Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
C0VEN vs. NCDOT/PL oraz Goonswarm
CATfrcomCheshire:
--- Cytat: Tylio w Maja 02, 2014, 13:34:54 ---Nie, czekam tylko na spełnienie zapowiedzi Cata, jak to Goonsi przylecą bić się o Eso.
--- Koniec cytatu ---
Dobre xD
Anthar:
Widzisz co do drugiego frontu nie jest powiedziane ze nie bedzie.
Wszyscy teraz placza nad kosztami paliwa i ze sam regrup aliansow bedzie kosztowal 90-120b po tych zmianach.
NC i PL jest w tym nalepsze , gdyz "zacheca" rentierow aby trolloali w tym topicu.
Zauwaz ze sytuacja miedzyczasie sie zmienila i np. goonsi musza zabezpieczyc space po disbandujacym sie sojuszu.
Ciekawe czy NC ruszy w tym momencie na CFC - cos co zapowiada od tak dawna.
Najlepsza sytuacja - rozpadajacy sie sojusz na polnocy , systemy i stacje ktore trzeba bedzie przekazac....
Wiem, ze latwiej jest sie bronic niz atakowac.
Tutaj bedzie jednak wchodzil rachunek ekonomiczny.
System refuje sie dlugo , trzeba duzy dps i trzeba postarac sie mocno o wiele koncowych timerow.
Posy to juz inna sprawa - latwo tego duzo narefowac.
--- Cytuj ---Co do paliwa to uwierz mi, mając tyle sova koszt paliwa nic nie znaczy.
--- Koniec cytatu ---
Zobaczymy jak chetnie NC lub S2N bedzie skakalo ratowac moona ktory daje 700mln zysku, palac na jednego tripa paliwa za 1b.
Pozniej jak chetnie przyleci ratowac ostatnia r64 w systemie/pockecie.
Zobaczymy czy koszt paliwa bedzie na tyle duzy aby warto bylo bronic systemu do ktorego od kilku miesiecy sie doklada.
Itd.
Zobaczymy jak dlugo Nullki beda bronily waszych posow , czy bedziecie sie z nimi wymieniac - za kazdy nie obroniony pos musza oddac w bezpieczniejszych regionach swoj spot?
[WILD5] Sheridan Philips:
Mnie zastanawia co innego. NC. deklarowało się że chce dać kres globalnej dominacji jednego bloku i zapowiedziało krucjatę przeciwko CFC. A co robi? Ora wszystko inne dookoła, co nie ma prawa się obronić. Jak na moje to zabijanie przejawów jakiejkolwiek neutralności. Bo co innego pozostaje w takim wypadku, jak nie dołączyć do jednej z koalicji?
Z niecierpliwością czekam na Wasze kolejne kroki.
Tooten:
Atakują wszystko w pobliżu co nie jest CFC żeby doić kasę podczas (ewentualnej) późniejszej wojny. Swego czasu taki sam plan miał pewien wąsaty bawarczyk. I te dodatkowe zasoby też kij mu pomogły.
Anthar:
--- Cytat: Sheridan w Maja 02, 2014, 14:30:34 ---Mnie zastanawia co innego. NC. deklarowało się że chce dać kres globalnej dominacji jednego bloku i zapowiedziało krucjatę przeciwko CFC. A co robi? Ora wszystko inne dookoła, co nie ma prawa się obronić. Jak na moje to zabijanie przejawów jakiejkolwiek neutralności. Bo co innego pozostaje w takim wypadku, jak nie dołączyć do jednej z koalicji?
Z niecierpliwością czekam na Wasze kolejne kroki.
--- Koniec cytatu ---
Zabawne jest to , ze NC ruszylo na c0ven zaraz po tym jak c0ven powiedzial "walic to" i zresetowal CFC.
Wystarczy przyjrzec sie obecnie z czego sklada sie NC/PL i nie problem bedzie wywnioskowac, ze zadna z tych stron obecnie nie chce wojny z CFC.
Robi sie szumne zapowiedzi, propaganda pracuje a chodzi tylko o trzepanie iskow.
PL otwarcie zwiazal sie umowa o trzepaniu iskow z CFC, a NC samo nic nie zrobi - nawet aby orac Eso musieli sciangac sobie PL , gdy sie okazalo, ze ktos bedzie sie wazyl wystawic przeciwko nim rowne liczby ;D
Edit.
Szczerze , to teraz nie wiem co jest gorsze.
Sam GoonSwarm, czy NC.
Gooni otwarcie mowia , co beda robic i dlaczego.
NC mowi co innego, robi odwrotnie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej