Forum Gry > Inne gry
Civilization: Beyond Earth
Goomich:
Xeovar:
Z opisu wynika ze starships to nie bedzie nowe MOO, ale raczej cos typu RTS/heroes. Spodziewam sie czegos bedacego polaczeniem Pirates! z HOMM i rtsem
ManganMan:
--- Cytat: Xeovar w Stycznia 20, 2015, 10:48:27 ---Z opisu wynika ze starships to nie bedzie nowe MOO, ale raczej cos typu RTS/heroes. Spodziewam sie czegos bedacego polaczeniem Pirates! z HOMM i rtsem
--- Koniec cytatu ---
Oby, bo widząc jaki shitstorm był z Civ:BE to lepiej by tak było.
PS: Swoją drogą BE nie jest takie złe (choć za bardzo przypomina Civ5, którego posiadam + wygórowana cena). Wiem bo grałem podczas darmowego weekendu 8)
Isengrim:
Civ: BE nie jest złe, tylko jeśli ktoś grał w Civ V baaardzo dużo (tak jak ja) to tam nie ma aż tak wielu nowości, żeby gra wciągnęła na dłużej. Pewnie jeszcze do niej wrócę, ale faktycznie uważam, że trochę przepłaciłem. :P
Xeovar:
--- Cytat: Isengrim w Stycznia 20, 2015, 11:44:05 ---Civ: BE nie jest złe, tylko jeśli ktoś grał w Civ V baaardzo dużo (tak jak ja) to tam nie ma aż tak wielu nowości, żeby gra wciągnęła na dłużej. Pewnie jeszcze do niej wrócę, ale faktycznie uważam, że trochę przepłaciłem. :P
--- Koniec cytatu ---
Mi sie zajebiscie dobrze gra i nie narzekam, w sumie nawet wolę BE od C5, choć jeszcze duuuużo tam można poprawić.
Mega pozytywna jest elastyczność, w c5 nie ma tak że na dowolnym terenie mozesz wygrać jak dopasujesz strategię naukową do terenu, plus opcje zwycięstw są naprawdę fajne.
Natomiast AI porażka tak samo jak mała interakcja między graczami - w przeciwieństwie do C5 bardzo mało się dzieje pod względem militarnym
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej