Eve Online > Dyskusje ogólne
CCP oferuje powrot do EVE na 10 dni za 1 euro...To se ne vrati ?
Gaavrin:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Marca 24, 2016, 09:14:58 ---Włóczę sie po całym uniwersum i jedyne "mniej" które mogę zauważyć, to mniej flot koparek z podobna nazwą. Null jak był w większośći pusty tak jest, nic sie nie zmieniło. Chociaż... patrząc na Provi i północ powiedziałbym że ludzi jest nawet więcej.
--- Koniec cytatu ---
Nadrabiając zaległość co się działo w eve jak mnie nie było, widziałem gdzieś statystyki od devów, że liczba ludzi w nullu wzrasta, chociaż okres który pokazali nie był zbyt długi, pewnie dlatego że zaczęli pokazywać dane już po uwaleniu multiboxów.
--- Cytat: [CIALO] Rainbow Child w Marca 24, 2016, 09:17:16 ---Cytadele powinny zrobić burdel nie tylko w nullu. Masz absolutną rację, zapomniałem o fatydze. Dużo osób poważnie się wtedy wkurw*ło. Mimo to zakaz multi, fatyga jakkolwiek nie byłyby upierdliwe wpływają na wzrost jakości produktu.
--- Koniec cytatu ---
1. I właśnie o ten burdel chodzi, EVE to gra w której CCP daje nam piasek, wiaderko i łopatkę i mówi "baw się", content gracze robią sobie sami na wzajem. A tak fajnego nowego wiaderka nie dali nam od dawna. Nie dlatego, że wiaderko jest jakieś super, ładne itp, tylko dlatego, że dzięki niemu gracze będą mogli wygenerować sobie sami ogromną ilość nowego contentu.
2. Co do fatygi, to jak to zobaczyłem, to sam byłem 'wkurzony', ale jak po przeskoczeniu przez jb w jedną stronę, postanowiłem wrócić po gejtach, co by sobie fatygi nie nabijać i zabili mi imperiorka, to pomyślałem, że tego killa nie byłoby gdyby nie było fatygi, a w końcu o to chodzi w eve, może dzięki temu, ja też kiedyś kogoś zabiję.
Filip Bonn:
--- Cytat: Soulscream w Marca 24, 2016, 08:31:04 ---Czekaj czy Ty chcesz fakt statystyczny pokonać swoim "wydaje mi się" . Jebłem. Eve jest na równi pochyłej, co potwierdzają statystyki z serwera od lat. Eve jest produktem niszowym (nie ma konkurencji), gdzie stagnacja i brak pomysłów co zrobić by przyciągnąć nowych graczy jest widoczna jak na pierwszej dłoni. Tak samo jak pewne osoby winszują śmierć eve tak samo pojawią się osoby które będą zaciekle bronić.
p.s jak Ty myślisz, że nie chodzi o dochód w biznesie to ja nie wiem co myślec.
--- Koniec cytatu ---
Mniej aktywnych to nie to samo co mniej graczy.
EVE jest produktem niszowym więc ma szansę pociągnąć jeszcze lata.
Filip Bonn:
--- Cytat: Soulscream w Marca 24, 2016, 09:03:20 ---Było dużo gorzej zanim udupiono multiboksa, a jak Tobie się wydaje, że w grze w której rozwój postaci jest zależny od czasu rzeczywistego płynącego to mogę to tylko skwitować głupim uśmiechem. Gra nie jest odświeżana dla gracza, nie ma symbolicznego kija i marchewki. Spoko możesz komuś tutaj majonezować jak Eve wkracza w swój złoty wiek jednak tak nie jest. Eve już miało swój wiek złoty. Teraz tylko niższowość i stare zgredy :).
--- Koniec cytatu ---
Gra jest odświeżana.
Jest kij i marchewka.
--- Cytat: Soulscream w Marca 24, 2016, 09:50:50 ---Dobra odechciało mi się pełnoprawnie politycznie z Tobą rozmawiać. Wycieczka osobista to takie polskie ? Śmieszny jesteś mały człowieczku, który nie widzisz, że jedyny sposób rozwoju postaci to upływający czas lub zasobność Twojego portfela. Nie chce nawiązywać do pay2win ale robisz z siebie debila. W eve nie ma i nie było marchewki by utrzymało na dłuższą metę ludzi. W innych grach z klasycznym rozwojem postaci masz levelowanie i end game. W Eve tego nie ma i nie będzie. Eve jest wtórna, nudna i nie zmieni tego nic dopóki nie zmienią mechaniki, rozbudują pve do poziomu, gdzie nie masz ochoty strzelić sobie w łeb od strzelania w krzyżyki. Eve jest dobra w tym czym robi czyli pvp, ale reszta jest w opłakanym.
Wierzysz w ten swój dodatek jak objawienie boskie, a ja jestem nauczony brać CCP ze szczyptą soli gdyż za każdym razem miało być WoW, a wychodziło jak zwykle.
--- Koniec cytatu ---
Cały Soulek, brak argumentów i zaczyna się wyzywanie. Schematyczny do bólu.
Gaavrin:
--- Cytat: Soulscream w Marca 24, 2016, 09:50:50 ---Dobra odechciało mi się pełnoprawnie politycznie z Tobą rozmawiać. Wycieczka osobista to takie polskie ? Śmieszny jesteś mały człowieczku, który nie widzisz, że jedyny sposób rozwoju postaci to upływający czas lub zasobność Twojego portfela. Nie chce nawiązywać do pay2win ale robisz z siebie debila. W eve nie ma i nie było marchewki by utrzymało na dłuższą metę ludzi. W innych grach z klasycznym rozwojem postaci masz levelowanie i end game. W Eve tego nie ma i nie będzie. Eve jest wtórna, nudna i nie zmieni tego nic dopóki nie zmienią mechaniki, rozbudują pve do poziomu, gdzie nie masz ochoty strzelić sobie w łeb od strzelania w krzyżyki. Eve jest dobra w tym czym robi czyli pvp, ale reszta jest w opłakanym.
Wierzysz w ten swój dodatek jak objawienie boskie, a ja jestem nauczony brać CCP ze szczyptą soli gdyż za każdym razem miało być WoW, a wychodziło jak zwykle.
--- Koniec cytatu ---
Pay to win? Przeciętna postać ma pewnie gdzieś 50 mil skillpointów. Skill injector kosztuje 600kk isk, plex liczmy po 1200kk dla równego rachunku (kosztuje około 1100 w tej chwili). Do wbicia 50 mil sp potrzeba 122 injectory, czyli liczmy 61 plexów. Gdybym chciał tyle kupić na stronie eve musiałbym zapłacić ponad 1000 euro. Ile osób stać na to? A nawet jeżeli, to czy taki gracz faktycznie zapłaci za win? Zapłaci za to, że będzie na tym samym poziomie co przeciętny gracz na serwerze.
Co do krzyżyków i nudnego pve. To po pierwsze krzyżyków nie ma, wiedziałbyś jakbyś kiedyś zalogował, ale nie grasz to nie wiesz. Po drugie pve w eve jest nudne, bo jest powtarzalne. Jak zabijasz te same raty, w tych samych poketach, wiesz dokładnie co robić i jak, to faktycznie jest nudno. Ale nie martw się, od kiedy ostatnio grałeś, pozmieniali tak dużo i dodali tak dużo nowego contentu pve, że na pewno stracisz masę raciarek, zanim znowu będzie dla Ciebie nudne.
[NAUKE] Son of Rainbow:
--- Cytat: [WILD5] Filip Bonn w Marca 24, 2016, 09:55:50 ---Gra jest odświeżana.
Jest kij i marchewka.
Cały Soulek, brak argumentów i zaczyna się wyzywanie. Schematyczny do bólu.
--- Koniec cytatu ---
Kurde musiałem iść pod prysznic a już taki piękny troll content na forum udało mi się stworzyć i już pchasz go do piachu:(.
Odnośnie nudnego PVE - Sleepers Cache ... jeszcze nie puknąłem nigdy całego.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej