Eve Online > NoobGarten

Czym robić misje l4 w High Secu?

<< < (8/17) > >>

kondzio26:

--- Cytat: Dormio w Maja 15, 2013, 15:28:37 ---Im mniej informacji Ty podajesz, tym bardziej ogólne odpowiedzi MY dajemy.

--- Koniec cytatu ---

Widzisz robię sobie L3 - jak by ktoś napisał tak jak ja zapytałem, to bym napisał, że latam Drake, i mam taki i taki fit - robię wszystkie misje Secrite. Nic więcej, jak pytający nie ma skilli to sprawdza co mu brakuje i się tego uczy, jak nie ma tyle kasy to zbiera (bo za chwilę ktoś mnie zapyta ile mam ISKa). Takiej odpowiedzi oczekiwałem.

Dormio:

--- Cytat: kondzio26 w Maja 15, 2013, 15:41:49 ---Widzisz robię sobie L3 - jak by ktoś napisał tak jak ja zapytałem, to bym napisał, że latam Drake, i mam taki i taki fit - robię wszystkie misje Secrite. Nic więcej, jak pytający nie ma skilli to sprawdza co mu brakuje i się tego uczy, jak nie ma tyle kasy to zbiera (bo za chwilę ktoś mnie zapyta ile mam ISKa). Takiej odpowiedzi oczekiwałem.

--- Koniec cytatu ---
A w bardziej zrozumiałym języku ? Np. w PL ?  >:D
Widzisz... to, że robisz sobie L3 nic mi nie mówi, bo ja mogę napisać: robię L4 w Dominixie, co ma 6 dział, AB, bateryjki, cośtamcośtam, plate 1600, LAR'a, DC i dedykowane bądź nie hardenerki. Albo mógłbym napisać, że mam icka 5, z MWD i AB, oraz rigsami i cargoholdami i majtam misje jak głupi. Z tym, że nic tu nie ma o metodzie, nic nie ma o tym jakich unikać...
Dla mnie i podejrzewam, że dla 99% misjonarzy to Twoje info o Secrite, ma znaczenie takie, że sugeruje, że chcesz robić głównie misje combat, ale te można robić na blitza, albo na farmienie...

Theronth:

--- Kod: ---[Raven, lv4]
Ballistic Control System II
Power Diagnostic System II

X-Large Shield Booster II
Shield Boost Amplifier II
Phased Weapon Navigation Array Generation Extron
Kinetic Deflection Field II
Kinetic Deflection Field II
Thermic Dissipation Field II

Cruise Missile Launcher II, Caldari Navy Mjolnir Cruise Missile
[empty high slot]
[empty high slot]

Large Capacitor Control Circuit I

Hobgoblin II x5
Hammerhead II x5

--- Koniec kodu ---
Takim czymś robiłem misje w Motsu, trzy-cztery miesiące po rozpoczęciu gry. Jedyne co miałem innego niż w podanym tu ficie to Meta 4 Launchery (do dziś nie mam cruisów T2, ale niedługo to się zmieni).
Tak długo jak uważałem na triggery, nie było misji poza 'Enemies Abound (5 of 5)', która sprawiłaby mi wtedy problem.
Po patchu będziesz mógł sobie zamontować ECCM/cap recharger/co tam chcesz w dodatkowy med slot.
Z T2 Launcherami, wymaga 4% CPU implantu, z wersji z 'Arbalest'-ami nie wymaga impów.

--- Cytat: Leczymorda w Maja 15, 2013, 14:26:51 ---i brak bonusa do RoF co przekłada się na mniejszy dps.

--- Koniec cytatu ---
Mniej DPS na papierze.
Zabawna jest tendencja rodem z Battle Clinic, patrzeć tylko na staty z EFT, nie brać pod uwagę jak ten damage zaaplikować.
Po patchu CNR będzie bił Cruisami jakby to były Heavy, a Dreak Navy prawie tak jakby HM nigdy nie dostały nerfa.

kondzio26:

--- Cytat: Dormio w Maja 15, 2013, 15:51:19 ---A w bardziej zrozumiałym języku ? Np. w PL ?  >:D
Widzisz... to, że robisz sobie L3 nic mi nie mówi, bo ja mogę napisać: robię L4 w Dominixie, co ma 6 dział, AB, bateryjki, cośtamcośtam, plate 1600, LAR'a, DC i dedykowane bądź nie hardenerki. Albo mógłbym napisać, że mam icka 5, z MWD i AB, oraz rigsami i cargoholdami i majtam misje jak głupi. Z tym, że nic tu nie ma o metodzie, nic nie ma o tym jakich unikać...
Dla mnie i podejrzewam, że dla 99% misjonarzy to Twoje info o Secrite, ma znaczenie takie, że sugeruje, że chcesz robić głównie misje combat, ale te można robić na blitza, albo na farmienie...

--- Koniec cytatu ---

Widzisz, źle mnie zrozumiałeś albo czepiasz się mnie bo czujesz się urażony, a nie ma czym. Przybliżę ci specyfikę poprzedniej wypowiedź. W obecnej chwili jestem w pracy i nie mam dostępu do gry. Normalnie na takie pytanie jakie zadałem odpisał bym z domu, i na spokojnie. Podał bym, oprócz nazwy statku, komplementy fit jaki posiadam (pełne nazwy, bo założył bym że tak osoba może nie wiedzieć co oznaczają skróty - w końcu to noobgarden). Pisząc poprzedni post chciałem skrócić swoją myśl, o co mi chodzi.

I co Twojego ostatniego zdania - jak wrócę do domu sprawdzę dla dokładnie dla kogo robię misje i podam nazwę. Zakładam, że wtedy 99% misjonarzy od razu będzie wiedziało jakie to są misje i poda dokładny fit pod każdą z osobna;)

Theronth - wielkie dzięki, za zestaw;)

Doom:
Odnośnie tego co podał Tenroth - skilowanie w tym kierunku jak najbardziej ok
Skile te same i do ravena i do scorpiona navy potrzebne
Jednak zanim wyskilujesz minie troche czasu, jeśli wejdzie odysey do tego czasu, zobacz na sisi czym Ci się lepiej lata, jak dorwę eft obsługujące zmiany z dodatku to zaproponuję alternatywę w postaci scorpiona navy

--- Cytuj ---Mniej DPS na papierze.
Zabawna jest tendencja rodem z Battle Clinic, patrzeć tylko na staty z EFT, nie brać pod uwagę jak ten damage zaaplikować.
Po patchu CNR będzie bił Cruisami jakby to były Heavy, a Dreak Navy prawie tak jakby HM nigdy nie dostały nerfa.
--- Koniec cytatu ---
Bardzo długo grałem TYLKO caldaryjskimi rakietoplujami. Wiem jakie są różnice miedzy ty co jest na papierze, a tym co jest w praktyce.
Dalej twierdzę że zmiany są na minus i cwaniakowanie ze strony ccp jak np w przypadku navy draka gdzie bonusami statku "niwelują" chamskiego nerfa bedącego wynikiem płaczacych o nerfa cwaniaczków z cynabali i talosów nie zmienia nic w tym wypadku. Oddają drakowi zasięg, zabierają dps  osłabiają tank. Idź na drzewo z tą lepszością

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej