootu, wymuszania okupu itepe itede :S po prostu zwyklego chamskiego piractwa..
--- Koniec cytatu ---
Zdecyduj co chcesz robić, a później poszukaj korpa który to robi. ;)
GRiN:
@Zgudi - oba rozwiazania sa dobre dla kogos kto Evke ogarnia, a nie dla totalnego nuba ;)
zanim zdobede i wydam ISK na PLEXA chcialbym cos juz umiec (po za tym wlasnorecznie zarobione/ukradzione bardziej cieszy i mniejsza szansa ze rzuci sie toto w diably)
docelowy plan to utrzymac sie z pvp/polowania - to mnie przy grze utrzyma
@Zsur1aM -
jak na razie mam jednego wirtualnego kolege i 3 potencjalnych wrogow (2 za scam i 1 randomowa ofiare)
co do korporacji to nawet nie wiem jak wyjsc z tego NPCowskiego poczatkowego a co dopiero szukac innych.. no i czym sie kierowac w wyborze (oraz jak znalezc cos sensownego)
przy okazji wpadla mi w lapy ok pincet stronicowa ksiazka "ISK the guide" czy jakos tak, dobra lektura na poczatek czy lepiej szukac tutoriali?
o fitowaniu i wyborze statkow cos tam nawet znalazlem ale takiego ogolnego wprowadzenia i "instrukcji obslugi" to jeszcze nie :S
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej