Eve Online > NoobGarten

Korporacje WH

<< < (5/7) > >>

Archon79:

--- Cytat: Zakalve w Kwietnia 30, 2013, 08:21:10 ---Tengu na T2 do C5 / C6 wystarczy? Czy tam bez kapitala ani rusz?
Na gravimetricach spawnuja slipersi podobnie jak na "zwykłych" paskach w null space? Tzn. można je poskanować i klepać jak zwykłe asteroid belts? Ponownie pytanie: tengu t2 da rade?

--- Koniec cytatu ---

Na wiekszosci gravi i ladar(tych bez BS) wystarczy nawet drake na pasive recharge, czasem tylko trzeba sie przewarpowac. Generalnie jak jest BS lub kilka BS to trzeba lecieć z minimum 3 logistykami i 2 dpsami.

Archon79:

--- Cytat: Mamut w Kwietnia 30, 2013, 08:55:28 ---A moim zdaniem pchanie sie na "poczatku" gry do duzego WH korpa jest lekko poronionym pomyslem ;) ja przynajmniej mam zle wspomnienia -
- zawsze mi brakowalo ktoregos skilla ( stabilne tengu rr )
- z farmy nici - jak wracalem z roboty to stalka byla z reguly wyczyszczona ( a nawet jak byles online ,to duza czesc osob robila anomalki "cichaczem" zeby przez przypadek sie ktos do nich nie dokleil )   
- Wieczorami wiekszosc miala cisnienie na jakiekolwiek pvp ,wiec glownie zostawalo PI ,szukanie sobie c2/c3 , albo medytacja z wiszeniem na szpilce godzinami i patrzenie sie na FF ... :)

--- Koniec cytatu ---

To prawda że WH to nie jest miejsce, które każdemu pasuje. Tak jak pisał katharn, przede wszystkim wymaga ono własnej aktywności, medytacja na pos`ie to widomy znak że albo jesteś w danym momencie zmęczony/zmulony - zdarza  się, albo nie masz pomysłu, czy możliwości co by tu porobić.

To co pisałeś o anomalkach, cichaczem, to raczej chyba patologia, jest to jedna z bardziej tępionych form zachowania.
Inna sprawa że zdarzają się osoby które jeśli się ich nie wywoła po nazwisku i nie zaciągnie na akcję, to będą udawały że ich nie ma ;)

A co do meritum... czy WH na początek czy nie, jeśli spytać rekrutera dowolnego, no prawie dowolnego, korpa z WH to powie że "tak oczywiście - WH to jest to, dla nowicjusza" i faktycznie, sporo np naszych korpowiczy zaczynało od WH i sobie to chwalą. Niemniej, po pierwsze WH nie jest dla każdego, a po drugie - nie ma się co czarować - jest to rodzaj endgame, może nie ilością skillpointów ale podejściem do gry i wymaganym zaangażowaniem, ogarnięciem, zarówno jeśli chodzi o orientację w mechanice gry jak i w pracy z grupą...

Wg mnie, na początek lepiej zrobić wszystkie misje tutorialowe, wyskilować statki T1 danej rasy do BC, porobić misje dla swojej frakcji, aż do powiedzmy lvl 4, wyprodukować riftera, nauczyć sie nim latać z webem i scramblem, może liznąć exploracji a dopiero potem szukać docelowego korpa. 

Doom:
Ta patologia raczej zalezy od mentalnoci dołączających do WH holdersów.
Do tej pory mam banana na pysku jak sobie przypomnę jak Sokół kurwił na czacie na jakichś buraków którzy przejściowo dołączyli do Verge i zamieszkali w tym samym WH co Volta :P

Theronth:

--- Cytat: Doom w Kwietnia 30, 2013, 11:01:08 ---Ta patologia raczej zalezy od mentalnoci dołączających do WH holdersów.
Do tej pory mam banana na pysku jak sobie przypomnę jak Sokół kurwił na czacie na jakichś buraków którzy przejściowo dołączyli do Verge i zamieszkali w tym samym WH co Volta :P

--- Koniec cytatu ---
Ostateczne rozwiązanie kwesti BLOOMSWARM wykonaliśmy na wzór PL- absorbcja dobrych graczy i obsadzenie wolnego stanowiska kobiecego, a reszta won z WH i pod pociąg.

K4rl:
Nie wiem gdzie napisać, więc napiszę tu:

Co to znaczy ze WH ma stałkę z hi? Tzn, że zawsze ma wlot z hi czy ze ma wlot z tego samego układu w hi?

To samo dotyczy stałek do innych układów WH. Czy to są te same układy czy poprostu chodzi o połączenie do danej klasy układu?

Czy jest coś takiego jak mapa WH (ktoś tu pisał o wyskanowanym ciągu WH)? Czy połączenia są w ciągłym ruchu?

I na koniec po czym poznać jaka jest klasa danego WH?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej