Eve Online > CR - Archiwum

[FRYTY] AKADEMIA MILICYJNA - dyskusja

<< < (4/13) > >>

[NAUKE] Son of Rainbow:

--- Cytat: Herezja w Lipiec 31, 2013, 08:19:43 ---Jak widać można zabezpieczenia CCP obejść.

--- Koniec cytatu ---

To nie tyle co zabezpieczenia CCP co zdrowy rozsądek. Milicja/ Factional Warfare jest możliwe zdobycie tak dużej ilości isków w tak szybkim tempie by opłacić triala nawet kilkakrotnie. Jednak zrobienie tego bez wsparcia doświadczonych osób jest trudne - więc jeśli całkowicie nowy gracz dołączyłby do milicyjnego npc corpa mógłby sobie nie poradzić a przez to mógłby być stracony. Problemem wśród młodego polskiego community EVE jest to, że duża część graczy nie chce płacić za grę - dlatego nie zostaje w niej. Zatem zaczynają 2go, 3go, 10go triala ...

Tutaj pojawia się Akademia Milicyjna, która nie tylko ucząc zarabiać a bardziej doświadczeni PVP'wcy jak Azbuga czy Qlko1 uczą podstaw bicia innych. Mimo jedynie szkoleń z podstaw, milicji, handlu i pvp, które są konieczne do zarabiania w milicji są też szkolenia fakultatywne (rzadkie) z kopania, produkcji, PI etc co daje pogląd na grę. Zachęcamy najnowszych absolwentów AM do dołączenia do Eve University czy Unseen gdzie cała reszta będzie fajnie wytłumaczona. Poniekąd nowego zaczynającego w Akademii Milicyjnej od razu stać na alta by to zrobić;)

Do AM dołączają starsi mający 20-80kk SP (obecny rozrzut na dzień 1.08.13)- po co ? pierwszy raz w życiu chcą spróbować PvP do tego robią to naprawdę tanimi statkami, których strata nie boli bo kosztują max 25kk a najczęściej i tak latają frejkami poniżej 10kk. To fajna baza by się przekonać o własnych siłach i iść dalej czy bardziej w milicje WH czy null. Nie żywimy do kogokolwiek agresji, zachęcamy do pomocy a starych wyjadaczy zapraszamy by tym, którzy od początku żyją w low przedłożyć jakąś lekcję z własnego doświadczenia. Jesteśmy jak najbardziej otwarci.

Zapraszam także na www.akademiamilicyjna.pl gdzie będziemy dorzucać filmy, nowe poradniki etc ... wszystko z czasem. 

MGGG:

--- Cytat: HammerSnake w Lipiec 30, 2013, 17:57:29 ---holy shit na bogato  8)

domena, strona i ts. Co niektórym zwieracze nie wytrzymają :D.

--- Koniec cytatu ---

Z tego co wiem, to już nie wytrzymują i sraczka poszła gdzie-niegdzie ;)

Krogulec:
poradniki na    www.akademiamilicyjna.pl   sa super ,polecam   , wreszcie dowiedziałem się co mogę dać od siebie  w  FW ( niestety pvp mnie nie rajcuje  , zdobywanie LP tak     )

jak wynika z informacji na stronie   nie ma  porozumienia z UA  , jak wyglądają relacje z  Tucznikami Alfa  (przeciwnicy w FW )  ?????

i druga kwestia  jak określa sie  milicjantów  strzelających do swoich   (zdaje sie jest cały korp  milicyjny    co  kiluje co popadnie )

Zlorf:

--- Cytat: Krogulec w Sierpień 01, 2013, 20:59:58 ---poradniki na    www.akademiamilicyjna.pl   sa super ,polecam   , wreszcie dowiedziałem się co mogę dać od siebie  w  FW ( niestety pvp mnie nie rajcuje  , zdobywanie LP tak     )

jak wynika z informacji na stronie   nie ma  porozumienia z UA  , jak wyglądają relacje z  Tucznikami Alfa  (przeciwnicy w FW )  ?????

i druga kwestia  jak określa sie  milicjantów  strzelających do swoich   (zdaje sie jest cały korp  milicyjny    co  kiluje co popadnie )

--- Koniec cytatu ---
Interpunkcja...

[NAUKE] Son of Rainbow:

--- Cytat: Krogulec w Sierpień 01, 2013, 20:59:58 ---poradniki na    www.akademiamilicyjna.pl   sa super ,polecam   , wreszcie dowiedziałem się co mogę dać od siebie  w  FW ( niestety pvp mnie nie rajcuje  , zdobywanie LP tak     )

--- Koniec cytatu ---

szkoda, że widzisz tylko i wyłącznie LP bo to nie jest milicja i mylenie jej z wieczną farmą niestety odbywa się przez takich ludzi. Jednak kto co lubi i nie mi oceniać. Prywatnie mogę jedynie dodać, że na plexach z chęcią poprzez mechanikę zakazałbym używania wcs'ów i cloaka innego jak covert'owego. Milicja powinna = PvP. Chcesz LP i nie chcesz PvP? Idź robić misje albo czekaj na to, że będą do Ciebie strzelać także osoby z tej samej milicji :). Mimo to, miło że podoba Ci się strona przede mną oraz resztą ekipy masa pracy by była ona tak zasobna jak ta Eve University.

Odnośnie kontaktów, AM nie wymusza, nie sugeruje nawet by członkowie mieli iść do jakiejkolwiek korporacji po jej ukończeniu. Ergo nasze stosunki z Tucznikami nawet mimo braku kontaktu jednostronnie uważam za pozytywne. Nie mamy złych stosunków z kimkolwiek chyba, że sam o czymś nie wiem. Są nieliczne jednostki Polaków polujących na członków Akademii, jednak Ci chłopcy mają raczej ze sobą coś nie tak, że muszą polować na graczy, którzy dopiero co zaczynają PvP. Zapewne jest to wyzwanie. Co do osób po drugiej stronie barykady to normalne, że do siebie strzelamy jednak bez jakichkolwiek negatywnych uczuć - to jedynie fun, na który stać każdego w milicji.

Co do osób strzelających do osób z tej samej milicji nazywa się ich awoxerami. To rozwinięcie definicji nullowej osoby, która bazując na standingach wykorzystuje je i zdejmuje osoby z tej samej milicji bądź ze sprzymierzonej. Strzela się jednak otwarcie do złodzieji, powyższych oraz do tzw "LP wh*res" czyli osób, które jedynie zarabiają LP nie udzielając się pvp (WCS etc) - psują krajobraz i myląco wpływają na rozgrywkę sugerując np przewagę w systemie bądź na plexie - są także niebezpieczni ich pasywność może przerodzić się we wrogość. Akademia posiada bazę minusów zarówno osób wykorzystujących standingi oraz farmerów, do których strzela otwarcie mimo, że ogólnie są blue i takie bazy posiada każdy korp.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej