Eve Online > NoobGarten

Welcome to hell... tak to wygląda w moim przypadku

<< < (10/17) > >>

Doom:

--- Cytuj ---Jak chcesz balansu i równych szans, graj w World of Tanks, lol
--- Koniec cytatu ---
Przy podejściu SerB'a i Storma do balansu od dupy strony i dawnia równych szans, to bardziej uczciwe jest to Twoje polskie solo.

A tak btw to czmu polskie? Sam tak robisz z królikami i bufu czy to pomysł kogoś mniej znanego?

SokoleOko:
To raczej taki żart, który AFAIR powstał w BUFU.

Niemniej, na tym polega cały fun z PvP w Eve, że jest ono nieprzewidywalne. Nigdy nie wiesz co się stanie. Po takich doświadczeniach granie 15v15 wywołuje u mnie jeden wielki "zieeeeeew" ;)

Doom:
To zagraj te 15v15 jak jedna strona ma o 3 X więcej, a do tego więcej i cięższej arty (chociaż to ostatnie ponoć po ostatnich nerfach aż takiego znaczenia nie ma)

W temacie solo, jest jeszcze jedna praktyka która jest chyba nawet bardziej gejowska niż rzucenie rękawicy a potem spuszczenie gangu na łeb gościa który miał się zamiar bić. Nazywa sie toto offgrid booster - typek ma alta / kolegę (alt częstszy) w jakimś comandzie który ma anteny na dachu w efekcie frakcyjny tacling działa jak oficerski, statek jakoś tak zachowuje sie jak coś o klase lżejszego itp

Coritsikaela Enth:
Zawsze mnie zastanawia dlaczego każdy nowy gracz (zresztą sam kiedyś miałem podobne myśli) zaczyna w Eve od dwóch rzeczy: a) górnictwo - czyli chyba najnudniejsza rzecz jaką da się wymyślić, połączone z nie mniej nudnymi powtarzalnymi misjami i b) planem latania Dredem.
CCP mogłoby troszkę chyba poprawić tutorial żeby pokazać w nim więcej opcji tej gry :S Póki co - jak chcesz efektywnie zarabiać to potrzebujesz korpa gdzie ludzie nauczą Cię jak to robić efektywnie w ich obszarze zamieszkania i zainteresowań. Bo z solo górnictwa to w tydzień zarobisz tyle co z corpem w 2-3h.

Jak to ktoś mi powiedział kiedyś "Dred to nie statek - to strzelający budynek" tym się nie lata, bo to latać nie potrafi - tylko stoi w miejscu i strzela ;D  - większe statki w eve nie działają tak, że są lepsze... są po prostu większe... inne, i do innych celów często. To nie WWII że płynął Bismarck i wszyscy wiali - tutaj cruz niszczy battleshipa  :P

a PvP - robi się wszystko co skuteczne żeby zabić drugiego... zresztą jak w każdej innej grze komputerowej... Jakoś nie słyszałem żeby w LoLu czy CS'e goście sobie krzyczeli "Ty weźcie zaczekajcie za winklem bo ja solówkę z nim chce" :P  Jak Messi z Vila i Iniestą pobiegną w 3 na biednego samotnego Casillasa to też Leo nie prosi kolegów żeby się oddalili bo tak to retard mode i brak szacunku dla przeciwnika :P - cokolwiek byle skutecznie!

SokoleOko:

--- Cytat: Doom w Kwietnia 19, 2013, 02:01:19 ---To zagraj te 15v15 jak jedna strona ma o 3 X więcej, a do tego więcej i cięższej arty (chociaż to ostatnie ponoć po ostatnich nerfach aż takiego znaczenia nie ma)

--- Koniec cytatu ---

Dawno dawno temu (tak 2004-2005) grałem w FPS-a "Vietcong". Bardzo zacna rąbaninka. Można było podstawić swój serwer na bodaj maks 24 osoby i kto serwer stawiał, ten decydował między innymi o liczebności teamu. Stawiałem więcej publica, takiego na 16 osób chyba, w paru znajomych byliśmy w jednym teamie (3-5 osób), a kto wchodził, lądował w drugim. I tak z przewagą przeciwnika 3:1 graliśmy w trybie Capture the Flag i - mając łączność wtedy chyba po.... Tlenie - wygrywaliśmy. W sumie spory klan na takim graniu wyrósł :)

TL;DR - fuck balance, it's lame :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej