Eve Online > Dyskusje ogólne

30 Dni bana za AP na 0km

<< < (8/22) > >>

sztosz:

--- Cytat: Cors w Kwietnia 20, 2013, 14:52:59 ---to brzmi tak jak tłumaczyć sie "no dobra kradłem!  ale nie macie prawa mi mówić, że kradłem! mimo ze macie to na kamerze nagrane jak chowam pół litra pod pazuche, to jest to nieprawne bo na drzwiach supermarketu nie ma napisane ze jest monitoring! nie macie prawa!"

--- Koniec cytatu ---

To wynika z tego, że gupi człek naogląda się za dużo amerykanckich filmów... To że w stanach dowody muszą pochodzić z legalnego źródła, to jedna sprawa. A to, że w większości krajów europy dowody podlegają swobodnej ocenie przez sędziego (niezależnie od źródła, czy też legalności lub tez nielegalności sposobu wejścia w ich posiadanie) to inna sprawa. Systemy prawne są zbudowane między innymi wokół tych doktryn. W prawie federalnym Stanów, jak w prawie konkretnych stanów po są wyjątki które mówią o tym kiedy źródło może nie być "legalne", lub też kiedy zapis w umowie może być nadrzędny. Z resztą to prawo opiera się na precedensach i "show" w sali sądowej. W większości krajów europejskich przepisy w miarę szczegółowo opisują kiedy jest konieczność wejścia w posiadanie jakichś tam "dowodów" tudzież innych informacji w sposób "legalny". Tak więc domniemywanie, że CCP nie ma prawa wykorzystać tego co wywęszyło na naszym kompie dzięki uruchomieniu ich programu, a co ma celu przede wszystkim ochronę ich interesów, a nie działanie na szkodę użytkownika jest bzdurą. Nie wiem jak dokładnie to wygląda w ustawodawstwie Islandzkim, ale domyślam się że CCP konsultowało się z jakimś ichnim prawnikiem. Z resztą czy ktoś słyszał o wygranych sprawach przeciwko CCP, Blizzardowi etc? Ale cóż... gupi człek się naogląda amerykanckich filmów...

Krogulec:
panowie  niektórzy z was zapędzają sie za daleko   >:D  ,skrypt AP   to nie to samo co bot górniczy czy   bot latający po paskach  .  Na normalnym autopilocie  jest się wystawionym na  ataki  kamikadze  w Hi  - aż strach  latać z pełnym cargo  . Przy skrypcie AP  bandyci  musieli sie  mocno napracować żeby kogoś  stracić , a wy tu wyjeżdżacie z EULA   :D  .   

CCP  poszło na łatwiznę  i tyle  ,  bo żeby zapobiegać atakom kamikadze nie zrobili nic   ,   chociażby  żeby "fabryczny" autopilot   wlatywał sam w strefę skoku  .dokowania  - może jakiś skil (precyzja lotu )??? 
   Skrypt AP należało by nazwać drobnym  udogodnieniem  , bo jako taki nie  wpływa na stan posiadania gracza   ,prawda jest ze z AP leciało sie  krócej niz na "fabrycznym "   lecz czy to przekłada sie bezpośrednio na  stan posiadania gracza   , jak w wypadku  bota co lata 6 godzin po paskach  ???

ps: może ktos mi wytłumaczy  jak to jest ze w  systemach "pirackich"  ludki wiszą po 24 h  na dobę .ops przepraszam 21 h i 30 minut  nie wylatując ze stacji  ,co oni robią  poza 3 godzinami aktywnego grania  ????   

Doom:

--- Cytuj ---panowie  niektórzy z was zapędzają sie za daleko     ,skrypt AP   to nie to samo co bot górniczy czy   bot latający po paskach  .  Na normalnym autopilocie  jest się wystawionym na  ataki  kamikadze  w Hi  - aż strach  latać z pełnym cargo  . Przy skrypcie AP  bandyci  musieli sie  mocno napracować żeby kogoś  stracić , a wy tu wyjeżdżacie z EULA     .
--- Koniec cytatu ---
W eve wszystko masz kosztem czegoś. Kupujesz sprzet kosztem isków. Masz księżyc do kopania to ponosisz koszta koparki i obrony. Kopiesz skały lub lód to tracisz czas który poświęcasz doglądaniu koparki. Chcesz gdezieś dolecieć afk to 15 km z kapcia przy każdej bramie jest tym kosztem. W momencie w którym usiłujesz obchodzić negatywne skutki danej czynności poprzez zewnętrzne wspomagacze, łamiesz eula i powinieneś liczyć się z możliwością kary za takie działanie

--- Cytuj ---CCP  poszło na łatwiznę  i tyle  ,  bo żeby zapobiegać atakom kamikadze nie zrobili nic   ,   chociażby  żeby "fabryczny" autopilot   wlatywał sam w strefę skoku  .dokowania  - może jakiś skil (precyzja lotu ) 
--- Koniec cytatu ---
Concord to jest nic? KR to jest nic (w dodatku ostatnio można je odsprzedać) Nic to by było jakby atakujący nie ponosił absolutnie żadnych konsekwencji swojej działalności, a tak przy okazji narażanie się kamikadze to konsekwencje lenistwa w tej grze są.

--- Cytuj ---Skrypt AP należało by nazwać drobnym  udogodnieniem  , bo jako taki nie  wpływa na stan posiadania gracza   ,prawda jest ze z AP leciało sie  krócej niz na "fabrycznym "   lecz czy to przekłada sie bezpośrednio na  stan posiadania gracza   , jak w wypadku  bota co lata 6 godzin po paskach
--- Koniec cytatu ---
Tak.

--- Cytuj ---ps: może ktos mi wytłumaczy  jak to jest ze w  systemach "pirackich"  ludki wiszą po 24 h  na dobę .ops przepraszam 21 h i 30 minut  nie wylatując ze stacji  ,co oni robią  poza 3 godzinami aktywnego grania  ?   
--- Koniec cytatu ---
A co Cie to? Robią co im się podoba, a są o tyle moralnie lepsi od buraków którzy używają botów / skryptów / makr że to co robią absolutnie nie kłuci się z mechaniką gry (a przynajmniej ja nic nie wiem o tym)

HammerSnake:
W sumie taka myśl mnie wzięła, że w odpowiedzi na suicidy w high secu, ccp mogło by wprowadzić legalne i nielegalne itemy, statki ubrane w nielegalne-pozyskane z rozwałki w high, rozwalałby concord, a sprzedaż możliwa w npc 0.0 8)

Lt Rook:
kupujesz ukochaną raciarke w jita, "ubierasz" ją w lewy sprzęt też właśnie tam kupiony, undock i boom?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej