Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Wojna blobów N3PL vs CFC+Stainwagon

<< < (99/429) > >>

[WILD5] Sheridan Philips:
Najzabawniejsze jest to, że nikt na tym forum nie ma w rzeczywistości cokolwiek do gadania w tej wojnie, czy nawet w swojej koalicji, ale będzie broniła swojej racji do krwi ostatniej kropli z żył. Gdyby chociaż w połowie tyle zaangażowania było na działania wojenne, co pisania w tego typu wątkach, to wojna już dawno by się skończyła.
W sumie o co ta cała dyskusja? Z tego co widzę w EVE nie ma tych 'dobrych' i 'złych', licytowanie się i wytykanie błędów jest więc co najmniej nie na miejscu.
Mechanika jest zła, to jest fakt. Każda mechanika, która nie pozwala na skontrowanie w zbliżonych liczbach i sprzęcie konkretnej doktryny jest zła. Swego czasu -A- umiejętnie łoiła dupska 100MN Tengu, więc znaleziono kontrę w postaci FoxCat'ów. I tak dalej. Obecny problem polega na tym, że wszystkie wcześniejsze doktryny opierały się na czynnościach każdego z graczy. Slowcaty czy Slowcaty są tej 'wady' pozbawione, co pozwala na równie efektywne ich użycie w praktycznie dowolnych warunkach, nawet przy ekstremalnym TiDi i lagu, w którym już nawet działka nie cyklują. Bo strzelić wystarczy raz, a nie tysiąc. Ale mechanika jest, więc i nie należy się dziwić że ktoś jej używa. Liczę że jak najszybciej będzie to naprawione w sposób satysfakcjonujący. Śmieszą mnie tylko te wszystkie głosy obrony. Tak jak ktoś już ktoś wspomniał, tutaj jest jak na świecie w skali mikro. Ludzie przy władzy w dupie mają rozterki moralne, jeżeli coś może zapewnić sukces to zostanie to wykorzystane. A potem tylko spec od PiaRu dorobi do tego całą teorię, a rzesza maluczkich będzie toczyć wojny o to, że prawda jest mojsza niż twojsza. Pany, spuśćcie parę, luz w dupie, bo wyjdzie że jak będzie jakiś kolejny zlot centralowy, to nie będzie się z kim wódki napić czy śledzia zagryźć.

Naicinh:

--- Cytat: Sheridan w Stycznia 09, 2014, 19:53:16 ---"Najzabawniejsze"

--- Koniec cytatu ---

azell:
c0ven leci wyzwalać feythabolis fiu fiu

WhiteCat:

--- Cytat: azell w Stycznia 09, 2014, 21:13:01 ---c0ven leci wyzwalać feythabolis fiu fiu

--- Koniec cytatu ---
wat?

Koszyk:
Dwa dni nie było ciekawego timera i wątek zszedł na psy. Najpierw faszyści ( przyznaje dałem sie troche podpuścić i sam dowaliłem do pieca)  potem boty i nerf slowcatów. Istny sezon ogórkowy.

@ Sheridan
Masz sporo racji ale nie do końca. Cytat ''Każda mechanika, która nie pozwala na skontrowanie w zbliżonych liczbach i sprzęcie konkretnej doktryny jest zła.''  N3PL zwykle zbiera 500-600 luda CFC 1000-1200. Gdyby nie slowcaty i asysty dron wojny nie było by wcale. Mieli byśmy ładnego niebieskiego pączka wokół hi-seca, a EvE pewnie umarło by za rok czy dwa. Może przesadzam ale nie aż tak bardzo jak by się mogło wydawać. Co do drugiej cześci Twojego zdania to nie wydaje mi sie żeby capsle z tikerami N3 miały jakiegoś tajemniczego bonusa dającego przewage nad capslami CFC.

Co do faktycznej wojny mieliśmy dzisiaj timer w 9-8. Ihub nullków wychodził z final RFa . Walki nie było bo goonsom zabrakło przewagi liczebnej. CFC zebrało flote okoła 400 luda głównie w dominixach z asystowanymi sentry dronami. Dwa udane bombardowania i sentry porzeszły do histori kończąc w ten sposób bitwe o 9-8. Zupełny brak emocji niczym na meczu polskiej ''eksta''klasy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej