Eve Online > Wsparcie techniczne

Zastanawiam się nad wymianą GPU

<< < (5/9) > >>

Soulscream:

--- Cytat: Zgudi w Listopad 04, 2013, 14:42:47 ---o_O? Pierwsze słyszę, jakiś artykuł może? :P

Msi zwykle za tę samą cenę daje wiecej na płycie niż wszyscy inni. Ja mam gygabyte i nigdy innych nie brałem. Co prawda płyty gigabyte są droższe od msi o ok. 100zł za to samo, ale sie nic nie popsuło nigdy.

--- Koniec cytatu ---

Trudno mi napisać artykuł z doświadczeń moich i serwisem MSI (kupiłem karte przez AGITO i przesiadłem się właśnie dzięki AGITO na Gigabyte bo zaczął interweniować w moim imieniu do serwisu. Wielki Plus, pracowałem swego czasu w Sferisie i mieliśmy dużo reklamacji, teraz koleżka prowadzi od kilku dobrych lat sklep komputerowy i to samo :). Omijać szerokim łukiem :). Moje 560gtx ti od msi masakrator :D.

ManganMan:

--- Cytat: Soulscream w Listopad 04, 2013, 15:12:34 ---Trudno mi napisać artykuł z doświadczeń moich i serwisem MSI (kupiłem karte przez AGITO i przesiadłem się właśnie dzięki AGITO na Gigabyte bo zaczął interweniować w moim imieniu do serwisu. Wielki Plus, pracowałem swego czasu w Sferisie i mieliśmy dużo reklamacji, teraz koleżka prowadzi od kilku dobrych lat sklep komputerowy i to samo :). Omijać szerokim łukiem :). Moje 560gtx ti od msi masakrator :D.

--- Koniec cytatu ---

:o dobrze wiedzieć, mam płytę MSI...

--- Cytat: Zgudi w Listopad 04, 2013, 14:42:47 ---o_O? Pierwsze słyszę, jakiś artykuł może? :P

Msi zwykle za tę samą cenę daje wiecej na płycie niż wszyscy inni. Ja mam gygabyte i nigdy innych nie brałem. Co prawda płyty gigabyte są droższe od msi o ok. 100zł za to samo, ale sie nic nie popsuło nigdy.

--- Koniec cytatu ---

...a mój GF 220 jest od Gigabyte'a  ;), i o dziwo ładnie mi działała w Mechwarrior: Living Legends, Borderlands 2, Mechwarrior Online, EVE Online Tyrannis i Retribution etc. etc. :D ;D :))

[VIDE] Herezja:
Porównanie GF 220 do Radka 7770 http://www.hwcompare.com/11946/geforce-gt-220-gddr3-vs-radeon-hd-7770/

Power Consumption (Max TDP) - jedyna różnica plus 220
Difference: 22 Watts (38%)

Memory Bandwidth
Difference: 39616 (122%)

Texel Rate
Difference: 30000 (300%)

Pixel Rate
Difference: 11000 (220%)

Różnice są zasadnicze i nie podlegające komentarzowi a i cena 7770 jest jak by nie było atrakcyjna.

Goomich:
A może R280X? Jeżeli interesuje cię jak najlepsza wydajność w stosunku do ceny, to jest kapkę tańszy od 770, a wydajnościowo mu dorównuje. Do tego to nowsza karta, więc pewnie wycisną parę dodatkowych procent z nowszymi sterami.

[VIDE] Herezja:

--- Cytat: Mona X w Listopad 05, 2013, 00:31:21 ---A może R280X? Jeżeli interesuje cię jak najlepsza wydajność w stosunku do ceny, to jest kapkę tańszy od 770, a wydajnościowo mu dorównuje. Do tego to nowsza karta, więc pewnie wycisną parę dodatkowych procent z nowszymi sterami.

--- Koniec cytatu ---

Jesteś pewien Mona, że chodziło Ci o Radka R280X? Na ceneo ceny zaczynają się od pułapu 1000 zł+
http://www.ceneo.pl/Karty_graficzne;0112-0;szukaj-Radeon+r280X.htm

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej