Eve Online > NoobGarten

Logistyka - co na początek - kilka pytań

<< < (2/6) > >>

Coritsikaela Enth:

--- Cytat: GlassCutter w Czerwca 05, 2014, 13:00:32 ---Zafituj scimka na neutach i 180'ach i wyobraź sobie jak zmienia się wyraz twarzy cwaniaka we fregacie który 3 sek temu myślał że ma szczęśliwy dzień i złapał samotnego logistyka ;)

--- Koniec cytatu ---

Ok ale chodziło mi o generalne nakreślenie jak wyglada logi a nie o zastosowania i pomysły ekstramalne.

Swoja drogą bardzo celna uwaga Karasia :P (Komic'a)

Zygi O.:
ludzie przecież to troll:)

Gaunt:

--- Cytat: [STI] Anormalny Sigmahor w Czerwca 05, 2014, 11:33:35 ---Witam
Zamierzam pograć w EvE (akurat mam 50 dni grania jeszcze, od kumpla link + plex) ale najbliższe kilka dni będzie u mnie zaje... będę miał mało czasu. Ogólnie poczytałem różne poradniki dostępne na necie (wujek google, evelopedia, uniwiki) ale różnie w nich piszą (skille początkowe i późniejsze). Wiem czym się zajmuje logistyk (coś ala healer) i ku temu będę chciał iść (najprawdopodobniej) ale mam przed tym kilka pytań bardziej pve:

Czy logistykiem da się grać solo misje np. L4?? - głównie chodzi o rozwijanie skilli, wiadomo iż te czy tamte zajmują sporo czasu i zrobić coś do wszystkiego jest trudno :)
Czy granie PvE solo logistykiem jest "możliwe" na znośnym poziomie (mało śmierci)??

A teraz bardziej pvp:

Czy może mógł by kto zapodać jakie skille rozwijać a które pominąć?? Jak pisałem przez tydzień nie będę miał praktycznie czasu na grę (albo dłużej) a znajomy spokojnie kupi mi książki jakie są potrzebne tak abym sobie kolejkował. Jeden gra górnik/handel/produkcja a drugi jest typowo pvp dps i ani jeden ani drugi ni huhu się znają na logistyce. Jeden nawet swego czasu prowadził szkolenia (niestety nie logistyka bo on typowo pvp grał) w akademii unseen ale teraz tylko loguje się aby skille szły no i na ts mi podpowiada co i jak ale na logistyce się nie zna (mam prywatnego instruktora z unseen ;) ). No i jaką rasą (głównie bonusy) warto grać logistykiem (podobają mi się AMARR statki ale to mało ważne).
Wiem iż jest akademia dla noobów ale jak pisałem najbliższy tydzień będę miał praktycznie 0 czasu a nie chciał bym aby ten czas się zmarnował więc powsadzał bym skille do lvlowania.

--- Koniec cytatu ---

za dużo wowa

[STI] Anormalny Sigmahor:

--- Cytat: KoMic w Czerwca 05, 2014, 13:01:59 ---hmmmm znajomy pvper i nie widzial ani nie slyszal o logi...
interesujace, mow dalej.

--- Koniec cytatu ---

Tak bo nie grał LOGISTYKIEM i nie wie w co warto inwestować a nie chciał mi źle doradzić odnośnie klasy którą nie grał i z którą nie miał styczności (poza walkami w grupie). Zapomniałem dopisać iż skille mają się lvlować na drugiej postaci.

Sam będę chciał pvp ganiać ale chciałem wiedzieć czy warto to rozwijać. Z waszych wypowiedzi wynika iż lepiej zacząć inną "profesję" a dopiero później zrobić najwyżej alta logistyka.
Chciałem najpierw poznać aspekty pve gry zanim coś zarobię kasy na logistyka fita. Po prostu chciałem wiedzieć jakie skille wsadzić na początek aby na przyszłość były. Czy te poradniki ze stron co szukałem (evelopiedia i uniwiki) dalej są aktualne i czy można na nich się wzorować czy coś się zmieniło i są nieaktualne.

Ogólnie bawiłem się w górnika (poradnik z tej strony) ale to mi się znudziło po kilku godzinach grania. Po prostu nie chcę zmarnować tego tygodnia najbliższego a alta zawsze mogę włączyć niech się skilluje.

@DOWN

Ok... tylko jak pisałem nie wiem jak z czasem... no nic...

Gaunt:
Zapisz się do unseen academy

Posłuchaj jak mówią jak radzą i co robić i dopiero myśl co dalej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej