Eve Online > Wsparcie techniczne

Zastanawiam się nad wymianą GPU

<< < (8/9) > >>

Lt Rook:
Nie rozumie sensu takiej dyskusji, owszem niektóre gówniane grafiki tak wyją że nie da się przy tym myśleć, bo ja muszę odpalić 3 klienty eve na med/high ustawieniach, na 2 monitorach w full hd, żebym był wstanie usłyszeć swój komputer w ogóle, a komp stoi obok, BEZ jednej części obudowy.
Nie budowałem sprzętu do grania, gigabyte grafa tam trafiła trochę przez przypadek bo akurat taka była w promocji w zaprzyjaźnionym sklepie komputerowym obok.
Ale pakować jakieś chłodzenie wodne, inne pierdoły? Ja rozumie jak ktoś może być zagorzałym graczem, ale pędzenie za +5fps (dotego pewno jeszcze na monitorze 60Hz z vsyncem, trolololo w czółko się puknąć...), a pompa wody to napędzana jest czym? siłą woli? też buczy, i to dużo niższymi tonami, czego ludzkie ucho nie toleruje.
raczej się zastanówcie czy 70% tego hałasu to nie dogorywający 80mm wentylatorek w zasilaczu, bo zapewne większość olewa ten temat, a to zasilacz generuje czasem najwięcej hałasu, a 120mm wentyle są jest niesłyszalne, mają niższe obroty, i nie tną powietrza tak brutalnie.

Zgudi:

--- Cytuj ---raczej się zastanówcie czy 70% tego hałasu to nie dogorywający 80mm wentylatorek w zasilaczu
--- Koniec cytatu ---
Miałem okazję się przekonać. Jak spalił się zasilacz, kupiłem nowy i nie mogłem (moje uszy nie mogły) poznać swojego kompa.

ManganMan:

--- Cytat: Zgudi w Listopad 06, 2013, 00:39:33 ---Miałem okazję się przekonać. Jak spalił się zasilacz, kupiłem nowy i nie mogłem (moje uszy nie mogły) poznać swojego kompa.

--- Koniec cytatu ---
Ja znam takiego hardkora, któremu zasilacz tak hałasował, że z innego (zepsutego zresztą) wylutował kabelki od wentylatora i wlutował do swojego (poprzedni uprzednio usuwając) :D

Chrzestny:

--- Cytat: ManganMan w Listopad 06, 2013, 09:24:58 ---Ja znam takiego hardkora, któremu zasilacz tak hałasował, że z innego (zepsutego zresztą) wylutował kabelki od wentylatora i wlutował do swojego (poprzedni uprzednio usuwając) :D

--- Koniec cytatu ---
Ja zrobiłem co innego. Rozebrałem zasilacz, odciąłem w brutalny sposób kabelki i zabezpieczyłem. Wmontowałem wolnoobrotowy wentylator 80mm i podpiąłem go pod gniazdo do płyty głównej i chodził tak dwa lata do póki nie rozmontowałem sprzętu i sprzedałem części.

ManganMan:
Ok, sprawa jest:
Szukam czegoś pod Star Citizena.
Wiem że polecano mi Radka HD 7770, ale pewien spec, co miał jednego z najbardziej wydajnych AMD HD serii 5xxx; powiedział że mu się tnie Hangar Bay module (mimo że wszystkie inne gry działają mu jak najbardziej poprawnie).
Kryteria:
Cena: 400-500 PLN;
Myślę o Radeonach 260X i 270X oraz o Geforce 650-750 GTX (bez Ti, chyba że cuś w moich widełkach cenowych się trafi);
Moja płyta obsługuje PCI-E v.2.0.
Propozycje?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej