Eve Online > Wsparcie techniczne

Zastanawiam się nad wymianą GPU

<< < (6/9) > >>

Goomich:
A gtxy 770 od1100+

http://www.ceneo.pl/Karty_graficzne;0112-0;szukaj-Gtx+770.htm

Alice9:
zainwestuj w chłodzenie wodne i porządnie to podkręć.
płyta którą posiadasz jest dla overclockerów, to samo zasilacz - jednak bez dobrego chłodzenia to jest to zabawa debila a nie podkręcanie.
musisz mieć 2 bloki 1 na cpu 2gi na gpu i jedziesz  a my ci kibicujemy :-)

Zgudi:

--- Cytat: Alice9 w Listopad 05, 2013, 09:53:14 ---zainwestuj w chłodzenie wodne i porządnie to podkręć.
płyta którą posiadasz jest dla overclockerów, to samo zasilacz - jednak bez dobrego chłodzenia to jest to zabawa debila a nie podkręcanie.
musisz mieć 2 bloki 1 na cpu 2gi na gpu i jedziesz  a my ci kibicujemy :-)

--- Koniec cytatu ---

Po jakiego.......  proponować chłodzenie wodne, skoro najtańsze kosztują kilka stówek, a wydajność już kręconego sprzetu po kolejnym kręcaniu zwiększy się niewiele albo nieznacznie. Herezja proc ma wystarczający, to grafa stanowi trochę za wąskie gardło.

[VIDE] Herezja:
@Alice9 W tym problem, że aż tak kumaty w sprawach kompów nie jestem aby bawić się w aż takie kręcenie wymagające chłodzenia wodnego (obudowę mam przystosowaną pod nie ale wybrałem ją bo jest przestronna i ma dużo wentylatorów i miejsc na kolejne duże).

@Zgudi Już w sumie ustaliliśmy, że na obecny czas nie ma sensu inwestować w kompa bo karty lepsze w znaczący sposób od mojej obecnej są drogie (przynajmniej jak na moją kieszeń).

ps. Myślałem, że już temat mojego kompa się zamknął i pomagamy dobrać w miarę tanią i wydajną kartę dla @Mangan-a

[BWTF] Xapitan Bomba:
No to tak.
Uno, nie bierz club3d bo to najgorszy z syfów jeśli chodzi o jakość chłodzenia, za rok będziesz wymieniał chłodzenie (zgadnij czemu są najtańsze - na cztery 7770 w trzech wymeniliśmy chłodzenie i to nie odosobniony przypadek). Już lepsze MSI które ma mierny serwis, ale jes szansa że nie będziesz jej chciał wyrzucić za okno za jakiś czas.
Due, reguła wuja Toma mówi: jak nie jest 3 miesca wyżej w tabeli to upgrade nie ma dużego sensu: http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-graphics-card-review,3107-7.html
Jedyne co możesz zyskać przy okolicach 7770 to wsparcie dla dx11 którego Twoja karta nie ma, i cicho i zimno. Jako że amd wypuściło generacje kotletów, to możesz mieć realne szanse na upolowanie jakiegoś 7850 w okolicach nowego roku za jakieś ~500pln, co w. mnie jest sensowym długofalowo wyjściem.

Co do płyt/karty od jednego producenta to niektórzy (jak asus) mają miłe bonusy pod tytułem jeden soft który ogarnia wiele bajerów. Inni (gigabyte) potrafią w zamian tam zapisac tablice ACPI że będziesz miał rozjazdy zegara pod linuxem. Więc tyle z lojalności, bierz to co ładnie wygląda i jakośtam działa :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej